• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun Sıkıntısı Nedir?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teyzem yavru bir mubabbet kuşu almıştı 18 günlük.
Küçük olduğu için elle besleme yaparak besliyordu kuşu.
Şu an 25 günlük. Bugüne kadar hareketliydi ama bugün durgunlaşmış.
Dışkısı hem katı hem sıvı, ishal galiba.

Ekli dosyayı görüntüle 17135

Ekli dosyayı görüntüle 17136

Ekli dosyayı görüntüle 17137

Veterinere götürmesini söyledim ama o zamana kadar sizden de fikir alayım ne olmuş olabilir acaba?
Elle beslemeye devam etmesini söyledim.
Farklı olarak bugün güneş ışığında fazla durmuş. Acaba güneş mi çarptı diyeceğim ama çok sıcak değildir sanırım ama küçük olduğu için etkilenmiş olabilir mi ya da başka bir sorun mu var acaba?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben çok emin olamadım üstadlar yardımcı olacaktır. Veteriner önerisinde zaten bulunmuşsun. Kuşun mutasyonu sebebiyle kuş yavrudan ziyade tüy sorunlu hasta bir kuş gibi duruyor bana öyle gelmiş olabilir resim sebebiyle. Neden yeme düşmemiş yavru tercih etmişler nekadar elle besleme yapsakta en sağlıklısı anaçlardan kursak sütü alması
İlk geldiğinde tüyleri pek çıkmamıştı bana da yavrudan ziyade tüy sorunlu gibi geldi ama yem kırmayı falanda bilmiyordu sürekli kuytu köşelere gidip uyuyordu, o yüzden 18 günlük olduğunı düşünüyorum.İlk geldiğinde sıkıntısı yoktu. Uçmaya falanda çalışıyordu.

Onlar aslında 30 35 günlük yavru istiyordu ama satan kuşçu yem kırıyor diye bunu satmış enişteme. 🤦🏻‍♀️

FatihB.

Tutkulu
Teyzem yavru bir mubabbet kuşu almıştı 18 günlük.
Küçük olduğu için elle besleme yaparak besliyordu kuşu.
Şu an 25 günlük. Bugüne kadar hareketliydi ama bugün durgunlaşmış.
Dışkısı hem katı hem sıvı, ishal galiba.

Ekli dosyayı görüntüle 17135

Ekli dosyayı görüntüle 17136

Ekli dosyayı görüntüle 17137

Veterinere götürmesini söyledim ama o zamana kadar sizden de fikir alayım ne olmuş olabilir acaba?
Elle beslemeye devam etmesini söyledim.
Farklı olarak bugün güneş ışığında fazla durmuş. Acaba güneş mi çarptı diyeceğim ama çok sıcak değildir sanırım ama küçük olduğu için etkilenmiş olabilir mi ya da başka bir sorun mu var acaba?
Kuşlarun uzun süre doğrudan güneşte kalmaları zararlı diye biliyorum 🙃

ebrares

Müdavim
kafes ve tünekler çok kirli görünüyor ondan değilse bile ilerde bu sebepten de hasta olabilir ve kafesi paslanmış değiştirilmesi gerek. ek olarak yediği yemler ve daldarı yerde durmamalı dışkı bulaşabilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
kafes ve tünekler çok kirli görünüyor ondan değilse bile ilerde bu sebepten de hasta olabilir ve kafesi paslanmış değiştirilmesi gerek. ek olarak yediği yemler ve daldarı yerde durmamalı dışkı bulaşabilir
Yemlerin yerde durmasını ben söyledim yem kırmayı bilmediğinden alışması için. Yeni kafes alınacak. :)
Tüneği de söyleyeyim dikkat etsinler,teşekkür ederiz.😊

Kuşlarun uzun süre doğrudan güneşte kalmaları zararlı diye biliyorum 🙃
Kaldığı odanın tamamı güneş alıyor büyük ihtimal güneşte fazla durduğu için olabilir ama yine de ustalar daha iyi bilir. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Mamayla beslenen kuşlarda ishal olma durumu oluyor. Probiyotikte kullanabilir mama içeriğine
İshal olduğu için mi durgundur acaba?
Şimdi konuştum eski neşesine döndü dedi hatta yem yemeye bile başlamış.Sabah bizi baya endişelendirdi sıpa, bir şey olacak diye korktuk hepimiz. :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tabiki ishal kuşu sarsar önemli olan devamlı olmaması. İyi olmasına sevindim. Probiyotik kullansın ama. Direnci ve bağışıklığı güçlü olur