• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumuz uçarken düştü

Mutlu İnsan

Yeni Üye
Merhabalar.

Kuşumuz Fıstık 3,5 yıldan beri bizimle ve evde serbestçe dolaşıp uçabilen, seven ve sevilen bir kuş.

10 Şubat saat 23:00 civarı uçarken birden yere düşmüş. Koşup elime aldığımda baygın gibiydi, hiç ötmüyordu. Kırık, ezik, yara falan mı var diye bakmaya çalışırken ayakları üzerinde durabilecek hale geldi. Sıcaklamış gibi kanadını açtı. Serin bir odaya götürdük.
Sol gözü tam, sağ gözü yarı kapalı şekilde bir süre omzumda bir şey yemeden, içmeden, ses çıkarmadan, adına tepki vermeden öylece durdu.

Sonra biraz yem yedi. Tepki vermeye başladı. Biraz daha sonra kısa mesafe uçtu, çağrıldığında gidebildi. Düştükten sonra genel olarak uyuklar vaziyette. Zayıf, cılız bir ötme çabasında bulunuyor.

Kuyruk bölgesini sağdan ve soldan kaşımaya çalışıyor gagasıyla. Sonra bacaklarıyla kaşınmaya çalışır gibi bacaklarını sallıyor. Ardından kuyruğunu titretiyor/sallıyor.

Gündüz dışkısının çok iri olduğunu farkettim. Kendine geldikten sonra da iri bir dışkı yaptı. Poposunda falan mı bir şeyler var acaba diye düşündüm. Fotoları gündüz çektim.

Yardım edin lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Eylül

Yasaklı
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz, kuşun da fotoğrafını veya videosunu alabilir miyim? Genellikle (benim kuşların yaptığı) bir yerlere çarpınca sizin kuşunuza olanlar gibi kanatlarını açıyor, sessizce duruyor (acısı yoksa) acımışsa da vık vık sesler çıkarıyor ben hemen anlıyorum😊 sizin kuşunuzda da böyle durumlar var mı acaba? Şuan atmayın, uyandırmayın kuşu🙂 Ayrıca sabah durumunu da yazarsanız sevinirim

Eylül

Yasaklı
Sonradan düzeliyorlar evet, bence ilk şok geçirir gibi oluyorlar😅 cılız kalıyor, çok garip gözüküyor benim kuş

Eylül

Yasaklı
Uyuklar vaziyette olmasının nedenini de bir yeri acımış diye düşünüyorum. Dinlenmek için yapıyorlar

Mutlu İnsan

Yeni Üye
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz, kuşun da fotoğrafını veya videosunu alabilir miyim? Genellikle (benim kuşların yaptığı) bir yerlere çarpınca sizin kuşunuza olanlar gibi kanatlarını açıyor, sessizce duruyor (acısı yoksa) acımışsa da vık vık sesler çıkarıyor ben hemen anlıyorum😊 sizin kuşunuzda da böyle durumlar var mı acaba? Şuan atmayın, uyandırmayın kuşu🙂 Ayrıca sabah durumunu da yazarsanız sevinirim
Teşekkürler.

Gece iki kez kontrol ettim. Yaşıyor çok şükür. Görünüşü de normal. Bu foto olaydan yaklaşık yarım saat sonrasında çekildi.

Bir yere çarparak değil, uçarken aniden düşmüş. Bu endişelendiriyor beni.
Kendine geldikten sonra esner gibi bir süre ağzını açıp kapadı. Bunun solunum sistemi hastalıklarının bir belirtisi olduğunu okumuştum. O da aklıma geldi.

Boğazına bir şey mi takıldı acaba diye düşündüm ama yem yedi sonrasında.

Bir de, tam yaşını bilmiyoruz. Bir sabah balkonumuza konmuş. 3,5 yıldan beri bizle birlikte. Yaşlandı mı yoksa diye de aklıma geldi.

Eylül

Yasaklı
Teşekkürler.

Gece iki kez kontrol ettim. Yaşıyor çok şükür. Görünüşü de normal. Bu foto olaydan yaklaşık yarım saat sonrasında çekildi.

Bir yere çarparak değil, uçarken aniden düşmüş. Bu endişelendiriyor beni.
Kendine geldikten sonra esner gibi bir süre ağzını açıp kapadı. Bunun solunum sistemi hastalıklarının bir belirtisi olduğunu okumuştum. O da aklıma geldi.

Boğazına bir şey mi takıldı acaba diye düşündüm ama yem yedi sonrasında.

Bir de, tam yaşını bilmiyoruz. Bir sabah balkonumuza konmuş. 3,5 yıldan beri bizle birlikte. Yaşlandı mı yoksa diye de aklıma geldi.
Yaş konusunda bir yorum yapamıyorum, üstatlara sorsanız daha iyi olur🙂 evet ben de bir araştırma yapmıştım solunum sorunu ile ilgili buraya makale yazmak için ağız açıp kapama, kuyruk sallama falan belirtisi.. Bence kuşunuz şuan iyiyse sıkıntı yok😊 Uçarken yorulup konacak bir yer bulamayıp düşmüştür diye düşünüyorum. Siz yine de gözlem altında tutun, herhangi bir olumsuzlukta yazabilirsiniz. Geçmiş olsun🥰

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz aramıza, kuşunuz iyi görünüyor. Halsizliğinin sebebi psikolojik travma olabilir. Korkmayın travmadan kastım aşırı korkması. Yaş tahmini yapamıyorum tam olarak ama 4-5 yaşlarında gibi görünüyor. Bir yerin de yaralanma da görmüyorum. Gayet iyi görünüyor. Stres yapmış olabilir. Dal darı ve meyve/sebze verin. Vitamin de verebilirsiniz. Stresi azaltır. Geçmiş olsun 🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşunuzu bir zaman kafesinden çok çıkarmayın dinlendirin ve bir video yollayın bakalım

Mutlu İnsan

Yeni Üye
Hoşbulduk.

Video ve fotoğraf bu sabah kaydedildi. Durumu normale dönmüş gibi geldi bana. Ben de veteriner hekime göstermeye gerek duymadım.

Yine de bilene soralım: sizce şüphe duymamı gerektirecek bir hastalık belirtisi var mı?

Video: Streamable Video

Eylül

Yasaklı
Benim fikrimce yok gibi, gözüme iyi göründü maşallah🥰

Üst Alt