• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşun gözünde bir şey var iltihap gibi bir şey.

tarikkaya

Yeni Üye
Arkadaşlar 3-4 aydır sol gözünde bir sıkıntı vardı zaten genelde o gözü kapalı ya da böyle uykulu gibi dururdu sonra yavaş yavaş beyaz kısmı sararmaya başladı en son dün böyle bir şey olduğunu fark ettik ne yapmamız lazım nasıl bir tedavi uygulamalıyız ? Bu arda gözü zaten önceden beridir sulanmaya başlamıştı. Fotoğrafta tam gözükmüyor gibi ama şu anda da bir sulanma mevcut.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar size gentagut göz damlası tavsiye ederim. Ama herhangi bir göz çevresinde tüy dökülmesi yok. Terramycin merhem ek olarak kullanılır mı bilemedim. Uzmanlarımızın yorumlarını bekleyin. Geçmiş olsun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tarık seni bizim kanatlı uzmanına yönlendirebilirim 👍

tarikkaya

Yeni Üye
Merhabalar size gentagut göz damlası tavsiye ederim. Ama herhangi bir göz çevresinde tüy dökülmesi yok. Terramycin merhem ek olarak kullanılır mı bilemedim. Uzmanlarımızın yorumlarını bekleyin. Geçmiş olsun
Peki gentagut yerine tobrased kullansak fark eder mi ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tobrased in içeriği hakkında fikrim yok. Aynı işlevi görüyorsa sorun olcagini sanmiyorum. Hocalarimiz kanatlı uzmanın görmesi taraftarinda. Yine de siz bilirsiniz.

tarikkaya

Yeni Üye
Kanatlı uzamana gösterdim fakat ilaçlar biraz pahalı geldi ayrıca yeri biraz uzak kalıyor benzin fiyatlarından haberiniz vardır o yüzden alternatif bir yol deniyoruz şimdilik tobrased e başladık eğer ilerlerse mecbur götüreceğiz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun ama ilerlemeden önlem almak daha iyi olmaz mı?

İlerleyene kadar hayvanın çekeceği acıyı da düşünün. Belki yanlış düşünüyorum veya kalp kıracağım kusura bakmayın ama gerektiğinde sağlığı için para harcanmayacaksa neden hayvanlara bakılıyor pek anlamıyorum. Cansız eşya ya da süs objesi değil ki bunlar. Bizim bir yerimize bir şey olsa ilaç, hastane, yol vs pahalı demeden gidiyoruz,sonuçta canımız kıymetli. Bize emanet edilen canlarda kıymetli bana göre. Eğer biraz araştırırsanız belki başka veterinerlerde bulabilirsiniz. İnşallah tez vakitte sağlığına kavuşur yavru.

tarikkaya

Yeni Üye
Elimizden gelen her şeyi yaptık paradan çekinmedik bir sürü damla kullandık en kral veterinere götürdük ama hiç bir işe yaramadı ne ilerledi ne geriledi 15 20 gündür mücadele ediyoruz şu an veteriner tavsiyesi ile oluruna bıraktık ama bu bıraktıkça ilerlemeye başladı ne yapacağımızı bilmiyoruz İnflased, Vigamox, Tobrased hepsini denedik hiç bir şey olmadı en son çare uzakta bir veteriner bulduk Şehmus abinin tavsiyesiyle homeopatik ilaç verecekti bize son çare onu deneyeceğiz oda olmazsa son kez gentagut terramycın midir nedir onu deneyeceğiz o da olmazsa artık yapacak bir şeyimiz yok. İnternetten araştırmadığım site bakmadığım forum kalmadı. Bu hastalık sanırım çok nadir ya da artık her neyse daha önce yaşayan yok gibi sanki hiç bir yerde eşine rastlayamadım. Anlayan bir tanıdığınız ya da bildiğiniz bir şey varsa yazmaktan çekinmeyin.

tarikkaya

Yeni Üye
Bir ara düşündüm acaba biz mi damlatamıyoruz diye çünkü damlatır damlatmaz 4-5 saniye tutabiliyoruz anca çok çırpınıyor başka bir yerine hasar vermekten korkuyoruz hemen silkelenip atıyor damlayı hani büyük ihtimal düzgün damlatamadık herhalde çünkü çok çırpınıyor bir ara az daha kanadını kopartacaktım son anda bırakmak zorunda kaldım. Acaba sorun bu olabilir mi gerekirse tedaviye baştan başlarız sorun değil ilaçları tekrar tedarik edebiliriz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kardeşim sen dediğim yere götür kuşu çok uzak değil bana kadar geldiniz babanla oraya da gidersin sonrasında zaten gözde hocam sizi bana yolluycak ilaçları alıp bana gelirsiniz yardımcı olurum elimden ne geliyorsa yapar size de anlatırım nasıl yapacağınızı öğrendiğim kadarıyla öğretirim

Üst Alt