• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun yeminde kurt gördüm

Duygusu

Yeni Üye
Merhaba,az önce kuşumun yemini değiştirirken içinde 2tane kurt gördüm.Telaşlandım,tüm yemi çöpe döktüm.Şu an çok endişeliyim.Acaba hastalanır mı?Veterinere götürmeli miyim?Kuşum yaklaşık 1aydır titriyordu;sıcktan veya stresten kaynaklıdır diye düşünüyordum ama acaba kurtlu yemden kaynaklı olabilir mi?

Duygusu

Yeni Üye
Dışkısında bir değişilik yoktu,şimdi karanlık odada uyuyor, uyandırmamak adına dışkısını çekemedim,sabah çekip atacağım.Çok teşekkürler 🙏

Duygusu

Yeni Üye
İnternette bunları gördüm,her ihtimale karşı bunlardan alıp kullansam iyi gelir mi?

Semihzz123

Tutkulu
İnternette bunları gördüm,her ihtimale karşı bunlardan alıp kullansam iyi gelir mi?
Probiyotik kullanacaksanız, entrobac veya diazyme 256 olabilir. İlk fotoğraftaki parazit ürünü için bence tanı koymadan tedavi uygulamamak gerek.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Havalar sıcak yemleri serin yerde ve kapalı tutalım.. güvey kuşlara zarar vermez yem doğal olduğu için guveylenir yani kurtlanir bu yüzden yemi alırken özellikle yaz aylarında az alın tarihine bakın ve aldığınız yerin saklama durumuna göre alın

Duygusu

Yeni Üye
Yemi buzdolabında saklamamızda sakınca var mı?Bir de bu dediğiniz probiyotikleri nerde bulabilirim?Şu aşamada yapmam gereken başka ne var bilmiyorum.Kurtları yediyse ondan titriyor olabilir mi acaba?

nurcan70

Yeni Üye
benim evim cok sıcak ve nem yapıyor geçen sene benimde kurtlandı(Versele laga kullanıyordum) o sebeple artık acık yem alıyorum 5 liralık darı yulaf aspur karıştırıyor iki hafta kullanıyorum buzdolabında saklıyorum cıkarınca hemen vermiyorum oda sıcaklığına ulaşınca yemliğine koyuyorum ben de endişenlenmştim kurt yemiştir diye kuşçu bir şey olmaz dedi ama ustalara sormak lazım

Semihzz123

Tutkulu
Yemi buzdolabında saklamamızda sakınca var mı?Bir de bu dediğiniz probiyotikleri nerde bulabilirim?Şu aşamada yapmam gereken başka ne var bilmiyorum.Kurtları yediyse ondan titriyor olabilir mi acaba?
Entrobac biraz pahalıdır bölünmüş alabilirsiniz, diazyme 256 ona göre biraz daha ucuzdur. Ama her ikiside güzel bir probiyotiktir.

Duygusu

Yeni Üye
Entrobac biraz pahalıdır bölünmüş alabilirsiniz, diazyme 256 ona göre biraz daha ucuzdur. Ama her ikiside güzel bir probiyotiktir.
Bunlar nerden temin ediliyor acaba?Eczanede mi satılıyor?Kusura bakmayın bu konuda bilgim yok, veterinerlerde bulunuyor mu?

Üst Alt