• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuyruk Hareketi

rilish26

Müdavim
İyi akşamlar emin olmak için bir soru sormak istiyorum. Kuş geldiğinden beri kuyruğu hafif bir sallanıyor videodaki gibi ve nefes alışverişi bana biraz fazla hızlı geldi videoda pek belli olmuyor ancak bir tecrübem de yok açıkçası. Araştırdım biraz solunum problemi falan yazılmış genel olarak sormak istedim. Yemesinde dışkısında bir problem yok ancak bugün galiba bir şeylerden korktu emin değilim ama böyle ani hareketler yaptı kasılma gibi bu da ilk defa oldu belki yavrudur korktuğu için pek önemsemedim acaba belki de biraz evham yapıyorum belki bilmiyorum. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Korktuğu veya heyecanlandığı zaman, üşüttüklerinde yada kronik astımda kuyruk sekmesi olabilir. Ben kusunuzda herhangi bir kuyruk sekmesi göremedim. Maşallah 🙏🏻Heyecan veya dediğiniz gibi korkudan yapti büyük ihtimalle. Her ihtimale karşı birde temiz peçeteye diski fotosu görelim.

rilish26

Müdavim
Korktuğu veya heyecanlandığı zaman, üşüttüklerinde yada kronik astımda kuyruk sekmesi olabilir. Ben kusunuzda herhangi bir kuyruk sekmesi göremedim. Maşallah 🙏🏻Heyecan veya dediğiniz gibi korkudan yapti büyük ihtimalle. Her ihtimale karşı birde temiz peçeteye diski fotosu görelim.
2 hafta oldu ancak avize konusu da açmıştım alışması biraz uğraştıracak gibi günden güne bazen karakteri değişebiliyor ama zamanla çözücem inş. Yüksek ses vardı televizyonda yan komşunun kuşları öterken duymasın diye sesi açıyorum çünkü o zaman benle ilgilenmiyor bile belki ondan olmuş olabilir. Şimdi uyku moduna geçti dışkıyı yarın öğleden sonra atabilirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İki hafta kısa bir süre ayrıca her kuşun karakteri farklıdır kimi kuş daha çabuk sürede alışır kimisi daha uzun zamanda. Avize konusunda da açıklama yapmıştım size. Anlıyorum ben sizi siz gelsin omzunuza konsun eve size yabancılık çekmesin istiyorsunuz 🙂 ama zamanla olacak hepsi. Yeterki sağlığı yerinde olsun 🙏🏻

rilish26

Müdavim
Teşekkürler az oynuyor ama normal olarak karşılamak lazım sanırsam kuş bakımı hakkında fikrim yok öğrenmeye çalışıyorum bakalım

rilish26

Müdavim
Cok net cikmadi ama normal gibi yakin zamanda havucta yedi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet çok net çıkmamış ama dışkıda hastalık yok gibi. Siz gözlemleyin yine de ekstra bir durumla karşılaşırsanız yazarsınız 🖐🏻

rilish26

Müdavim
Evet çok net çıkmamış ama dışkıda hastalık yok gibi. Siz gözlemleyin yine de ekstra bir durumla karşılaşırsanız yazarsınız 🖐🏻
Son bir şey sorsam size yeni konu açmadan. 2 hafta oldu hala ufacık bir sesten bile korkuyor 2.5 aylık zaten. Normalde parmağımda uysal olsa da bazen saldırmaya başlıyor parmağıma çekmiyorum kesinlikle. Bazen çok uysal bazen saldırgan oluyor normaldir herhalde yavru için

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evde ani gürültülerden yada hareketlerden sakının. Daha yeni olduğu için bu tarz davranışlar sergilemesi çok normal. Benim pamuk oğlum Ocak ta yaşını alacak ama hala ani bir seste yada harekette korkuyor. Birde avlanma içgüdüleriyle alakalı bir durum. Siz ona nazikçe sevginizi gösterin ☺ ilgilenmeye avcunuzda yem vermeye devam edin. Bu söyledikleriniz en aza inecek ama sabırla 🙂

Üst Alt