• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun yumurtası neden yumuşak ve su gibi

Kuşum her yumurtlama sında yumurta sıkışıyor bu seferde yumurta ters döndü yasarmi yasamazmi korkuyo

• Yaşamaz

Kullanılan: 0 0.0%
  • Zorda olsa hayata kalır

• Muhtemelen hayata kalmaz

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .

nurr134

Yeni Üye
Dişi muhabbet kuşunun her yumurtlama aşamasında yumurta sıkışması yaşıyorum eşiyle ayırdım hiçbirinden sonuç alamıyorum boş çıkıyor ve her sıkısan yumurtayı cikartigimda yumuşak bir yumurta çıkıyor ve hemen kırılıyor yani ayrılıyor kuşum da halsizlik oluyor tuylerini kabartıyor ilucek gibi haraket edemiyor yumurtayı çıkartınca kendine geliyor 2. Yumurtasindada aynı şey ildu 3. Olursa inşaallah ölmez biraz fazla açıklama yaptım öncelik sorum kuşun yumurtasının yumuşak çıkması yardım ederseniz çok sevinirim kuşum şuan yuvada halsiz bir sekilde uyuyor ölmez inşallah çünkü çok fazla yumurta sıkışması yaşadık yani 3 defa ama diğer kusumuda bu yüzden kaybettim

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yumurta sıkışması olayında yumurta çıkmazsa yada içerde kırılırsa maalesef ölümle sonuçlanır. Kafesinde kalamar kemiği olsun mutlaka. Mamasına calcilüx kalsiyum tozu ekleyin. Kalsiyum eksikliği yumuşak yumurtaya ve sıkışmaya sebep olur. Kanatlı oil D vitamini de verin. Düzenli olarak entrobac probiyotik, Gervit multivitamin ve BT amin Forte takviye mutlaka kullanın.

Ürünleri mamaist.com dan temin edebilirsiniz.

nurr134

Yeni Üye
Yumurta sıkışması olayında yumurta çıkmazsa yada içerde kırılırsa maalesef ölümle sonuçlanır. Kafesinde kalamar kemiği olsun mutlaka. Mamasına calcilüx kalsiyum tozu ekleyin. Kalsiyum eksikliği yumuşak yumurtaya ve sıkışmaya sebep olur. Kanatlı oil D vitamini de verin. Düzenli olarak entrobac probiyotik, Gervit multivitamin ve BT amin Forte takviye mutlaka kullanın.

Ürünleri mamaist.com dan temin edebilirsiniz.
Teşekkürler tekrardan şuan iyi aynı şekil yumurta gelir 3 gün sonra tekrardan teşekkürler

Üst Alt