• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun yüzünde ve kanat altında yaşanan tüy dökülmesi

BerkeMetin

Aktif Üye
Dostlar konudan biraz bağımsız başka bir veteriner olarak yakınımda Ataşehir Hayvan Hastanesi varmış, birkaç konuda gene isminin geçtiğini gördüm tavsiye eder misiniz orayı kuş tedavileri için? Şahsen dediğiniz gibi bu veterinere tırnak gaga bakımı dışı(ki onlarda bile emin değilim tırnak bakımında birkaç tırnağı kanatıp yaktıklarında o kısımları çok strese girmişti kuşum) gitmeme kararı aldım. Ataşehir tarafında başka tavsiyeleriniz varsa gene gözden geçirebilirim ayrıca, maalesef bir aracım olmadığından taksiyle götürüyorum ayrıca kuşum fazla durduğumuzda gene sıkılmaya başlıyor o yüzden fazla uzak bir yer olmazsa sevinirim. Son durumu da kuşumun enerjisi gayet yerinde fakat çok tüy dökmeye başladı, tam kanat kısmının başlangıcındaki kısım iyice pembeleşti ve kafasındakiler de iyice azaldı birkaç hafta daha bekleyeceğim 1 ayda bir ilerleme görmezsem direkt yeni bulduğum veterinere götürmeyi düşünüyorum. İyi haber olarakta başında garip bir şekilde kel kısımlar hariç tüylü kısımlarda tüyler sert sert çıkmaya başladı.Şimdilik Bt amin forte, gervit ve vilmectin e umudumu bağladım, hayırlısıyla iyileşecek oğluşum inşallah.

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Biotini de takviyelerinin arasına eklemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca yeni öğrendiğim ama henüz deneyimlemediğim bir bilgiyi paylaşayım belki denemek istersiniz. Kuşlarda çinko eksikliği tüy dökümü neden olabiliyormuş. Bunun içindeorganik lav taşı çok iyi geliyormuş. Gaga taşı şeklinde satılıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben mümkünse kuşunuzun sırt kısmı görünecek ve kanat açık olarak fotoğraf görebilir miyim 👍

BerkeMetin

Aktif Üye
Ben mümkünse kuşunuzun sırt kısmı görünecek ve kanat açık olarak fotoğraf görebilir miyim 👍
Tabiki de, gene tüy dökümünün yaşandığı kanat altını çekmeye de çalıştım ama hiç sevmediği için zar zor çekebildim iç kısmı kamera almıyor tam olarak. Gene biraz kendini yara gibi gözüken tam kanadının olduğu kısımda belli ediyor gibi de almıyor kamera cidden, normalde o kısım daha pembe. Çekmek için de çok uğraştık strese girdi biraz daha fazla zorlamak istemedim.:(

Son düzenleme:

BerkeMetin

Aktif Üye
Biotini de takviyelerinin arasına eklemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca yeni öğrendiğim ama henüz deneyimlemediğim bir bilgiyi paylaşayım belki denemek istersiniz. Kuşlarda çinko eksikliği tüy dökümü neden olabiliyormuş. Bunun içindeorganik lav taşı çok iyi geliyormuş. Gaga taşı şeklinde satılıyor.
Merhaba, biotin için tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? Burada konularda powermax adının geçtiğini gördüm onu sipariş verebilirim, ayrıca lav taşı için de karlie marka bir gaga taşı bulabildim onunla birlikte söylerim. Yalnız üstte bahsettiğim ilaçlarla birlikte fazla olmaz değil mi üçü kuşuma?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, biotin için tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? Burada konularda powermax adının geçtiğini gördüm onu sipariş verebilirim, ayrıca lav taşı için de karlie marka bir gaga taşı bulabildim onunla birlikte söylerim. Yalnız üstte bahsettiğim ilaçlarla birlikte fazla olmaz değil mi üçü kuşuma?
Ben biotin olarak vitaz soltier kullanıyorum. Nekton biotinde iyidir. Hangisini tedarik edebilirseniz. Vitaz soltieri yemine kuru karıştırıyorum. Tüy sorununda aralıksız takviyelere ek kullanıyorum. Tüy sorunu bitince aylık rutin takviyelere devam ediyorum. Evet karlie gaga taşı lava bahsettiğim ürün.

