• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüneğini yıkadım zara gelir mi?

Rbsilke

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, bugün kuşumun kafesini genelleme temizledim. Tüneğini çok az zeytinyağlı sabunla yıkadım, oyuncağını direkt su ile yıkadım. Aynı zamanda yemlige hafif şu ile yıkadım( icinde yem yok) bir sıkıntı olur mu lütfen hızlı korkuyorum.

Merve00

Paylaşımcı
Arkadaşlar merhaba, bugün kuşumun kafesini genelleme temizledim. Tüneğini çok az zeytinyağlı sabunla yıkadım, oyuncağını direkt su ile yıkadım. Aynı zamanda yemlige hafif şu ile yıkadım( icinde yem yok) bir sıkıntı olur mu lütfen hızlı korkuyorum.
İyice duruladıysanız, kalıntı vs kalmadıysa bir şey olmaz. Ben de yemlik ve suluk hariç hepsini sabunlu suyla yıkıyorum. Ayrıca sirke iyi bir temizleyicidir, sirkeyle yıkamanızı da öneririm.

Rbsilke

Aktif Üye
İyice duruladıysanız, kalıntı vs kalmadıysa bir şey olmaz. Ben de yemlik ve suluk hariç hepsini sabunlu suyla yıkıyorum. Ayrıca sirke iyi bir temizleyicidir, sirkeyle yıkamanızı da öneririm.
Sağolun sirke eksik kalmıyor zaten, kalıntı vb. Kalmadı havalanırdım tekrar.

Merhaba.ahşap tünek ve ya oyuncakları yıkamanızı tavsiye etmem.nemli bir bezle hafifçe silip kurumaya bırakabilirsiniz.

Birde zeytinyagi da kullanmanizi onermem

[/QUOsabunu,sirkeyi asla tavsiye etmiyorum.Iyi bir dezenfektanla yapa bilirsiniz yani haftada 1 dezenfektan kullanarak.

Merve00

Paylaşımcı
Merhaba.ahşap tünek ve ya oyuncakları yıkamanızı tavsiye etmem.nemli bir bezle hafifçe silip kurumaya bırakabilirsiniz.
Ben düzenli yıkıyorum bez her zaman hijyenik çıkartmıyor, güzelce kurutulunca sorun olmuyor aslında 😇
Birde zeytinyagi da kullanmanizi onermem
Zeytinyağı değil, kokulu sıvı ya da katı sabunlar oluyor ya onu demek istemiş herhalde :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben tahta tünekleri ocakta kurutuyorum. Fazla tutunca yanıyor biraz gerçi ama olsun. En hızlı kurutma yöntemi. 😅
Tahta oyuncakları ise saç kurutma makinasında kurutuyorum.

EnesGenç

Eski Forumcu
Tahta eşyaları yikamayin sirke ile silin yeterlidir. Yakarsınız kabarir

Merve00

Paylaşımcı
Kabarma olmuyor bende hiç. İyice kuruttuktan sonra yıkanmasında ne gibi bir sorun olabilir ki?
Bence sorun olmaz, hatta ocağı hiç denemedim ama saç kurutma makinesini bende deniyorum, baya işe yarıyor. Nemli kalırsa tahta çürüme yapar ve nemli olunca sulu kalınca tahta biti oluşur sanıyorumki o yüzden yıkanmaması gerektiğini söylüyorlar. Ama dediğim gibi iyice kurutulunca hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Zira her temizlik günlerinde yıkıyorum ve bir şey olmuyor :)

EnesGenç

Eski Forumcu
Olmaz tam kurduysa. Tam kurulmamış ise hata olabilir ayağından usutup

Rbsilke

Aktif Üye
Tahta eşyaları yikamayin sirke ile silin yeterlidir. Yakarsınız kabarir
Merhaba hiç kabarma olmadı, eskisi gibi hatta endişe ettiğimden bolca havalanırdım. Bir sorun olur mu? Olursa ne gibi şeyler olabilir?

Bahar Y.

Müdavim
Tahta olarak sadece tünek ekipman var, bende yıkıyorum sabunla iyice duruladıktan sonra fazla suyunu alıp 20 dakika falan bırakıyorum o sırada diğer tüneğinde vakit geçiriyor sorun olmuyor :)

Üst Alt