• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumuza ağaçlar zararlı mı?

M. Emre

Yeni Üye
Merhabalar, bizim kuşumuz evde vakit geçirsin diye sık sık böyle ağaç dalları alıyorum, çok seviyor üzerinde vakit geçirmeyi ama ısırıp kemirmesi ona zarar verir mi ? İyilik mi yapıyoruz zarar mı veriyoruz?

Zeus

Müdavim
Bazı ağaçların zararlı olduğunu okumuştum kiraz ve elma aklımda kalmış, bulursam size atarım mutlaka. Bunlar içinde en masumlarından biri ıhlamur ağacıymış 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Zararı olmayan dallardan tercih etsenizde öncesi dezenfekte etmeniz gerekir. Direk önüne koymanız hastalanmasına sebep olabilir. Dışardaki kuşlarla kıyaslamayalım. Ev ortamında yaşayan kuşların bağışıkları düşüktür kolayca hastalanabilirler.

Zeus

Müdavim
Zararı olmayan dallardan tercih etsenizde öncesi dezenfekte etmeniz gerekir. Direk önüne koymanız hastalanmasına sebep olabilir. Dışardaki kuşlarla kıyaslamayalım. Ev ortamında yaşayan kuşların bağışıkları düşüktür kolayca hastalanabilirler.
Ben onu eklemeyi unuttum 🤣 ben her hafta virkons’la temizliyorum diye herkes yapıyormuş gibi geliyor 🙈