• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüy dökümünde ve ayaklarındaki sorun nedir

zezeynep

Paylaşımcı
Merhaba ablacım çok güzel olmuş maşallah 🥰🤲
Abla bazen ayaklarındaki tekrarlıyor gibi oluyor. Pamukçuk gibiler bazıları yumuşak bazıları sert. Dökerken temizlerken goruyom mesela şuan hafifleri parmakları pembelesti ama bir hafta sonra tekrar kotulesebiliyor. Yurumesine engel değil kosturuyor ediyor. Anlayamadım tam olarak neyden kaynaklı pamukcuk gibi olur farklı bir parazitte yerlesmis olabilir mi acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla bazen ayaklarındaki tekrarlıyor gibi oluyor. Pamukçuk gibiler bazıları yumuşak bazıları sert. Dökerken temizlerken goruyom mesela şuan hafifleri parmakları pembelesti ama bir hafta sonra tekrar kotulesebiliyor. Yurumesine engel değil kosturuyor ediyor. Anlayamadım tam olarak neyden kaynaklı pamukcuk gibi olur farklı bir parazitte yerlesmis olabilir mi acaba
Yok ablacım onlar kalın ölü deri hücreleridir, inşallah oluşmaz😊🤲

zezeynep

Paylaşımcı
Yok ablacım onlar kalın ölü deri hücreleridir, inşallah oluşmaz😊🤲
Insallah abla ya ser yerleri alıyor ama pamuk gibi olan kısımları temizleyemiyor gibi geldi bana. O kısım gitmeyince de o bolgeden tekrar yayılıyor gibi bembeyaz yumuşak bir yapısı var bilek kısmında dokundugumda anlıyorum. Mantar kremini alamadım aşırı kar bastırınca cıkamadım dışarı vazelinlemeye basladim bol bol. Öyle azaldı tekrar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Oy kurban olurum seni verene makarnam benimm 🥰🥰🥰 Böyle de permalı makarna olmuşşş sağlıklı olsun da gerisi sorun değil 🌸

zezeynep

Paylaşımcı
Oy kurban olurum seni verene makarnam benimm 🥰🥰🥰 Böyle de permalı makarna olmuşşş sağlıklı olsun da gerisi sorun değil 🌸
Çok şükür keyfi yerinde inanılmaz oyunlar yapıyor felaket şebeklikleri var zor duruyorum ısırmamak içinn🤤 geçen oyun oynarken korktu gibi oldu kostu kostu yanağıma yaslandı şikayet eder gibi de konuştu durdu harika bir çocuk🥰🥰🥰

pelin..

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable
Muhabbet kuşum bu sabah böyle bir kusma hareketini yaptı neden böyle yaptığını bilen varmı korkuyorum onun adına ne yapmam gerekir böyle bir durumda

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok şükür keyfi yerinde inanılmaz oyunlar yapıyor felaket şebeklikleri var zor duruyorum ısırmamak içinn🤤 geçen oyun oynarken korktu gibi oldu kostu kostu yanağıma yaslandı şikayet eder gibi de konuştu durdu harika bir çocuk🥰🥰🥰
Oy kuzum benim hep böyle olsun inşallah miniğimmm 🥰🥰🥰

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır o zaman çok teşekkür ederim hemen almam lazım bide siteye yeni katıldım nasıl kullanacağımı tam çözemediğim için nerden paylaşım yapacağımı şaşırdım ☺
Önemli değil, hoşgeldiniz aramıza 😊🥰

pelin..

Yeni Üye
Affınıza sığınıyorum ama ben hâlâ tam çözemedim öğrenemedim öğreten de yok bu siteyi nasıl kullanacağımı kusura bakmayın ya. Erkek kuşun yanına şöyle bir dişi yavru kuş aldık ama sanki bu dişi yavru kuşumuzun duruşunda bir problem var gibi ya yavru olduğu için böyle duruyo yada yeni yerini garipsediği için böyle duruyor nolur bişey söyleyin ya çok tedirginim korkuyorum hastadır diye duruşu normal mi değilmi sizce?https://streamable.com/k48j00

Son düzenleme:

zezeynep

Paylaşımcı
Baya uzun bir süredir yoktuk. Durum güncellemesi yapmak istedim. Bulut'un keyifleri aynı devam ediyor eğleniyor. Tüy dökümüne girdi tekrar kafası baya kel kaldıydı ve bu süreçte de ishal oldu. Temizliğini bakımını ihmal etmedim. Zeolit tozu ve vitaminlerini düzenli verdim. Ishali hafiflese de tam gitmedi bi ishal bir normal sekildeydi. Şuan tüy dönemi bitiyor ve ishali düzelmeye başladı ve keltoş kafamız tüylendi😆. Ayaklar ise maalesef hiçbir ilerleme yok. Önerilen mantar kremini kullanıyorum çünkü cerede de mantar olduğu belli olan bir sey var ve kasirken ayaklarindan gecti diye dusunuyorum. Fakat ayaklarıda bir gün pembeleşse sonraki gün tekrar beyaz bir tabaka oluyor. Vazelinle yumuşatsamda etki etmiyor. Arada ayaklarını kurcalarken ufak yaralar yapıyor ve kanaması oluyor rifle müdahale ediyorum. Bulut'un bu durumu içten gelen bir rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Çünkü düzelse bile uzun sürmüyor ve tekrarlıyor. Bana düşkünlüğü iyice arttı. Dışarı çıksa bile yanağıma yaslanmak istiyor. Koşturduktan sonra dönüp bana bağırıyor kafese girme vaktini belli ediyor. Uçamıyor ama beni her işinde kullanıyor😆.Sabaha unutmazsam fotoğraf dışkı paylaşacağım. Daha fazla şeyleri tekrar etmeyi öğrendi yanında yanlısıkla bir sey desek direkt kapıyor. Ayrıca yaşanan depremler sonrası ailemizin bebişini de asla unutmadık deprem cantasina taze yemlerinden koyduk. @Demet bükay @Burçak A. @Aslı Ö.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Baya uzun bir süredir yoktuk. Durum güncellemesi yapmak istedim. Bulut'un keyifleri aynı devam ediyor eğleniyor. Tüy dökümüne girdi tekrar kafası baya kel kaldıydı ve bu süreçte de ishal oldu. Temizliğini bakımını ihmal etmedim. Zeolit tozu ve vitaminlerini düzenli verdim. Ishali hafiflese de tam gitmedi bi ishal bir normal sekildeydi. Şuan tüy dönemi bitiyor ve ishali düzelmeye başladı ve keltoş kafamız tüylendi😆. Ayaklar ise maalesef hiçbir ilerleme yok. Önerilen mantar kremini kullanıyorum çünkü cerede de mantar olduğu belli olan bir sey var ve kasirken ayaklarindan gecti diye dusunuyorum. Fakat ayaklarıda bir gün pembeleşse sonraki gün tekrar beyaz bir tabaka oluyor. Vazelinle yumuşatsamda etki etmiyor. Arada ayaklarını kurcalarken ufak yaralar yapıyor ve kanaması oluyor rifle müdahale ediyorum. Bulut'un bu durumu içten gelen bir rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Çünkü düzelse bile uzun sürmüyor ve tekrarlıyor. Bana düşkünlüğü iyice arttı. Dışarı çıksa bile yanağıma yaslanmak istiyor. Koşturduktan sonra dönüp bana bağırıyor kafese girme vaktini belli ediyor. Uçamıyor ama beni her işinde kullanıyor😆.Sabaha unutmazsam fotoğraf dışkı paylaşacağım. Daha fazla şeyleri tekrar etmeyi öğrendi yanında yanlısıkla bir sey desek direkt kapıyor. Ayrıca yaşanan depremler sonrası ailemizin bebişini de asla unutmadık deprem cantasina taze yemlerinden koyduk. @Demet bükay @Burçak A. @Aslı Ö.
Maşallah SüphanAllah 🥰🤲Bulut beye sevgiler kucak dolusu öpücükler🥰🤲 tüylerinin gelmesi, anne oğul yakınlığı çok duygulandırdı beni🤲
Çokkk yol katettiniz🥰🤲emeğine yüreğine sağlık ablacım 🌟🌟🌟🌟🤲🥰uzun sağlıklı bir ömür dilerim
Görelim beyimizi🤲🥰

zezeynep

Paylaşımcı
Maşallah SüphanAllah 🥰🤲Bulut beye sevgiler kucak dolusu öpücükler🥰🤲 tüylerinin gelmesi, anne oğul yakınlığı çok duygulandırdı beni🤲
Çokkk yol katettiniz🥰🤲emeğine yüreğine sağlık ablacım 🌟🌟🌟🌟🤲🥰uzun sağlıklı bir ömür dilerim
Görelim beyimizi🤲🥰
Sabah inşallah atıcam ablacım. Sizler olmasanız belki de bu kadar ilerleyemezdik. Çünkü ben birebir gözümle şahit oluyorum b vitamininin faydasına. Bulut tüy dönemlerini gerçekten ağır atlatıyor birazcık tüyu var onuda döküyor miniğim. Çok sukur cıkarabiliyor ama kapsul kapsul ve gücsuz kendisi zaten minicik. B vitaminiyle daha rahat atlatıyor bu süreci.

zezeynep

Paylaşımcı
@Demet bükay bir de abla inanır mısın Bulut bir zeolit yiyor😆😆 geçenlerde @Burçak A. 'ya yazdım sorun olur mu diye😆😆 yem üstünde değil zeoliti direkt parmağımda yiyor ve bayılıyor tadına. Kaşla göz arası gagasını daldirmis kutusunun içine😆 tozuda kaçtı burnuna başladı hapsırmaya. Gülemedim de kiyamıyorum diyee🤣🤣

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay bir de abla inanır mısın Bulut bir zeolit yiyor😆😆 geçenlerde @Burçak A. 'ya yazdım sorun olur mu diye😆😆 yem üstünde değil zeoliti direkt parmağımda yiyor ve bayılıyor tadına. Kaşla göz arası gagasını daldirmis kutusunun içine😆 tozuda kaçtı burnuna başladı hapsırmaya. Gülemedim de kiyamıyorum diyee🤣🤣
Bak senn büyümüş de küçülmüş bücür🥰🥰🥰🥰 ver diyor demek, hasta olmayım birdaha🤲🥰adam olacak çocuk tipinden belli olurmuş🤣🤣🤣

zezeynep

Paylaşımcı
Bak senn büyümüş de küçülmüş bücür🥰🥰🥰🥰 ver diyor demek, hasta olmayı birdaha🤲🥰adam olacak çocuk tipinden belli olurmuş🤣🤣🤣
Abla çok fena bir şey bizi delirtiyorr ısıra ısırada sevemiyorum bir dilim bir sey🤣 Çok şükür bu hallerimize elimden geleni de yapmaya devam edeceğim gerçekten inanılmaz seviyorum bu keratayı😊 Sağlığımız tam olsaymış bu bizi koştururmuş😆. Bazen ona bakınca çok üzülüyorum. Hayatının belli bir ayı satılmak üzeri kafeslerde geçti. Biz aldık uçtu uçmanın tadını aldı ve şimdi hiçbir zaman uçamayacak. Ben onu alıyorum gezdiriyorum evde cam kenarında dışarıyı izliyoruz ama içimde bir yerde inanılmaz bi burukluk var. Bu neşeyle bu cana yakınlıkla keşke çok sağlıklı bir hayatı olsaydı. Hiçbir seyden korkusuda yok inanılmaz meraklı. Bir şey yaparken yanına gidip gösteriyorum ki kafeste delirmesin ya da direkt yanıma alıyorum anlatıyorum her şeyi☺ Bulut'a bakarken hem deliriyorum tatlılıgından hem de çok üzülüyorum

Üst Alt