• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüy dökümünde ve ayaklarındaki sorun nedir

zezeynep

Aktif Üye
Bizim takviyelerimiz ve parazit damlamız geldiii @Şehmus BAKIR beye çok teşekkürler ilgisi için.
Sormak istediğim bir şey var. Vilmectini 1 damla olarak kendi damlalığıyla mı sıkmalıyız yoksa şırınga alalım mı? Babam gelince damlatcaz ama tedirginim ya fazla damlatırsak diye. Eldiven takıp parmak ucuma 1 damla damlatıp ensesine yedirsem sorun olur mu? Direk enseye damlatırken sorun yaşamamak için. @Demet bükay @Burçak A.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bizim takviyelerimiz ve parazit damlamız geldiii @Şehmus BAKIR beye çok teşekkürler ilgisi için.
Sormak istediğim bir şey var. Vilmectini 1 damla olarak kendi damlalığıyla mı sıkmalıyız yoksa şırınga alalım mı? Babam gelince damlatcaz ama tedirginim ya fazla damlatırsak diye. Eldiven takıp parmak ucuma 1 damla damlatıp ensesine yedirsem sorun olur mu? Direk enseye damlatırken sorun yaşamamak için. @Demet bükay @Burçak A.
Deriye yedirdiğiniz sürece istediğiniz şekilde yapabilirsiniz 😊 Kendi damlalığından damlatın 😊 Şifa olsun salçalı makarnaya 🥰

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Afiyet olsun şifa versin canlara ☺ burçak kardeşimin dediği gibi bir damla deriye temas etsin yeter

zezeynep

Aktif Üye
Dün bulutun ense damlasını yaptık. Çok kolay oldu korkmuştum ama korkulacak bir şey yokmuş. 31 ocakta ikinci doz ense damlasını yapıcaz dediğiniz gibi 10 gün arayla. Bugün suyuna entrobac koyduk ve rif sürdük. Güncel halini fotoğrafla atıcam. Rifi sürerken hissedebiliyorum ayakları eskisi gibi sert sert deri değil yumuşadılar ve dökülüyorlar.

zezeynep

Aktif Üye
Rif sürmeden önceki halimiz biraz oyun oynadık. Şimdi kafedte rifi sürülü bir şekilde takılıyor. Kuyruk kısmındaki çıkan kök gözle görülüyor artık. Bazı yerlerde tüyler güçsüz çıkıyor diye korkmuştum ama baya sağlam duruyor bu ve orda bir kac tane daha kök hissediliyor. Ense damlası yaptığımız için 3-4 gün banyo yaptıramıyoruz zaman geçince ılık suyla fısfıs yapmayı düşünüyoruz. Durumumuz nasıl? @Burçak A. @Demet bükay 🙏🙏

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Rif sürmeden önceki halimiz biraz oyun oynadık. Şimdi kafedte rifi sürülü bir şekilde takılıyor. Kuyruk kısmındaki çıkan kök gözle görülüyor artık. Bazı yerlerde tüyler güçsüz çıkıyor diye korkmuştum ama baya sağlam duruyor bu ve orda bir kac tane daha kök hissediliyor. Ense damlası yaptığımız için 3-4 gün banyo yaptıramıyoruz zaman geçince ılık suyla fısfıs yapmayı düşünüyoruz. Durumumuz nasıl? @Burçak A. @Demet bükay 🙏🙏
Oyyy maşallah salçalı makarnaya 🥰🥰 Çok iyi yeni tüy kapsüllerimiz de çıkmııışşşşş 🤍 Ayaklarımız da toparlamııışşş 🥰🥰🥰

zezeynep

Aktif Üye
Oyyy maşallah salçalı makarnaya 🥰🥰 Çok iyi yeni tüy kapsüllerimiz de çıkmııışşşşş 🤍 Ayaklarımız da toparlamııışşş 🥰🥰🥰
Her geçen gün iyiye gittiği için çok seviniyoruz. Kendisininde enerjisi geliyor güzelce. Daha da toparlayacağız inşallah. Takviyeleri veriyoruz. Ense damlası da oldu. Sebze meyve bayılıyor. Her şeyimiz tam aslında artık zaman gerekiyor bize. 🙏❤🥰

zezeynep

Aktif Üye
Bir de sormak istediğim şu var. Baş üstündeki kapsüller hala açılmadı ben bazilarinı açmada yardım ediyorum ama çok uzun süre izin vermiyor. Güçsüz duruyorlar hatta bir tane acılmamış sekilde düşen tüyüde oldu. Onlar tekrar çıkar mı ya da bağışıklık nedeniyle mi oluyor acaba. Tüy çıkıyor kanat uçlarındaki açilan ilk boşluklarda şimdi yok ama baş üstu hala aynı. @Burçak A. @Demet bükay

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir de sormak istediğim şu var. Baş üstündeki kapsüller hala açılmadı ben bazilarinı açmada yardım ediyorum ama çok uzun süre izin vermiyor. Güçsüz duruyorlar hatta bir tane acılmamış sekilde düşen tüyüde oldu. Onlar tekrar çıkar mı ya da bağışıklık nedeniyle mi oluyor acaba. Tüy çıkıyor kanat uçlarındaki açilan ilk boşluklarda şimdi yok ama baş üstu hala aynı. @Burçak A. @Demet bükay
Diken diken çıkmaya başlamış, bağışıklık güçlendikçe onlar da çıkacaktır 🥰

zezeynep

Aktif Üye
Diken diken çıkmaya başlamış, bağışıklık güçlendikçe onlar da çıkacaktır 🥰
Teşekkür ederiz valla kendini kaşırken bile kaşıdığı bölgeleri inceliyorum. Dediğiniz bölgelere söylediğiniz takviyeleri hemen yapıyorum. O kadar tedirginim ki bir şey olcak diye. Çok minik bir şey. Karşılaştırma yapmak gibi olmasın ama bizim önceki kuş baya iri yarı kocaman bir kuştu. Bu resmen avuçta kaybolcak gibi. Kesinlikle bağısıklığı düşük kaldı bu bebegin. Toparlayalım bakalim Allah'ın izniyle.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederiz valla kendini kaşırken bile kaşıdığı bölgeleri inceliyorum. Dediğiniz bölgelere söylediğiniz takviyeleri hemen yapıyorum. O kadar tedirginim ki bir şey olcak diye. Çok minik bir şey. Karşılaştırma yapmak gibi olmasın ama bizim önceki kuş baya iri yarı kocaman bir kuştu. Bu resmen avuçta kaybolcak gibi. Kesinlikle bağısıklığı düşük kaldı bu bebegin. Toparlayalım bakalim Allah'ın izniyle 🙏❤
Rabbimin izniyle inşallah toparlayacaktır 🤍🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Maşallah SüphanAllah çok az kaldı sabır ve zaman 🥰🤲

Üst Alt