• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun uyuma şekli

Koza

Aktif Üye
Merhaba iyi bayramlar. Yaklaşık 3 yaşında bir erkek kuşum var. 5 aydır dişi kuşumuz ile aynı kafesi paylaşıyor. Uyurken kuyruğu aşağıya eğerek uyuyor. Fotoğrafı yüklüyorum. Bu şekilde uyuması normal mi yoksa bir problem mi var?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba fotoğraf gelmemiş 😊

Koza

Aktif Üye
Fotoğrafı ektedir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sadece uyurken mi bu şekilde kuyruk? Yoksa bütün gün bu şekilde mi duruyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bazen normal dursa da çoğunlukla duruşu bu şekilde.
O zaman ya @Bahar Y. Hocamızın dediği gibi denge sorunu, ya da kuyruğun bir yere çarpma ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerek. Mesela kafes içinde tünekte dururken kuyruğu sürekli tellere çarpıyor mu vs?

Koza

Aktif Üye
O zaman ya @Bahar Y. Hocamızın dediği gibi denge sorunu, ya da kuyruğun bir yere çarpma ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerek. Mesela kafes içinde tünekte dururken kuyruğu sürekli tellere çarpıyor mu vs?
Kafes oldukça büyük tele kendi istemezse çarpmıyor. Fakat iki kuş oldukları için arada dişi kuş arada kuyruğunu çekebiliyor. Ondan kaynaklı olabilir mi? Önemli bir durum mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim kuşumda bir ara böyle uyuyordu. Sonradan düzeldi. Tedirgin olduğu için yapıyor sanırım.

Koza

Aktif Üye
Benim kuşumda bir ara böyle uyuyordu. Sonradan düzeldi. Tedirgin olduğu için yapıyor sanırım.
Geçen hafta gece iki kez kafesin içinde çırpınıp uyandılar. Her zaman durdukları yer ve aynı kafes ama korktular sanırım. Ya da tünekte dengede duramayıp uyurken düştü bilemiyorum. Tekrar olmadı neyse ki umarım tedirginliktendir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes oldukça büyük tele kendi istemezse çarpmıyor. Fakat iki kuş oldukları için arada dişi kuş arada kuyruğunu çekebiliyor. Ondan kaynaklı olabilir mi? Önemli bir durum mu?
Bilemiyorum hocalarımız yazarlar inşallah önemli bir şey değildir