• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşun nefes alırken çıkardığı ses

zeynepmi

Yeni Üye
Daha önce de yazmıştım, yardımcı oldular, teşekkür ederim. Bir an çıkardığı bu sesler azaldı ama tekrardan başladı. Sanki şimdi daha fazla yapıyor gibi. Veterinerin verdiği ilacı 7 gün boyunca kullandım, suyuna probiyotik koyuyorum ama bir türlü düzelmedi.
Şu anki hali burada Streamable Video
Kafes temizliğine, suyun yemin taze olmasına dikkat ediyoruz ama neden düzelmiyor? Ek olarak daha ne yapabilirim bu sesin azalması için. Gece uyurken bile bu sesleri çıkartıyor.

zeynepmi

Yeni Üye
Hangi ilacı verdi ? 7 gün dediğine göre antibiyotik vermiştir ama adı nedir ? Sorun ne zamandır var ?
Vitaform verdi, tavilin yerine bu da oluyor dedi. Bu nefes problemi ağustos sonu ekim başı gibi geceleri hafif tık tık sesleri ile başladı, yaklaşık son 1-2 aydır böyle değişik sesler çıkartmaya başladı ve son bir-bir buçuk haftadır daha da arttı bu sesler.

zeynepmi

Yeni Üye
Vitaform solunum ilacı değil sindirim ilacıdır.Tavilin ise tylosin içeren solunum ilacıdır.Kesinlikle solunum ilacı olmadan iyileşme olmaz.
Kanatlıdan anlayan bir veterinere götürmenizi veya ilacısiz alıp uygulayınız.Ama veteriner önerimiz her zaman geçerlidir.
tavilin çevredeki veterinerlerden bulamıyoruz, başka bir ilaç var mı acaba?

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Baytril veya Taylan olabilir

zeynepmi

Yeni Üye
Baytril veya Taylan olabilir
veteriner bize enrocure verdi ve bunu 1 hafta kullandık fakat nefes alırken zorlanma durumu halen aynı. Bu nefes almaya zorlandığı aralıklarda sürekli ensesini/boynunu kaşıdığını fark ettim. Bir yerde ensede bir çeşit kene olabileceğini okudum, acaba öyle bir durumdan kaynaklı olabilir mi? Bir fikriniz var mı?
Kuşun iştahı, dışkısı felan her şeyi normal. Nwfes almaya zorlandığı zamanlarda kafeste yukarıya tırmanıp demirin tellerinde kafasını kaşıma huyu arttı ve tünekte boynunu kaşıyıp duruyor.

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Yeni video istedim kardeşim güncel zaman geçmiş diye aradan

zeynepmi

Yeni Üye
Video yüklersiniz daha iyi olur.
Streamable Video biraz önce çektim bunu
2 gün önce bit/pire için sprey kullandık, kaşıntısı azaldı ve bugün bu sesi sadece yaklaşık 10 dakika civarı yaptı, ondan önceki günlerde bu sesi günün neredeyse her saati sürekli yapıyordu
fakat böyle ağzını açıp kapamaya devam ediyor ve bu tık tık sesi de devam ediyor.

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
MaşAllah çok güzel bir kuş.soğuk algınlığı baytril % 2.5 alınıp acilen kullaılması gerekiyor.ceryanda falan mı kaldı acaba çok can yakıcı bir durum.

zeynepmi

Yeni Üye
MaşAllah çok güzel bir kuş.soğuk algınlığı baytril % 2.5 alınıp acilen kullaılması gerekiyor.ceryanda falan mı kaldı acaba çok can yakıcı bir durum.
teşekkürler. baytril için sokak sokak gezdik diyebilirim, hiçbir yerde bulamadık, tavilin de baktık onu da bulamadık, en son birisi enrocure verdi biz de 7 gün kullandık ama hiçbir şey değişmedi. hergün değiştirdik suyunu, kafesi temiz, yemleri taze. oynadığı oyuncaklara kadar siliyoruz. oda sıcaklığı 22 derece civarı, geceleri üzerini kapatıyoruz ama bu ses kaç aydır böyle.. napsak bilemedim artık. çözüm bulamıyoruz gibi

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz internetten sipariş verin bulunduğunuz yerde yoksa bayadır böyleyse çok kötü bir durum.Almadan önce nereden alınır buradan sorun ona göre bir site önerisi yapılabilir herşeyin sahtesi yan sanayisi mevcut maalesef.

zeynepmi

Yeni Üye
sonunda baytril 2,5 alabildik. kuşun suluğu yaklaşık 60ml, ne kadar koymamız lazım suluğa? kuş su içebildiği için su ile vermek istiyorum şahsen çünkü ağıza direkt vermek çok zor olacaktır.
@Ronay Ayk

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
sonunda baytril 2,5 alabildik. kuşun suluğu yaklaşık 60ml, ne kadar koymamız lazım suluğa? kuş su içebildiği için su ile vermek istiyorum şahsen çünkü ağıza direkt vermek çok zor olacaktır.
@Ronay Ayk
Şöyle yapın kuşun sulugun su içtiği kısma sadece iki damla koyun ordan içsin günlük tazeleyerek bir hafta kullanın eğer hemen içmesini istiyorsanız iki saat susuz bıraktıktan sonra ilaçlı suyu verin