• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun nefes alırken tık tık sesi çıkartması

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Gelişmeleri bizimle paylaşırsan sevinirim kardeşim
Abi ilacın bugün 5.günü kuşta tık tık sesi geçmedi birazda kafeste uyuklama modunda iştahı normal tek olumlu yanı kuşum çok uçmuyordu belli bir mesafeye kadar gidiyordu ilacı verdiğimden beri uçması düzeldi diyebilirim. Dışkısı da aşağıdaki gibi yeşil dışkı yeni yaptığı dışkı

Ekli dosyalar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben ilaca devam edeyim mi yoksa ilacı kesip kuşu dinlendirip başka ilaç mı kullanayım aviastı da temin ettim. @Şehmus BAKIR

Cino06

Yeni Üye
Aynı tık tık sesi benim kuşumda da var.bu sesin kanatlarından geldiğini düşünüyorum.kuşumda denge problemi de var.antiyotik kullandığımda düzeldi ancak sonra yine tekrarladı.kas iskelet sistemi ile ilgili bir sorun bence.alçaktan uçma denge kaybı yapıyor.kuşum zamanının yüzde 95ini ev içinde geçirir.son zamanlarda ütü ve masasına takmıştı onların teflon yüzeyinden zehirlendiğini düşünüyorum artık.kanadını dikkatli dinlemenizi öneriyorum ses ordan geliyordur

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Aynı tık tık sesi benim kuşumda da var.bu sesin kanatlarından geldiğini düşünüyorum.kuşumda denge problemi de var.antiyotik kullandığımda düzeldi ancak sonra yine tekrarladı.kas iskelet sistemi ile ilgili bir sorun bence.alçaktan uçma denge kaybı yapıyor.kuşum zamanının yüzde 95ini ev içinde geçirir.son zamanlarda ütü ve masasına takmıştı onların teflon yüzeyinden zehirlendiğini düşünüyorum artık.kanadını dikkatli dinlemenizi öneriyorum ses ordan geliyordur
Benim kuşun içten geliyor ya elime alıp kulağıma yaklaştırdığımda içerdeb tık tık atıyor bi ara ağız açıp kapatma hareketi de yapıyordu ilaçla beraber azaldı gibi bu hareketi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu biraz dinlendir bağışıklığı güçlendiren besinler ver sonra geçmezse başka bir ilaç için öneride bulunalım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu biraz dinlendir bağışıklığı güçlendiren besinler ver sonra geçmezse başka bir ilaç için öneride bulunalım
Abi veteriner 5 gün kullan eğer sonuç alamazsan 7 güne çıkar demişti ben 7 gün daha kullanıp bırakmayı düşünüyorum kuş ağız açıp kapatmayı bıraktı ilacın 3.gününden itibaren

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi ilacın bugün 5.günü kuşta tık tık sesi geçmedi birazda kafeste uyuklama modunda iştahı normal tek olumlu yanı kuşum çok uçmuyordu belli bir mesafeye kadar gidiyordu ilacı verdiğimden beri uçması düzeldi diyebilirim. Dışkısı da aşağıdaki gibi yeşil dışkı yeni yaptığı dışkı
Burda geçmedi dediğin için bende öyle dedim o zaman bir haftaya tamamla kardeşim 👍 iyi olur inşallah

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İnşallah abi sağolasın. Abi ben kuşun direncini arttımak için ne yapabilirim kür vs var mı
Haftada bir vitamin, haftada bir probiyotik ve haftada iki kez sebzeli mama verebilirsin daldari, yulaf, aspur ve güzel karışım bundan daha güzel kür olmaz yemesi az ise elle besleme takviyesi olur