• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Kuşumun yaşı ve cinsiyeti

Can c.

Yeni Üye
4 gün önce sahiplendim eve hala tam alışmadı durgun hala cinsiyeti ve yaşı nedir tahmini

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba benim Sultanlar hakkında pek tecrübem yok. Sadece şunu sorabilirim size melodik ötüş var mı varsa erkek yoksa dişidir. O da üç yada dört aydan sonra belli oluyor diye biliyorum Ama bilgi sahibi arkadaşlarım var. Onlar görünce daha net yorumda bulunurlar. @Demet bükay

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yavru bir kuş değil. Görsel olarak büyük ihtimalle dişi. Melodik ötüşü yoksa kesin dişidir.

Can c.

Yeni Üye
yeni eve geldiği için pek örterken duymadım ama tek tip ötüyor ayağındaki bileklik 2025 tahminimce 5 6 aylık

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
yeni eve geldiği için pek örterken duymadım ama tek tip ötüyor ayağındaki bileklik 2025 tahminimce 5 6 aylık
Ne yazıyor bilezikte tam olarak. 2024 Ağustos ayı itibari ile 2025 bileziği takmaya başlarlar.

Can c.

Yeni Üye
yanına
Ne yazıyor bilezikte tam olarak. 2024 Ağustos ayı itibari ile 2025 bileziği takmaya başlarlar.
üreticinin adı soyadı 2025 yazıyor erkek olma ihtimali sıfır mı o zaman eve alışık değil ses açınca karşılık olarak ötüyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
yanına

üreticinin adı soyadı 2025 yazıyor erkek olma ihtimali sıfır mı o zaman eve alışık değil ses açınca karşılık olarak ötüyor
Yıl dışında bir numara yok mu?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Numara koymaması şühpeli. Yani ben şimdi bir yavruya 2026 bileziğini takabilirim seneyede yavru diye piyasaya sürebilirim.

Kuş eğer zamanında takıldıysa Ağustos'ta taktığını varsaysak en fazla 10 -11 aylıktır.

Can c.

Yeni Üye
Numara koymaması şühpeli. Yani ben şimdi bir yavruya 2026 bileziğini takabilirim seneyede yavru diye piyasaya sürebilirim.

Kuş eğer zamanında takıldıysa Ağustos'ta taktığını varsaysak en fazla 10 -11 aylıktır.
teşekkür ederim yumurta çatalının arasına işaret parmağım sığıyor bu dişi olduğunu gösterir mi yoksa erkeklerdedemi böyle

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
teşekkür ederim yumurta çatalının arasına işaret parmağım sığıyor bu dişi olduğunu gösterir mi yoksa erkeklerdedemi böyle
Merhaba,
Aralık 1 cm yada biraz daha fazla ise dişidir.

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Büyük ihtimal dişidir. Erkek olsa çok hafif boşluk olurdu bitişiğe yakın yani öyle düşünün

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yavrulukta dar olup ilk defa yumurtladıktan sonra da genişleyebilir Demet abla 😊
Erkekler doğuştan itibaren çok bitişik oluyor ablacığım, dişiler yavruda olsa erkeğe göre bir tık açık oluyor, cennetlerde 20 günde netleşiyor, sultanlar da 40 günde falan çok belli oluyor
Dişilerde yumurta yapınca işaret parmağı rahat iki kemik arasına sığıyor, kuluçka dönemi sonrası toparlanıyor fakat erkek kadar kapanmıyor🥰

Üst Alt