• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşun ayağı kanıyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
arkadaşlar acil destek lazım muhabbet kuşumun ayağını Sevda papağanı ısırdı salıyordum kafese kondu bende koştum ama son saniyede tuttu ısırdı biraz kanattı şuan kan kurudu mu bilmiyorum ama az bişey ayağı kanlı evde ne yapabilirim Mısır unu yok çevrede de

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Veya kan kurudu diyelim sonrasında kanı toparlaması için vitamin ne verebilirim geçen hafta da annesi ısırıp azıcık kanatmıştı

Cekelal

Paylaşımcı
arkadaşlar acil destek lazım muhabbet kuşumun ayağını Sevda papağanı ısırdı salıyordum kafese kondu bende koştum ama son saniyede tuttu ısırdı biraz kanattı şuan kan kurudu mu bilmiyorum ama az bişey ayağı kanlı evde ne yapabilirim Mısır unu yok çevrede de
Kulak çubuğuna biraz kolonya döküp üfleyerek kanayan yaraya sürebilirsiniz. Fotorafta alalım ama biz😀

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sakın kolanya falan sürmeyin. Biz fotoğraf alalım ve size yardımcı olmaya çalışalım.

@Cekelal sizin yaptığınız çok ayıp birşey. Bilmeden konuşmayın yazık o kuşa canı var ya.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şu an kanaması devam ediyor mu?
Hayır durdu görselleri gibi , inceledim yandan ısırmış fakat şuan durmadan uçuyorlar kanın durması için uçmaları mı iyidir kafese mi bırakayım ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun kesinlikle kolonya sürmeyin. Kanama devam ediyorsa mısır unu yada nişastayla tampon yapın kanama durduysa batikonla hafif pansuman yapıp terramicyn veya fucidin krem sürün ince bir tabaka. Kafesten bir süre salmayın dinlensin.

Cekelal

Paylaşımcı
Sakın kolanya falan sürmeyin. Biz fotoğraf alalım ve size yardımcı olmaya çalışalım.

@Cekelal sizin yaptığınız çok ayıp birşey. Bilmeden konuşmayın yazık o kuşa canı var ya.
Canının yanıcağını bende biliyorum😔 ama ben arkadaşın gerekli tıbbi malzemesi olmadığını düşünüp yazdım o yorumu. Bir akrabamın kuşunda da benzer bir durum oldu ve gerekli tıbbi eşyaları yoktu. Ben daha küçüktüm ama onun böyle yaptığını hatırlıyorum.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ss
Geçmiş olsun kesinlikle kolonya sürmeyin. Kanama devam ediyorsa mısır unu yada nişastayla tampon yapın kanama durduysa batikonla hafif pansuman yapıp terramicyn veya fucidin krem sürün ince bir tabaka. Kafesten bir süre salmayın dinlensin.
Sağolun hocam kolonya zaten mantıklı gelmemişti şuanda kafese bırakayım öyleyse kanama durdu zaten daha sonra terramicyn süreyim uyumazdan önce

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ss

Sağolun hocam kolonya zaten mantıklı gelmemişti şuanda kafese bırakayım öyleyse kanama durdu zaten daha sonra terramicyn süreyim uyumazdan önce
Aynen uymadan önce sürerseniz daha iyi olur didiklemez böylece kremde ayağına işler. Korkulacak bir şey gözükmüyor sadece biraz daha dikkatli olmanız gerekir tekrar yaşanmaması için tekrar çok geçmiş olsun.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aynen uymadan önce sürerseniz daha iyi olur didiklemez böylece kremde ayağına işler. Korkulacak bir şey gözükmüyor sadece biraz daha dikkatli olmanız gerekir tekrar yaşanmaması için tekrar çok geçmiş olsun.
Evet efendim maalesef bu Sevda papağanı çok agresif 2 saniye geç kalsam kafese vurup dikkat dağıtmasam parmağını koparıyordu 1 saniyede bu hale getirdi vahşi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kulak çubuğuna biraz kolonya döküp üfleyerek kanayan yaraya sürebilirsiniz. Fotorafta alalım ama biz😀
Sakın böyle bir şey yapmayın. Lütfen bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın. :)
Arkadaşlarım ne yapmanız gerektiğini yazmış size.
Kanı temizleyip varsa batikon sürebilirsiniz mikrop kapmasın diye. Kanama devam edersede mısır unu kullanırsınız.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Canının yanıcağını bende biliyorum😔 ama ben arkadaşın gerekli tıbbi malzemesi olmadığını düşünüp yazdım o yorumu. Bir akrabamın kuşunda da benzer bir durum oldu ve gerekli tıbbi eşyaları yoktu. Ben daha küçüktüm ama onun böyle yaptığını hatırlıyorum.
Akrabanız yanlış bir şey yapmış. Siz bu forumdasınız, ne güzel doğru bilgi edinebileceğiniz sınırsız kaynak var. Önce araştırıp sonra yorum yapmak daha iyi olur. Sizin yazdığınız bir mesaja istinaden zaten panik halinde olan kuş sahibi dediğinizi yapsa ve sonu olumsuz olsa bunun vebali size olur. O yüzden ben dahil bilmediğimiz konularda yorum yapmamamız en iyisi.