• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Kuşumun yumurtası var mı ?

Kussever14

Yeni Üye
Kafeste çift kuşlarım var dün yumurta maması vermiştim bir tanesinin dışkısı böyle hangisi anlamadım ama sebebi ne olabilir :(

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafeste çift kuşlarım var dün yumurta maması vermiştim bir tanesinin dışkısı böyle hangisi anlamadım ama sebebi ne olabilir :(
Merhaba yoğun dışkı gebelik dışkısı olabilir, tutmuş dışkıyı

Kussever14

Yeni Üye
Merhabalar kuşumun yumurtası oldu bugün 2.yi yaptı fakat yumurta da farklılık var gibi bir bakabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

koraykbl

Aktif Üye
Merhabalar kuşumun yumurtası oldu bugün 2.yi yaptı fakat yumurta da farklılık var gibi bir bakabilir misiniz

Hayırlı olsun. Farklılık yok gibi boyut gayet iyi ve hava boşlukları çokta az olsa görülmekte. Şuanlık çok rahatsız edilmezlerse daha iyi olur. Tabii bu işte kendi küçük tecrübelerimden deneyimlediğimle sizlere bilgi aktardım. Bu konuda demet hanım formada bilgilidir. 😃

Kussever14

Yeni Üye
Hayırlı olsun. Farklılık yok gibi boyut gayet iyi ve hava boşlukları çokta az olsa görülmekte. Şuanlık çok rahatsız edilmezlerse daha iyi olur. Tabii bu işte kendi küçük tecrübelerimden deneyimlediğimle sizlere bilgi aktardım. Bu konuda demet hanım formada bilgilidir. 😃
Hava boşluğu olmasının bir sonucu var mı ben ilk defa yumurta aldım da :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yakınlaştırdığım yumurtada sanki eksiklik varmış gibi geldi bana tırtıklı gibi geldi acaba dedim kalsiyum eksikliği mi var
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Renk pembe yumurtlarken kan ile karışmış olabilir, yumurta hava almadığı sürece sıkıntı olmaz 😊🤲

Kussever14

Yeni Üye
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Renk pembe yumurtlarken kan ile karışmış olabilir, yumurta hava almadığı sürece sıkıntı olmaz 😊🤲
Bugün kalamar kemiğini temin edip kafese koydum gaga taşı da mevcuttu teşekkür ederim :)

Kussever14

Yeni Üye
Merhabalar geçen cinsiyetini sorduğum kuşum ve yanındaki kuş için farklı bir konu danışmak istiyorum
Dişi olan kuşumuzun yanına bu erkek kuşumuzu aldık çok iyi anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyorlar yem kusuyorlar dişi bir kaç kere kuyruğunu kaldırdı fakat erkek kuş ilgilenmedi daha sonra erkek kuş ayağını attı ama dişi kuyruk kaldırmadı bunun sebebi ne olabilir dişimiz tam kızgınlaşmadı mı acaba
Bu arada yuvalıkta beraber zaman geçiriyorlar sürekli şimdiden teşekkür ederim :)

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar geçen cinsiyetini sorduğum kuşum ve yanındaki kuş için farklı bir konu danışmak istiyorum
Dişi olan kuşumuzun yanına bu erkek kuşumuzu aldık çok iyi anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyorlar yem kusuyorlar dişi bir kaç kere kuyruğunu kaldırdı fakat erkek kuş ilgilenmedi daha sonra erkek kuş ayağını attı ama dişi kuyruk kaldırmadı bunun sebebi ne olabilir dişimiz tam kızgınlaşmadı mı acaba
Bu arada yuvalıkta beraber zaman geçiriyorlar sürekli şimdiden teşekkür ederim :)
Merhaba dişi kuluçkadan mı kalktı çok zayıf biraz dinlenmeli

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Ballı kraker zararlı atın lütfen. Onun yerine dal darı tercih edebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır hiç yumurtlamadı ama zayıf nasıl formuna döndürebiliriz hiç bilmiyorum mama falan veriyoruz
Dişi yumurtlamış gibi tüy yapısı, göğüs tüyü açılmış kuluçkadaki kuşlarda olur genelde

Kussever14

Yeni Üye
Bu konu başlığındaki şeker kızımın şuan 5 yumurtası var artık :) kuluçkaya yatmaya başladı ilk yumurtasını 28 Ekimde yaptı aralıklarla 6 Kasıma kadar devam etti yumurtalar tahminen ne zaman çatlar ve doluluk kontrolü yapabilir miyiz:)

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bu konu başlığındaki şeker kızımın şuan 5 yumurtası var artık :) kuluçkaya yatmaya başladı ilk yumurtasını 28 Ekimde yaptı aralıklarla 6 Kasıma kadar devam etti yumurtalar tahminen ne zaman çatlar ve doluluk kontrolü yapabilir miyiz:)
6 gününü dolduranlar belli olur dolu olup olmadığı

Üst Alt