• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Kuyruk kopması

Kus.hastasi

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik tüy dökme hafif titreme
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eyl 2026
Kullanılan İlaç
Tüy dökme zamanı kullanılan vitamin
9 aylık erkek muhabbet kuşumun yaklaşık 1 1.5 ay önce uzun kuyruğu dökülmüştü zaten tüy dökme döneminde 2 gündür de halsiz gibi ve sanki kuyruğu ve bedeni biraz titriyor gibi geldi bana az önce yine kuyruk tüylerinden biri düştü kuyruğu baya azaldı korkuyorum neden oluyor vitamin veriyorum dün de kekik çayı verdim yardımcı olur musunuz kopan tüylerde herhangi bir kanama yok

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
B vitamini vermeye devam ediniz. Yalnız kuş bana biraz etine dolgun geldi kaç gram biliyor musunuz.

Kus.hastasi

Yeni Üye
Vitamini vermeye devam edicem ama sıkıntı varmı ben tedirgin oluyorum kilosunu Bilmiyorum ama gören herkes diyor kilolu diye ekstra bide kendini kabartınca dahada kilolu görünüyor onun için nasıl yol izlemem gerekiyor aspur yemi mi azaltmam lazım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hassas tartıyla kilo ölçümü yapmak iyi olur. Bazen gözle analiz yanıltabiliyor. Ama dışarıdan bakıldığında evet etine dolgun duruyor. Aspur oranı az akdarı oranı yüksek yeme geçmek iyi olabilir. Sebze ağırlıklı beslenme de fayda sağlar. Bol bol yormadan uçurun. Arada karaciğer koruyucu kullanmak iyi gelebilir.

Kus.hastasi

Yeni Üye
Bu aralar uçmuyor halsiz olduğu için sanırım. Birde bu halsizlik ve titreme vs tüy dökmeden dolayı mı oluyor bir hastalık tahmin ediyor musunuz yani rahatlayabilir miyim. Birde ben sadece yem veriyorum sebze meyve vs vermiyorum ne verebilirim tavsiye ettiğiniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tüy dönemlerinde enerjileri oldukça düşük ve halsiz olurlar ama bunun süreklilik arz etmemesi gerekir. Yeşil yapraklı sebzeler verebilirsiniz brokoli, semiz otu vs. Yeni yapılmış dört beş dışkıları görebilir miyiz. Temiz beyaz peçeteye olursa iyi olur.

Kus.hastasi

Yeni Üye
Tüy dönemlerinde enerjileri oldukça düşük ve halsiz olurlar ama bunun süreklilik arz etmemesi gerekir. Yeşil yapraklı sebzeler verebilirsiniz brokoli, semiz otu vs. Yeni yapılmış dört beş dışkıları görebilir miyiz. Temiz beyaz peçeteye olursa iyi olur.
Titreme olması da mı normal bugünde titriyor gibi hissettim kuyruğu falan

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Titreme olması da mı normal bugünde titriyor gibi hissettim kuyruğu falan
Kuşta kilo sorunu vardı bu nefes zorluğu problemi yaratabilir. Siz yine de titreme anının videosunu net şekilde ekler misiniz. Tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim.

Kus.hastasi

Yeni Üye
Kuşta kilo sorunu vardı bu nefes zorluğu problemi yaratabilir. Siz yine de titreme anının videosunu net şekilde ekler misiniz. Tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim.
Düzelir gibi oldu ama bugün yine dengede duramadığını farkettim kuyrukda titriyor gibi vücuduyla birlikte halsizlikte arada gelip geçiyor anlayamadım ne yapmam gerekiyor @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun streamable.com üzerinden videosunu ekler misiniz temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim.