• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun tikleri mi arttı?

TuğbaAa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Özellikle gece artan tik gibi tekrarlı hareketler, rahat uyuyamama ve tünekte tüneyememe
Hastalık Belirti Tarihi
21 Nis 2025
Kullanılan İlaç
Digestive, silybum marianum, aloe vera, phytoelite metastop, duphalyte, antibiyotik
Merhaba kuşumun bir videosunu eklemştim tik mi yapıyor diye. Bugün itibariyle bu kafa hareketini de çokça yapmaya başladı. İlk aldığımız zamanlarda da bu kafa hateketini yaptığı oluyordu ama bu kadar sık yapmıyordu. Acaba bu harekette tik mi oluyor. Başka bir hastalığın habercisi olabilir mi?Watch unnamed | Streamable bu önceki video
Watch unnamed | Streamable bu şimdiki video

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Şuana kadar kullandığınız mantar tedavisi dahil tüm ilaçlar yukarı da yazdıklarınız mı? Dış parazit damlası yapıldı mı? Açıkçası hiç normal değil ve iyi görmedim videoda gözüken dışkılarda baya lekeli yakından taze dışkı resmi eklermisiniz ayrıca hangi antibiyotik kullanıldı yan etki olma olasılığı da olabilir hekiminiz kim kanatlı uzmanı mı? Bir de tünekte sabit dururken yandan kuyruk gözükecek şekilde bir video eklermisiniz hareket etmesin mümkünse @Aslı Ö. @Semiha S.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şuana kadar kullandığınız mantar tedavisi dahil tüm ilaçlar yukarı da yazdıklarınız mı? Dış parazit damlası yapıldı mı? Açıkçası hiç normal değil ve iyi görmedim videoda gözüken dışkılarda baya lekeli yakından taze dışkı resmi eklermisiniz ayrıca hangi antibiyotik kullanıldı yan etki olma olasılığı da olabilir hekiminiz kim kanatlı uzmanı mı? Bir de tünekte sabit dururken yandan kuyruk gözükecek şekilde bir video eklermisiniz hareket etmesin mümkünse @Aslı Ö. @Semiha S.
Sorulara cevap bekliyoruz👍tarık abiye katılıyorum kullanılan antibiyotik sinir sistemini zedelemiş olabilir. Eğer iştahı yoksa mutlaka besleme yapın ve artık herhangi bir antibiyotik kullanılmasın vitamın ve probiyotik desteği yapın

TuğbaAa

Yeni Üye
Şuanda kullandığım ilaçlar bu kırmızı olan antibiyotik. Kursak öantarı olan ilaç turuncu bir şeydi adını hatırlamıyorum. Kendisi şişeye koyup veriyordu. Bir de ekstra olarak dolapta saklanması gereken bir ilacı var her gün verdiğim. Kahverengi renginde bir şey şurubuydu adı ama hatırlamıyorum ismini. Ankarada uğur pet veterinerine götürüyorum. Kendisi bayağı ilgili. Kuşlar hakkında da bilgili olduğunu düşüyorum.

TuğbaAa

Yeni Üye
Başka ne yapabilirim. Asla canlanmıyor. Çok su içiyor demiştim. Su içmesini azaltmamıx laxım dedi. Ayrıyeten karnı ağrıyor büyük ihtimalle demişti çünkü karnının oradaki tüylerini yolmuş. Bi de kursağında biraz sıvı birikmesi varmış. Tekrardan doktoruna götürüyüm mü?

TuğbaAa

Yeni Üye
Ensesine bir damla damlatılmıştı. Gece vik vik ses çıkarıyor dediğim zaman.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Uğur pet veteriner burada önerilen kanatlı uzmanı. Bence siz tekrardan gidin ve bize attığınız videoyu da gösterin. Benim fikrim nörolojik bir durum. Bence zaman kaybetmeden götürülmesi uygun olur.

TuğbaAa

Yeni Üye
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Bugüne tekrardan randevu aldım. Dışkısını da atayım ben

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Bugüne tekrardan randevu aldım. Dışkısını da atayım ben
Son dışkı yeterli beslenmemiş. Açlık dışkısı yapmış görünüyor. Gelişmelerden haberdar edin 🌸

TuğbaAa

Yeni Üye
Merhaba götürdüm veterinere. Mikroskopla dışkısına bakıldı ve mantar hastalığı tekrardan nüksetmiş. Onun zehirleride tik yapanilir dedi. Tekrardan mantar ilacına başlayacağız. Bir de kursaktan besleme yapıldı. İnşallah bu seferde bu hastalığı atlatır. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.