BerkeMetin

Aktif Üye
Dediğiniz markalardan maalesef bulamadım, powermax biotin söyleyeceğim gibi. Ayrıca entrobac probiyotik söylemeyi de unutmuşum onu da ekledim. @Şehmus BAKIR hocam müsait olduğunuzda rica etsem ayrıca bu 2 yeni ilaçla birlikte kuşumun durumunun iyileşmesi için nasıl bir haftalık program izlemem gerektiğini de söyleyebilir misiniz acaba hangi gün hangi ilaçları kullanmam gerektiği hakkında. Şimdiden teşekkür ederim :).Kullanacağım ilaçlar:Bt amin forte, gervit, entrobac, biotin.

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar,
Ben sizden üsttekilere ek, eczaneden trosyd krem almanızı isteyeceğim. Gece ışıkları söndürmeden hemen önce kulak temizleme çubuğu ile çok dikkatli bir şekilde göze değdirmeden, tüysüz bölgelere sürünüz. 1 hafta-10 gün devam ettikten sonra kesin. Ayrıca ayak altı, popo, gaga kenarlarında da kabuklaşmış, hafif şişmiş, saçak saçak olmuş mantar kalıntıları var mı diye de bakalım. Varsa buralara da sürelim. Veterinerin ilk verdiği tedavi alerjiye yönelik bir tedavi. İle yaramadıysa mantar olduğunu düşünüyorum. Ama vazelin işe yaramaz

BerkeMetin

Aktif Üye
Merhabalar,
Ben sizden üsttekilere ek, eczaneden trosyd krem almanızı isteyeceğim. Gece ışıkları söndürmeden hemen önce kulak temizleme çubuğu ile çok dikkatli bir şekilde göze değdirmeden, tüysüz bölgelere sürünüz. 1 hafta-10 gün devam ettikten sonra kesin. Ayrıca ayak altı, popo, gaga kenarlarında da kabuklaşmış, hafif şişmiş, saçak saçak olmuş mantar kalıntıları var mı diye de bakalım. Varsa buralara da sürelim. Veterinerin ilk verdiği tedavi alerjiye yönelik bir tedavi. İle yaramadıysa mantar olduğunu düşünüyorum. Ama vazelin işe yaramaz
Kontrol ettim allahtan diğer taraflarda dediğiniz tarzda bir durum yok sanırım, aynı şekilde emin olamasam da yüzdeki bölgede de aslında dediğiniz tarzda mantara benzer bir durum yok gibi. Sadece direkt kelleşmiş tüysüz kalmış bir kısım var, ama şimdi fark ettim hafif hafif tüylerin çıkacağı noktacıklar gelmiş gibi :). Dediğiniz kremi de ilaçlar ile birlikte kullanmaya çalışırım dediğiniz süreçte teşekkür ederim. Üst tam kel kalmadı bu arada hala tüyler var oraya da sürmeli miyim?, tüylere temas edeceğinden dolayı sormak istedim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Vazelin mantarı baskılamış ama geçirmemiş olabilir. Kaşıdığı noktalara dikkatlice sürelim. Kremi yemesine engel olalım. Ayrıca eczaneden rivanol alabiliriz. Bu 1 litre kaynamış soğumuş suya katılıp çözelti elde edilen bir antiseptik. Halk dilinde sarı su olarak bilinir. Rivanol toz şaseyi temiz bir kağıda düz şekilde döküp tahta bir çubukla eşit parçalara ayırın. Örneğin 20 eşit parçaya ayırırsanız, her biri 50 ml suda çözünecek demektir. 50 mllik minik kapaklı cam şişelerde çözeltiyi taze hazırlayıp günde 1 defa kaşınan, tüysüz bölgelere kulak temizleme çubuğu ile sürün. Bu arada sarı sarı boyar, korkmayın ama göze kaçırmayın. 1 hafta devam edelim, durumu gözlemleyelim. Not: rivanol kuşlarda en rahat tolere edilebilen ve yan etkisi olmayan tek antiseptik. 1 litrelik çözeltiyi komple hazırlamıyoruz çünkü hazırlanınca bozulma süreci başlıyor. Bir kaç gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz, suyla hazırlanmış çözeltiyi

