• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun yerinin değişmesi

çaça

Yeni Üye
Merhabalar,
Birkaç hafta önce bir sultan papağanımız oldu. Bu sürede fark ettiğim kadarıyla odada yalnız kalmayı hiç sevmiyor. Başka odalardan bizim sesimizi duyunca çığlık çığlığa oluyor. İstiyor ki hep yanında olalım. Fakat gün içerisinde çalıştığımız için mecburen biz başka bir odada oluyoruz. Birkaç kez susmayınca onu da yanımızda götürdük ve günü bizimle çalışma odasında geçirdi. Akşamları yine hep beraber salona geçtik. Kuşun bu şekilde bizimle oda oda gezmesi yanlış bir şey mi? Hep aynı yerde mi durmalı? Buna dair birkaç şey duydum, sormak istedim.

Beyaz Kuş

Yeni Üye
Ben yanlış birşey diye biliyorum eskiden bende sık sık değiştiriyorum.Kuşun kafası karışabiliyormuş.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu sizin ve kuşunuzun tercihine kalmış bir şey, bazı kuşlar güvendiği tanıdığı alandan çıkmak istemez, bazıları merak eder keşfetmek hoşuna gider. Muhabbet kuşlarım salondan yanlışlıkla çıkınca yolu bulamıyorlardı stres oluyorlardı. Şimdi sultan papağanım omzumda benimle evi geziyor, her odada şöyle bir uçup tekrar bana konuyor ama yabancılık hiç çekmedi yanında olduğum sürece korkmuyor bu yüzden izin veriyorum, tabii güvenli olduğunu bildiğim sürece 👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kendi kuşumu odaları tanısın diye bende dolaştırırdım bir sıkıntı yaşamadım. Misafir falan geldiğinde başka odaya koyunca kuş strese de girmemiş oluyor

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yani arada bir ya da nadiren yer degistirerek strese sokmaktansa sık sık degistirmek heryere alistirmak daha mantıklı geliyor.

HakanG

Paylaşımcı
Ben de gün içinde Pamuğu fazlasıyla oda oda gezdiriyorum. Yatarken annemin yanında, gün içinde benim yanımda, akşamlarıda oturma odasında. Hatta bazen mutfakta bile bize eşlik ediyor. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Akşamları oturma odasında kafesinden çıkardığımızda da eğer ki mutfağın ışığı yanıyorsa bir uçar bakar kim var kim yok diye 😂 . Yani kendi adıma konuşuyorum Pamuğu alıştırdığım için tüm odalara, kafam daha rahat ediyor bu konuda 😊

çaça

Yeni Üye
Hepinize çok teşekkür ediyorum, içim rahatladı.
Odada tek başına kalıp sıkılmasına ve delicesine ötmesine gönlümüz el vermiyordu, şimdi içimiz rahat bir şekilde yanımıza alabiliriz.