• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun uyku anında ses çıkartması

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşumun solunum problemi vardı. İlaç kullandım kuyruk salllama vs gitti. Ama uyurken gıcırtı ve konuşma gibi ses çıkartmaya başladı solunum sesidir diye çok korkuyorum. Eskisi gibi tık tık ses gelmiyor artık Allah'a şükür ama bu aralar ağız açıp kapatma yapıyor arada havalar çok sıcak ona bağlıyorum. Diğer yavrularda ses çıkartıyor ama bu sonradan böyle sesler çıkartmaya başladı. Dişi ve 4.5 aylık

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
sık karşılaştığınız bir durum mu bu? ağız açıp kapatma konusunun havanın sıcaklığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. ama uyurken hafif ses duyuyorsanız ve bu sık sık tekrar ediyorsa solunumla alakalı. solunum ilacını ne zaman kullandınız bilmiyorum ama eğer tedavisi yeni bittiyse prebiyotik ve vitamin desteğiyle bir süre daha izlemenizi önerebilirim. eğer devam ederse neftor temin edebilirsiniz (üstadlar daha net bilgilendirecektir ama neftoru ilaç değil vitamin katkılı bir solunum destekleyici olarak biliyorum)