• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüneğini yıkadım zara gelir mi?

Rbsilke

Aktif Üye
Tahta olarak sadece tünek ekipman var, bende yıkıyorum sabunla iyice duruladıktan sonra fazla suyunu alıp 20 dakika falan bırakıyorum o sırada diğer tüneğinde vakit geçiriyor sorun olmuyor :)
Ben yaklaşık 5 6 dakika civarı kuruttum sonra kumaş temiz bezle temizledim. Sorun olur mu? Simdi de korktum yatıyordu tunegi isittim

Rbsilke

Aktif Üye
Ben düzenli yıkıyorum bez her zaman hijyenik çıkartmıyor, güzelce kurutulunca sorun olmuyor aslında 😇

Zeytinyağı değil, kokulu sıvı ya da katı sabunlar oluyor ya onu demek istemiş herhalde :)
Kokulu değildi.

Rbsilke

Aktif Üye
Tahta olarak sadece tünek ekipman var, bende yıkıyorum sabunla iyice duruladıktan sonra fazla suyunu alıp 20 dakika falan bırakıyorum o sırada diğer tüneğinde vakit geçiriyor sorun olmuyor :)
Bir şey sorabilir miyim müsaitseniz?

Bahar Y.

Müdavim
Eğer ki bir sorun olurs Allah korusun ne yapmam gerekir? Hiç bir tecrübem vb. Bilgim yok.
Nem kaynaklı oluşabilecek durumlar bence ayak mantarı tarzı şeylerdir, hava akımı vs olmadığı için üşüteceğini düşünmüyorum, anormal durum görürseniz konu açın elimizden geldiğince yardımcı oluruz inşallah 😊

Bahar Y.

Müdavim
Gerçekten çok teşekkür ediyorum, çok ilgilisiniz. Mantar olup olmadığını veya usttugunu nasıl anlayabilirim? Bu arada gerçekten çok soru sordum. Kusura bakmayın
Estağfurullah aklınıza takılan herşeyi bilgim olduğu sürece cevaplarım :)
Mantar olduğunu ayakta kabuklaşma gaga etrafında kabuklaşma olursa anlayabilirsiniz, üşüttüğünüde kendini kabarttığında, burun akıntısı olduğunda ardı ardına hapşırdığında ve dışkısına bakarak anlayabilirsiniz

Rbsilke

Aktif Üye
Mantar olduğunu ayakta kabuklaşma gaga etrafında kabuklaşma olursa anlayabilirsiniz, üşüttüğünüde kendini kabarttığında, burun akıntısı olduğunda ardı ardına hapşırdığında ve dışkısına bakarak anlayabilirsiniz
Çok teşekkürler tekrardan, ayağı çok hafif serindi bir problem olabilir mi?

Rbsilke

Aktif Üye
Ta 2 aydan beri ard arda hapşırma var kuşum çok keyifli, bol bol ötüyor. Havalandırma da yapıyoruz. Bu konu da bir problem yoktur değil mi?

Bahar Y.

Müdavim
Ta 2 aydan beri ard arda hapşırma var kuşum çok keyifli, bol bol ötüyor. Havalandırma da yapıyoruz. Bu konu da bir problem yoktur değil mi?
Yem yerken, kendini kaşıdıktan sonra bazen su içtikten sonra yapabiliyorlar veya kafes dışında tozlu bir yere konduysada olabiliyor