BerkeMetin

Aktif Üye
Vazelin mantarı baskılamış ama geçirmemiş olabilir. Kaşıdığı noktalara dikkatlice sürelim. Kremi yemesine engel olalım. Ayrıca eczaneden rivanol alabiliriz. Bu 1 litre kaynamış soğumuş suya katılıp çözelti elde edilen bir antiseptik. Halk dilinde sarı su olarak bilinir. Rivanol toz şaseyi temiz bir kağıda düz şekilde döküp tahta bir çubukla eşit parçalara ayırın. Örneğin 20 eşit parçaya ayırırsanız, her biri 50 ml suda çözünecek demektir. 50 mllik minik kapaklı cam şişelerde çözeltiyi taze hazırlayıp günde 1 defa kaşınan, tüysüz bölgelere kulak temizleme çubuğu ile sürün. Bu arada sarı sarı boyar, korkmayın ama göze kaçırmayın. 1 hafta devam edelim, durumu gözlemleyelim. Not: rivanol kuşlarda en rahat tolere edilebilen ve yan etkisi olmayan tek antiseptik. 1 litrelik çözeltiyi komple hazırlamıyoruz çünkü hazırlanınca bozulma süreci başlıyor. Bir kaç gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz, suyla hazırlanmış çözeltiyi
Yüzüne bir şey sürülmesini pek sevmiyor kuşum, ayrıca çok güzel anlaştmışsınız teşekkür ederim fakat rivanol u hazırlayabileceğimden emin değilim doğrusu :D. Sadece trosyd kremini sürmem yeterli olur mu ilaçlarla birlikte çünkü cidden vazelini sürerken bile zorluk çıkarıyordu.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Yüzüne bir şey sürülmesini pek sevmiyor kuşum, ayrıca çok güzel anlaştmışsınız teşekkür ederim fakat rivanol u hazırlayabileceğimden emin değilim doğrusu :D. Sadece trosyd kremini sürmem yeterli olur mu ilaçlarla birlikte çünkü cidden vazelini sürerken bile zorluk çıkarıyordu.
Şimdilik bir köşede dursun o zaman. Trosyd ile başlayalım. Rivanolü önermemin sebebi herhangi bir bakteriyel, mantar enf karşı o bölgeyi temizlemek. Çözüm olmazsa aklınızda bulunsun.

BerkeMetin

Aktif Üye
Pazartesi B vitamini, salı biotin, çarşamba gervit, perşembe sade su, cuma entrobac, cumartesi biotin, pazar sade su şeklinde vermem nasıl olur ilaçları? Pazar gene b vitamini koyabilirim de sonraki günü sade su yapıp her hafta değiştirmem gerekir o zaman. Ayrıca gene ilaç günleri normal sudan da içecek, sadece ilaç değil. İlaçlar ve bu program hakkında pek bilgim yok o yüzden program kötüyse yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)
İlaçlar:Bt amin forte, gervit, biotin, entrobac.?(Ekstradan elimde mutavit de var onu da verebilirim aynı şekilde)

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pazartesi B vitamini, salı biotin, çarşamba gervit, perşembe sade su, cuma entrobac, cumartesi biotin, pazar sade su şeklinde vermem nasıl olur ilaçları? Pazar gene b vitamini koyabilirim de sonraki günü sade su yapıp her hafta değiştirmem gerekir o zaman. Ayrıca gene ilaç günleri normal sudan da içecek, sadece ilaç değil. İlaçlar ve bu program hakkında pek bilgim yok o yüzden program kötüyse yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)
İlaçlar:Bt amin forte, gervit, biotin, entrobac.?(Ekstradan elimde mutavit de var onu da verebilirim aynı şekilde)
Her gün vermeniz ağır gelebilir. Bunları sadece bu dönemde kullanmayacaksınız kuşun sizinle geçireceği tüm ömründe kullanmanız gerekecek takviye ürünler. Üç gün ara ile kullanmanızı öneririm. Örneğin pazartesi ise diğeri Perşembe gibi. Aralarda temiz su. Kullanacağınız biotin kullanım şeklini bilmiyorum. Ben kendim, biotini dediğim gibi sürekli yemine katıyorum. Kalsiyum blok gibi düşünün sürekli önünde. Diğerlerinide üç günde bir periyodlar halinde kullanıyorum.

Üst Alt