• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun tırnağı kanıyor.

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Kanama
Hastalık Belirti Tarihi
22 May 2026
Kullanılan İlaç
Mısır unu.
Merhaba, az önce kafes temizliği yaparken dişi kuşumun tırnağı kıyafetime takıldı ve ben oradan alıp kafesine koydum. 5 dakika kadar sonra tünekte nokta nokta kırmızılık farkettim ve kanama olduğunu anladım. Hemen mısır unu ile yaraya müdahale yaptım. Kanama durdu gibi gördüğümde kafesine geri koydum ve ışıklark kapatıp üstünü örttüm, hareketlenmemesi adına. Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum fakat çevremde kuşa bakan yalnızca 1 veteriner var oda akşam 7 de kapıyor. Tırnağın bir kısmı kopmuş gibi görünüyor, tam anlayamadım pek yormak istemedim hareket etmemesi adına. Tırnağın uzunluğu yarı yarıya kısalmış gibi. Çok ufak bir nokta şeklinde kanıyordu. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmıs Olsun. Kanama Durduğunu tahmin Ediyorum. Yani Sımdı ya Sabah Kontrol Edin. Uyuyorsa Yarın Sabah Aksam cok Az miktarda terramycin Deri merhemi Surebılırsınız.

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba Geçmıs Olsun. Kanama Durduğunu tahmin Ediyorum. Yani Sımdı ya Sabah Kontrol Edin. Uyuyorsa Yarın Sabah Aksam cok Az miktarda terramycin Deri merhemi Surebılırsınız.
Merhaba, evden gitmem gerekiyordu aslında fakat bu kanama dolayısıyla 1 saat kadar bekledim gitmeden. Gitmeden hemen önce kısık bir ışıkta detaylı inceledim ve yaklaşık 40 saniye boyunca izlediğim yarada herhangi bir kanama, sızıntı durumu göremedim. Zaten çok ufak noktasal bir kanama tırnağın ucundan olan. Durmuş gibi gördüğüm için üstlerini ışık görmeyecek şekilde örttüm kafesin ve ses çıkarabilecek şeyleri de kaldırdım. Sessiz ve hareketsiz bir uyku almaları için önlem aldım. Yarın akşam üzeri eve döneceğim elimde kullanabileceğim kremler var, bunlara ek rif ampul alacağım. Sizce herhangi bir problem olur mu böyle ufak bir yaradan. Yapabileceğim başka bir şey var mı?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, evden gitmem gerekiyordu aslında fakat bu kanama dolayısıyla 1 saat kadar bekledim gitmeden. Gitmeden hemen önce kısık bir ışıkta detaylı inceledim ve yaklaşık 40 saniye boyunca izlediğim yarada herhangi bir kanama, sızıntı durumu göremedim. Zaten çok ufak noktasal bir kanama tırnağın ucundan olan. Durmuş gibi gördüğüm için üstlerini ışık görmeyecek şekilde örttüm kafesin ve ses çıkarabilecek şeyleri de kaldırdım. Sessiz ve hareketsiz bir uyku almaları için önlem aldım. Yarın akşam üzeri eve döneceğim elimde kullanabileceğim kremler var, bunlara ek rif ampul alacağım. Sizce herhangi bir problem olur mu böyle ufak bir yaradan. Yapabileceğim başka bir şey var mı?
Tamam Görsel Paylasın Yine. Cok Derın Değilse Terramycin Yeterli Olur.

eucagan

Paylaşımcı
Tamam Görsel Paylasın Yine. Cok Derın Değilse Terramycin Yeterli Olur.
Derin bir yara kesinlikle değil, evde olmadığımdan görsel ekleyemiyorum. Fakat siz az çok anlamışsınızdır ufacık bir noktadan sızıntı şeklinde bir kanamaydı ve evden çıkmadan önce durduğunu görerek gittim. Yarın eve döndüğümde krem ve rif kullanacağım. Şu an herhangi bir olumsuz durum var mı? endişelenmeme gerek var mıdır? Uzakta olduğum için aklım kaldı.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Derin bir yara kesinlikle değil, evde olmadığımdan görsel ekleyemiyorum. Fakat siz az çok anlamışsınızdır ufacık bir noktadan sızıntı şeklinde bir kanamaydı ve evden çıkmadan önce durduğunu görerek gittim. Yarın eve döndüğümde krem ve rif kullanacağım. Şu an herhangi bir olumsuz durum var mı? endişelenmeme gerek var mıdır? Uzakta olduğum için aklım kaldı.
Kanama Durduysa Sorun Yoktur Korkmayın.

Üst Alt