• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüy dökümünde ve ayaklarındaki sorun nedir

zezeynep

Paylaşımcı
@Burçak A. Birde daldarı bozulur mu bozulduğu nasıl anlaşılır? Önceden aldığımda normal veriyorlardı sormadan geçen gittim tartıcam adet vs dedi acıktan mı verdi anlamadım. Açıktan olunca mikrop vs olabiliyor diye almıyoruz. Endişelendim iştahla yiyor dokunmadı da ama tedbir lazim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
@Burçak A. Birde daldarı bozulur mu bozulduğu nasıl anlaşılır? Önceden aldığımda normal veriyorlardı sormadan geçen gittim tartıcam adet vs dedi acıktan mı verdi anlamadım. Açıktan olunca mikrop vs olabiliyor diye almıyoruz. Endişelendim iştahla yiyor dokunmadı da ama tedbir lazim
Tabi bozulur, böceklenir açıktan verdiyse hiç yemesin derim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Açık alıyorum darı belli eder, aldığın yer temizse sıkıntı olmaz ablacım, pofidik yastık gibi🥰🤲minik adam🥰🤲

zezeynep

Paylaşımcı
Açık alıyorum darı belli eder, aldığın yer temizse sıkıntı olmaz ablacım, pofidik yastık gibi🥰🤲minik adam🥰🤲
Abla tüylerinin bu hali normal mi acaba? Çünkü tüy hastalığından korkuyorum. Tüyler çıkıyor tüy hastası olsa hiç cıkmıyor galiba öyle biliyorum. Bi problem mi acaba bu?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla tüylerinin bu hali normal mi acaba? Çünkü tüy hastalığından korkuyorum. Tüyler çıkıyor tüy hastası olsa hiç cıkmıyor galiba öyle biliyorum. Bi problem mi acaba bu?
Ablacım tüy yönünden daha yolun başındasın, uzasın önce hepsi, ben sanmıyorum, tüy hastası değil😊🤲

zezeynep

Paylaşımcı
Tüy hastası olduğunu zannetmiyorum ben de hemen hemen boynunda hiç tüy kalmaz
Tüyleri cıkıyor ama hala minicikler, kuyruk güzel uzadı tüy hastalığına baktım kuyrukta çıkartmazdı hasta olsa dimi? Çok tüy dökmesi beni korkutuyor çıkanlar ve çıkmaya çalışanlar bol bol görünüyor. Bulut 5-6 aylık kadar sanırım tüm tüyleri için bu yaş aralığında yoğun tüy dönemi geçebiliyor mu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüyleri cıkıyor ama hala minicikler, kuyruk güzel uzadı tüy hastalığına baktım kuyrukta çıkartmazdı hasta olsa dimi? Çok tüy dökmesi beni korkutuyor çıkanlar ve çıkmaya çalışanlar bol bol görünüyor. Bulut 5-6 aylık kadar sanırım tüm tüyleri için bu yaş aralığında yoğun tüy dönemi geçebiliyor mu?
Tabiki tam 5-6 ayda yetişkinliğe geçmeye başlıyorlar bebeklik tüyleri değişiyor 😊 Akar oradaki derinin altında tabakasına da zarar verdiği için kıl foliküllerini etkiliyor o nedenle inşallah atlatacak makarna 🤲🌸🥰

zezeynep

Paylaşımcı
O kısımda içinde kan var gibi ama zamanla düzelir bence salçalı makarnam maşallah iyi tüylendi 🥰
Çok şükür başindaki kapsüllerin uçlarida yavas yavas açılmaya başladı ensesine doğru. Hala çok tüyu dökülüyor ama bu kuyruk cıkartması tüy hastalığı korkumu biraz bastırdı. Fısfıslama yapıyorum ama hala keçi gibi tüyleri😄 bazıları düştü düzleşiyor yer yer. Isırasım da geliyor bir yandan böyle görünce üzülüyom minicik yaşıyla canıyla neler atlattı🥹

zezeynep

Paylaşımcı
Bir de @Burçak A. Bulut'ta mantar vs olmamasına rağmen toz alerjisi oldugunu anladigimiz hapsirmaları icin veteriner mikostatin kullandırtmıştı. Onun etkisi olarak dökülme olur mu acaba. Cunku onu kullanmaya başladıktan sonra dökülmeler olmuş bizde.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok şükür başindaki kapsüllerin uçlarida yavas yavas açılmaya başladı ensesine doğru. Hala çok tüyu dökülüyor ama bu kuyruk cıkartması tüy hastalığı korkumu biraz bastırdı. Fısfıslama yapıyorum ama hala keçi gibi tüyleri😄 bazıları düştü düzleşiyor yer yer. Isırasım da geliyor bir yandan böyle görünce üzülüyom minicik yaşıyla canıyla neler atlattı🥹
Maşallah sübhanallah ona savaşçı o zamanla çok daha iyi olacak 🩵🫡

Üst Alt