• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun ayakları normal mi?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ablacığım Benim Kizimda Ayağının altındaydı. Bacak Kısmında Nasıldı Yarası Kırmızı mı Yarada Olabilir.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bilek Kısmı Şiş Gibi Canım. Bilekten Bir Hasar Almış Gibi Duruyor

FatımaB.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ablacığım Benim Kizimda Ayağının altındaydı. Bacak Kısmında Nasıldı Yarası Kırmızı mı Yarada Olabilir.
Hayır kırmızı değildi
çok üzerine yüklendiği için olabilir diye düşündüm ama eklem kısmındaydı
Sanirım üzerine yüklenmesi ayak altında yara olurdu dediğiniz gibi

FatımaB.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir müddet sonra o ayağı da kurtaramadı
Küçük olduğum için benden de saklıyorlardı kuşumu 😅😥

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşu. Tüylere bakılırsa ya hastalıklı yada iri türler olarak tabir edilen Jumbo yada show olabilir. Tırnakları ya bebekken anaçlar yemiştir yada hastalık sonucu düşmüştür. İri kuşlar biraz dha hantal olur tam görsel olarak göremediğimiz için yorum yapamıyorum. Tırnaklar için yapılacak birşey yok. Tekrar çıkmaz. İsteyin belki size sahiplendirirler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu kuşu başkasının evine uğradığimda gördüm çok tatlı bir kuş ama çocuklar çok korkutmuş hırçındı yazik ama ona rağmen elime geldi hep ısırmadı. Elimdeyken inceledim ayakları dikkatimi çekti, ön parmaklarında tırnaklar var ama arkada duran parmaklarda tırnak yok, top gibi yuvarlak duruyor. Böyle bir kuş cinsi var mı? Yoksa ayaklarına zarar mı gelmiş? Bu arada kuşun cinsi değişikti ne olduğunu bilmiyorum kuyruğu uzun değil, kanatlar ve kuyruk tüyleri aynı boyda. Internette de böyle bir kuş gormüştüm ırkı degisik sanirim. Acaba ayak parmagı ırkı farkli oldugu icin mi böyle? Karmaşadan dolayı pek fotoğraf çekemedim. Ikinci fotografi internetten buldum kanatlari falan aynı böyle bir kuş.
Merhaba, kuşun tırnakları kopmuş, mantardan, stresten, sıcağa konmaktan(yanmaktan) çekilmekten(insan tarafından) kavgadan, hastalıktan olabilir, malesef pençeleri yok olmuş fazlasıyla üzüldüm😔😔🤲, diğer kuşlar sırttan showa benziyor, onlarda bakımsızlıktan ve bağışıklık düşüklüğünden kuyrukları ve tüyleri çok bakımsız kalmış
Bt amin forte takviyesi yapılmalı😔🤲

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır kırmızı değildi
çok üzerine yüklendiği için olabilir diye düşündüm ama eklem kısmındaydı
Sanirım üzerine yüklenmesi ayak altında yara olurdu dediğiniz gibi
Olabilir Ablacığım 😇

Üst Alt