• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun ayağı kanıyor

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun, pamukla sarmak zor olur şuanlık mısır ununa daldırın ve kanın durmasını sağlayın maalesef kritik nokta ise yaranın tekrar açılması bunu önlemek için kafes yakınında birinin müdahale etmesi gerek mesela ayağını kaşıdığı ısırdığı zaman el ile dikkatini dağıtmak gibi
Boyunluk yapıp taksam nasil olur? Benim hep gözlerim üstünde ama bazen yaninindan ayrılmam gerekiyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bugün tekrar kanatmış. Ayağını pamukla mi sarsam.
@Demet bükay @Mustafa27 @Yoda
Büyük ihtimalle sürekli didikliyor, bir veterinere götürün, yok götüremem derseniz, eczaneden..
Flaster, steril gazlıbeze alın, önce gazlıbezden ayağı büyüklüğünde şerit kesin, rifi gazlıbeze dökün iyice, flaster ile sarın, hergün açın ve pansuman yapın

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Büyük ihtimalle sürekli didikliyor, bir veterinere götürün, yok götüremem derseniz, eczaneden..
Flaster, steril gazlıbeze alın, önce gazlıbezden ayağı büyüklüğünde şerit kesin, rifi gazlıbeze dökün iyice, flaster ile sarın, hergün açın ve pansuman yapın
Tırnağı çekmek gibi bir işleme gerek var mı ona göre götüreyim.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tırnağını çekerseniz çok fazla kan kaybeder, siz değil veteriner müdahale etsin, kanatlı uzmanı şart değil
Yok hani veterinerlik bir durum var mı suanda demek istedim. Bugün bir yere yazdım boyunluk takarız ve krem süreriz dediler. Bu yüzden götürmek istemedim açıkçası. Kendimde yapabiliyorum diye. Ama tırnak çekilmesi gerekiyorsa götüreyim demek istedim.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yok hani veterinerlik bir durum var mı suanda demek istedim. Bugün bir yere yazdım boyunluk takarız ve krem süreriz dediler. Bu yüzden götürmek istemedim açıkçası. Kendimde yapabiliyorum diye. Ama tırnak çekilmesi gerekiyorsa götüreyim demek istedim.
O tırnak düşecektir, boyunluk varsa takın rif damlatın 1 haftaya sonuç alırsınız eminim, yeter ki ulaşmasın😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kendim yapamadım boyunluğu yarin satın almaya gideceğim bulabilirsem. Kaç cm olması lazım
Yumuşak renkli kartonlar var kırtasiyelerde onlardan alın, ortasını delin içten kenarına deldiğiniz yerin bir tarafından çeltik atın(minicik kesin başı girsin) yuvarlak 1,5 cm kadar kesin, boyunluk olur, önemli olan ayağına ulaşmasın😊

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yumuşak renkli kartonlar var kırtasiyelerde onlardan alın, ortasını delin içten kenarına deldiğiniz yerin bir tarafından çeltik atın(minicik kesin başı girsin) yuvarlak 1,5 cm kadar kesin, boyunluk olur, önemli olan ayağına ulaşmasın😊
Tamam teşekkür ederim. 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde bir şey daha soracağım. Bunun parmagi sürekli kısalıyor sanki eski fotoğraflarına bakıyorum bildiğiniz parmağı küçülüyor. Neden oluyor bu normal mi?
Tırnak düşmesi olabilir, rifi mutlaka kullanın, boyunluk yaptınız mı

Üst Alt