• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun yanına arkadaş almalı mıyım?

vadidekizambak

Paylaşımcı
Merhabalar, haftanın beş günü sabah dokuz akşam yedi çalışıyorum. Kısaca sabahtan akşama evde olmuyorum kuş da tek kalmış oluyor. Kuşumu yeni aldım yarın üç hafta olacak. İki aylık dişi şu anda. Aldığım yer tek başına yaşayabilir dedi. Ama forumdan bir arkadaş buna benzer bir şey yazmış sizce ne yapmalıyız? Her akşam uçurup ilgileniyoruz henüz elimizden yemek yemiyor ilk zamanlar çok sakindi kaçıyordu biz severken. İki gündür aşırı asabi hemen koparacak gibi ısırmaya çalışıyor. Yanımıza da yaklaşmıyor çekiniyor bizden. Dışkısında sorun yok. Yem yemesinde de problem görünmüyor. Vitaminini kumunu gaga taşını kalamar kemiğini hepsini koydum kafesine. Tüneği tahtadan. Elimden geldiğince dikkat ediyorum işe giderken televizyonu açık bırakıyorum ses olsun diye. İzin günlerimde de evdeyim kafesi açık kalıyor hep. Ne yapmam gerekiyor? Dün tüy dökme döneminde olabilir demişti bir arkadaş. Dün hiç ötmüyordu aşırı hareketsizdi. Bugün kafesten dışarı da çıkıyor ötüyor da çok güzel ama yanına yaklaştırmıyor. Tekrar belirteyim yirmi gündür bende.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Asabiligi tüy döneminde olduğu için olabilir. Yanına arkadaş konusuna gelirsek tabikide iyi olur. Karaktere göre 20 gün uzun bir süre değil. Güven kurması daha uzun sürebilir.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sizin şartlarınız kuşunuza bir arkadaş almanızı gerektiriyor...

Üst Alt