• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun Yaş Aralığı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.Evimizin en genç üyesi Yağmur hanım hakkında biraz kararsız kaldım. O yüzden size sorayım dedim. :)
Bize geldiği zaman beş aylık olduğu söylendi. Şu an yedi aylık ama yedi aylık olması gereken bir kuş kadar değil, sanki yeni doğmuş gibi küçük. İlk başta beş aylıktan daha küçüktür dedim ama kafa çizgileri yok fotoğrafta görüldüğü gibi.(Bize gelmeden bir iki gün önceki fotoğraflar.)
Ekli dosyayı görüntüle 14049
Ekli dosyayı görüntüle 14050

Bu da son hali,çok hareketli olduğu için düzgün duran fotoğrafı yok,büyültüp çektiğim için belki büyük görünebilir ama geldiğinde nasılsa öyle hala.Kilosu da aynı. Yemesinde neşesinde bir sıkıntı yok. Dört kuşun içinde en yaramazı.🤣

Ekli dosyayı görüntüle 14051

Bunun küçük olması cinsinden mi yoksa genetik midir? Ya da başka bir şeyden midir acaba?

Cinsini bilmiyorum ama onunla aynı cins olan erkekte zayıf olmasına rağmen yedi aylıkken böyle değildi.
Yedi aylık olduğu doğru mu sizce? :)

* İlk başta kuşunuzun yaşının öğrenin konusuna yazmıştım ama baktım destan yazmışım ayrı konu açayım dedim. 😅

EnesGenç

Eski Forumcu
Cinsiyeti erkek olarak maviden var dışı olarak beyaz renkte var anlamadım ama 9 8 aylık falan diye düşünüyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim. 😊

Son olarak bir şey daha soracağım, kafese koyarken farkettim.
Gagasının yan tarafı böyle kırık gibi olmuş. Ve üzerinde de çatlamış gibi çizgi izleri var.
Bu kendiliğiden düzelir mi?
Gagasının sağlıklı olması için benim yapabileceğim bir takviye var mı?

Yem kııp yiyebiliyor ama bugün takip edeceğim yine.

Ekli dosyayı görüntüle 14053

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Mineral blok kalamar ve tahta tünek olduktan sonra kendisi gaga bakımını yapar merak etme
Üçüde var kafeste.
Çatlamış gibi olan çizgiyi görünce korkmuştum bir an kırılır diye.Rahatladım şimdi. Teşekkür ederim. :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yavruluktan yeni yeni yetişkinlik tüyü çıkarmış maşallah diyelim 5,6 aylık yaklaşık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yağmur hanım demişsiniz ve doğru demişsiniz 😊 6 aylık civarında ve gaga kenarındaki kırık gibi görünen gaga yapısı yani bir sıkıntı yok siz yinede Biotin içerikli vitamin verin hayırlı olsun inşallah 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yavruluktan yeni yeni yetişkinlik tüyü çıkarmış maşallah diyelim 5,6 aylık yaklaşık
Teşekkür ederim. 😊

Yağmur hanım demişsiniz ve doğru demişsiniz 😊 6 aylık civarında ve gaga kenarındaki kırık gibi görünen gaga yapısı yani bir sıkıntı yok siz yinede Biotin içerikli vitamin verin hayırlı olsun inşallah 😊
Teşekkür ederim. Bir kaç tane tamamen gagası kırılan kuş görmüştüm o yüzden o da öyle olacak diye endişelenmiştim ama gaga yapısı olmasına sevindim rahatladım. 😊
Vitamine de bakıyorum hemen teşekkür ederim tekrardan. :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. 😊

Teşekkür ederim. Bir kaç tane tamamen gagası kırılan kuş görmüştüm o yüzden o da öyle olacak diye endişelenmiştim ama gaga yapısı olmasına sevindim rahatladım. 😊
Vitamine de bakıyorum hemen teşekkür ederim tekrardan. :)
Buda soyulur düzelir alttan yeni gaga çıktığı için kabul atmıştır b.ihtimal