• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Kuşunuzun sizi sevip güvendiğini nasıl anlarsınız?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kuşunuzun sizi sevip güvendiğini nasıl anlarsınız ?

Herkese iyi günler bayağadır konu hazırlamamıştım. Derslerim yoğundu bugün 2 tanesi iptal olunca hazırlayayım dedim. Muhabbet kuşununuzun sizi sevdiğini ya da size güvendiği nasıl anlarısınız? İyi okumlar :)

Kuşlarımızın hemen hepsi geldikten bir kaç ay sonra bize alışır ve güvenmeye başlar ancak *tam anlamıyla sevmesi ve güvenmesi uzun sürer. Tabii ki onların açısından bakınca çok normal. Ancak bizim ilgimiz ve bakımımız iyi olursa bu süre yarıya iner. Peki bizi sevip güvendiğini nasıl anlarız?

Arkadaşlar şöyle ki bazı kuşlar kendini sevdirmeye bilir ancak bu bizi sevmdikleri veya güvenmesiyle alakalı değildir. Bazı kuşlar kendine dokundurmayı sevmez. Bazen nadiren sevdirebilirler. Ancak oda isnista. Sevdiren kuşları zaten anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.

Genel olarak kuşunuz sizi seviyorsa ve güveniyorsa:

-Öpmenize izin verebilir. (Belki)
-Etrafınızda gezip oynar.
-Sizden korkmaz.
-Korktuğunda size koşar. (Omzunuza, kafanıza, kolunuza konar vb.)
-Bazıları resminizin bile üstüne konmaya kalkar :D (Örnek benim ki)
-Sizin yediğiniz şeyleri yemek ister. Eliniz de tatmak istediği şeylere gelir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma gelirse veya eklemek isterseniz arkadaşlar ekleyin lütfen.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Öncelikle emeğine sağlık güzel olmuş teşekkür ederiz şimâl musadenizle bende bişeyler eklemek istiyorum :)
Kuşunuzun sizi sevip guvendigini nasıl anlarsınız..ilk olarak göz teması kurarlar.siz ona konuşurken o kulağını hafiften çevirerek sizi dinler,gel dediğinizde hiç beklemeden tereddüt etmeden gelir,siz işten veya okuldan gelirken kafese sığamaz bir sağa bir sola kafes kapısında adeta herşeyi hareketleri ile beni çıkar ve sana geliyim mutlu olayım der gibi ,siz ordayken hiç uyuklamaz sürekli kafa sallar kur yapar,sofra kurulunca sofrada yer almak ister ve en önemlisi siz evde Yokken strese girip hastalanması :(
Not: kuşunuz ve sizin aranızda bağ oluşmuşsa uzak bir yere giderseniz imkan varsa onu da götürün çünkü her hastalığın başında stres vardır

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ellerine sağlık kardeşim güzel yazı :) Bide google yazını daha iyi algılaması için başlığı yazının içine dahil etki google arayanlar rahat ulaşıp okusun.Bu şekilde devam edersen yakknda yeni editörümüz yazarımız hazır 😅
Pardon unutmuşum 😅 not defterimde hazırladığımdan çıkmış aklımdan :D

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Öncelikle emeğine sağlık güzel olmuş teşekkür ederiz şimâl musadenizle bende bişeyler eklemek istiyorum :)
Kuşunuzun sizi sevip guvendigini nasıl anlarsınız..ilk olarak göz teması kurarlar.siz ona konuşurken o kulağını hafiften çevirerek sizi dinler,gel dediğinizde hiç beklemeden tereddüt etmeden gelir,siz işten veya okuldan gelirken kafese sığamaz bir sağa bir sola kafes kapısında adeta herşeyi hareketleri ile beni çıkar ve sana geliyim mutlu olayım der gibi ,siz ordayken hiç uyuklamaz sürekli kafa sallar kur yapar,sofra kurulunca sofrada yer almak ister ve en önemlisi siz evde Yokken strese girip hastalanması :(
Not: kuşunuz ve sizin aranızda bağ oluşmuşsa uzak bir yere giderseniz imkan varsa onu da götürün çünkü her hastalığın başında stres vardır
Tabii eklemeniz daha iyi siz benden daha deneyimlisiniz. Evet maalesef streslenmeleri her açıdan çok üzücü. Ben elimden geldiğince az strese sokmaya çalışıyorum.