• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşun arkasında şişlik

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Merhaba. Kuşlarımın ikisi de dişi (bundan önceki konumda öğrendim). Bir kuşumun popo tarafında hafif bir şişlik var. Çok büyük değil ama. En kısa zamanda fotoğraf yüklemeye çalışacağım.

Sizce neden?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fotoğraf yükleyin hocalarımız değerlendirsin.

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Fotoğraf yükleyin hocalarımız değerlendirsin.
Yükleyeceğim de kamera da belli olmuyor, dümdüz çıkıyor ama ben elimle elleyince bile o yamukluğu hissediyorum.20221017_161930.jpg
Aşağıdan bakınca biraz daha belli oluyor, kilodan mı, yoksa normal mi bilmiyorum.

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Şişlik ile alakası var mı bilmiyorum ancak alalı 1-2 ay oluyor ve her zaman titriyor kuş.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ciftlesmeseler bile kızgınlık yumurtası olabiliyor acaba öyle bir şey mi 😕 bu konuya hakim olan dönüş saglayacaktir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biraz uzaktan çekerseniz daha net anlaşılacaktır. Albino kuşunuzdan mı bahsediyoruz? Dışkıda büyüme var mı? Kızgınlık yumurtası olabilir mi?

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Ciftlesmeseler bile kızgınlık yumurtası olabiliyor acaba öyle bir şey mi 😕 bu konuya hakim olan dönüş saglayacaktir
Kızgınlık yumurtası ne bilmiyorum maalesef :(. Normal yumurtadan bir farkı var mı?
Biraz uzaktan çekerseniz daha net anlaşılacaktır. Albino kuşunuzdan mı bahsediyoruz? Dışkıda büyüme var mı? Kızgınlık yumurtası olabilir mi?
Evet Albino olan kuşum. Ancak kızgınlığa giren kuşların ceresi kahverengi olmuyor mu? Daha net çekmeye çalışayım hemen.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Büyük ihtimalle kızgınlık yumurtasıdır diye düşünüyorum. Diğer yumurtadan farkı yumurtanın boş olması.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Titremesi hiç normal değil. Sinirsel bir durum büyük ihtimal. Hocalarımızın yorumlarını bekleyin 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Titremesi bence de sinirsel, bu konuda hocalarımız yazacaktır. Kızgınlığa giren her kuşun ceresi kahverengi olmayabiliyor, bazen olduğu gibi kalabiliyor. Kızgınlık yumurtası da eşi olmayan dişilerde boş olarak oluşabiliyor bazen. Hocalarımızın yorumlarını bekleyelim iki konu için de

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Titremesi bence de sinirsel, bu konuda hocalarımız yazacaktır. Kızgınlığa giren her kuşun ceresi kahverengi olmayabiliyor, bazen olduğu gibi kalabiliyor. Kızgınlık yumurtası da eşi olmayan dişilerde boş olarak oluşabiliyor bazen. Hocalarımızın yorumlarını bekleyelim iki konu için de
Teşekkür ederim.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Net bir yeni yapılmış dışkı resmi ve kuşun net resmini alalım. kanatlar düşmüş sırtta çıkıntı var yumurta belirtileri gibi ama daha net görsel iyi olur.