• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun vitamin takviyesi konusunda kafa karışıklığı

tuttifrutti

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. 8aylık olmak üzere olan erkek sultan papağanım var. Kuşumun mayısın sonunda başlayan ishali var. Ilk götürdüğüm veteriner 2 farklı ilaç denedi. Protozoa şüphesi ile de ilaç kullandık ama geçmedi. Veterinerin tutumunu beğenmediğim için farklı bir veterinere götürdüm. Detaylı incelemeden sonra kursak mantarı teşhisi kondu. Tedavi süresince her gün probiyotik kullanmamı söyledi veteriner. Bir de tüye girmek üzere olduğunu söyledi. Bugün mantar tedavisinin 4. Günü.
Benim haftalık şu şekilde takvimim vardı
Pzt:gervitw+ probiyotik
Salı:temiz su
Çarşamba: bt amin forte +probiyotik
Perşembe:avidress plus+usne gano
Cuma:temiz su
Cmt:2 haftada bir sedechol
Pazar:atemfrei( her hafta değil ara ara nefesi tıkandığı için)

Bunu düzenlemeli ve ya bt amin forte miktarını arttırmalı mıyım? ( tüy dönemi için) arttıracaksam nasıl yapmalıyım? Bir de gervit w adek(yagda cozunen vitaminler) içeriyor suda etkili mi emin olamıyorum ve yemine katmak istiyorum, nasil yapmalıyım? Sedechol ,avidress ve usne gano ile aynı gün icinde suları degistirerek probiyotik katmanın zararı olur mu? Fikirler için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Gervit ve entrobac aynı gün olmaz aralarında 1 temiz su günü olmalı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
iki ürün aynı gün verilmez p.tesi gervit perşembe entrobac 15 günde 1 gün gervit yerine bt amin forte gibi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Uzmanın verdiği ilacın ismini ve mümkün ise kuşun videosunu birde peçete üzerinde dışkı resmi görelim grit kum ve entrobac vermeye devam edelim video ve dışkı resmi gördükten sonra yorum yaparız

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Üst Alt