• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun altına farklı bi yumurta koyulur mu?

AybarsK

Paylaşımcı
Arkadaşım jumbo kuş aldı sanırım kuş stresten yere yumurtlamış yumurta dolu sanırım ben bu yumurtayı alıp dişimin altına atsam sıkıntı olur mu?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Arkadaşım jumbo kuş aldı sanırım kuş stresten yere yumurtlamış yumurta dolu sanırım ben bu yumurtayı alıp dişimin altına atsam sıkıntı olur mu?
Yumurtanın dolu oldığunu hemen bilemessiniz ki. Ama başka dişinin altına konur

kuşsever3461

Aktif Üye
Bende kuşum ilk yumurtladigi gün diğer yeni getirdiğim takım kafes tabanına yumurtlamisti sitresten o yumurtayı ona vermiştim yatmıştı fakat yumurta kırıkmis sonrada görüp attım yatar sıkıntı olmaz Jumbo yumurtasıda olsa sorun olmaz bence çok büyük fark varmıdır boyut olarak sanmıyorum çünkü üretici bir abim var show jumbolarin yumurtalarıni yerli kuşlara baktirio
Ama o bı kaç gün yatıp yatmayı bıraktığı yumurta çıkmayabilir ısı almış çünkü sonra soğumuş ama diğer yumurta hiç ısı almadigi için yavru cikabilir

AybarsK

Paylaşımcı
Bende kuşum ilk yumurtladigi gün diğer yeni getirdiğim takım kafes tabanına yumurtlamisti sitresten o yumurtayı ona vermiştim yatmıştı fakat yumurta kırıkmis sonrada görüp attım yatar sıkıntı olmaz Jumbo yumurtasıda olsa sorun olmaz bence çok büyük fark varmıdır boyut olarak sanmıyorum çünkü üretici bir abim var show jumbolarin yumurtalarıni yerli kuşlara baktirio
Ama o bı kaç gün yatıp yatmayı bıraktığı yumurta çıkmayabilir ısı almış çünkü sonra soğumuş ama diğer yumurta hiç ısı almadigi için yavru cikabilir
Herhangi bi yumurtaya işaret koysam sıkıntı olur mu suan altında 4 yumurtası var karışmasın

kuşsever3461

Aktif Üye
Herhangi bi yumurtaya işaret koysam sıkıntı olur mu suan altında 4 yumurtası var karışmasın
Dışarıdan gelenlere koy karışmasın istersen kokusuz keçeli kalemle olabilir ben eskiden öyle yapıyordum tek tek numara yazıyordum şuan yapmadım

kuşsever3461

Aktif Üye
O üstüne yatmadığı yumurta kaç gün boşta durabilir?
Uygun koşullarda 1 hafta dayanabilir diye okumuştum internette ustalar da fikir verirse daha doğru olur
Ama isittigi yumurtadan kalktığı için o yumurta büyük ihtimalle bozulmuştur

Son düzenleme:

kuşsever3461

Aktif Üye
Uygun koşullar derken mesala?
Yumurtaları bir yem dolu kabın içerisine yumurtanın sivri tarafı yeme gömülücek şekilde (çünkü oval kısımda hava delikleri vardır) yerleştirmen gerekiyor. Yumurtalar oda sıcaklığının altında 15-20 derece de ve nemi fazla olmayan gölge bir ortamda muhafaza edilebilir. Bu şekilde yumurtalar 40 güne kadar bekleyebilir lakin 20-25 gün sonra yumurtaları kullanman daha iyi olur bunu internette okumuştum
Ustalarım yanlışım varsa duzeltin

Üst Alt