• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Tek Burun Deliği Tıkalı

ardavarool

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Normalden daha sulu ve yumuşak dışkı
Tek burun deliğinde tıkanma
Kullanılan İlaç
Suya damlatılan vitamin
Kuşumun tek Burun deliğinin tıkalı olduğunu fark ettim. Bir süredir dışkısı normalden daha yumuşak ve sulu çıkıyor. Suluğuna belirttiği ölçüde vitamin damlatıyorum harici bir ilaç kullanımı olmadı. Ballı yem ve normal karışık yemle beslendi hep. 2 gün önce yıkanmişti ondan sonra üşüdü mü acaba? Mantar mıdır yoksa soğuk algınlığı mıdır bu? Nasıl çözebilirim bu sorunu yardımcı olun lütfen. (Bizim bakış açımıza göre sol burun deliği)
Ekli dosyayı görüntüle 9731

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba mantar gibi görünmüyor, üşütmüş olabileceğini düşünüyorum ben
Bende katılıyorum, aynı durumu bende yaşamıştım, gece baktığımda tek burun deliği daha küçük gibi geldi gözüme ve sabah burun akıntısı oldu aynı burun deliğinden, foruma sorup ilaç kullandım şuan eskisine göre çok çok daha iyi, fakat benim kuşun solunumla ilgili sıkıntısıda vardı, benim kullandığım için sadece üşütme için ağır gelebilir, hava akımından uzak tutun elinizden geldiğince sıcak tutun şu sıralar, ayrıyetten vitamin takviyesiyle toparlar inşallah diye düşünüyorum

ardavarool

Yeni Üye
Her ikinize de çok teşekkür ederim. Kafesini tertemiz yaptım şimdi. Suyunu da yeniledim vitamin damlatıp. Burnundaki kurumuş akıntıyı da çocuklar için olan pamuklu çubuğu hafif ıslatarak temizledim iyice. Biraz hapşırdı ama şu anda iyi ötüyor, su içiyor ve bir durgunluğu yok. Sadece kuru yemlerle beslendi bu zamana kadar. Sizce neyle besleyebilirim kuşumu yem harici? İlaç kullanmaya gerek var mı? Çok taraftarı değilim çünkü bağışıklık sistemini perdeler diye.

Bahar Y.

Müdavim
Her ikinize de çok teşekkür ederim. Kafesini tertemiz yaptım şimdi. Suyunu da yeniledim vitamin damlatıp. Burnundaki kurumuş akıntıyı da çocuklar için olan pamuklu çubuğu hafif ıslatarak temizledim iyice. Biraz hapşırdı ama şu anda iyi ötüyor, su içiyor ve bir durgunluğu yok. Sadece kuru yemlerle beslendi bu zamana kadar. Sizce neyle besleyebilirim kuşumu yem harici? İlaç kullanmaya gerek var mı? Çok taraftarı değilim çünkü bağışıklık sistemini perdeler diye.
Şuanlık ilaç kullanacak kadar ciddi bir durum yok bana göre, yumurta maması verebilirsiniz ek olarak, buğday çimlendirmesi tarifi var forumda onu yapabilirsiniz, az az ona zararı olmayacak meyve sebzelerden verebilirsiniz

Selin

Paylaşımcı
Şuanlık ilaç kullanacak kadar ciddi bir durum yok bana göre, yumurta maması verebilirsiniz ek olarak, buğday çimlendirmesi tarifi var forumda onu yapabilirsiniz, az az ona zararı olmayacak meyve sebzelerden verebilirsiniz
Ek olarak hava akımından koruyun, dışkısı problemliyse ballı yem tarzı şeyler vermeyin bir süre, durumu iyi diyorsunuz, düzelir diye düşünüyorum geçmiş olsun

ardavarool

Yeni Üye
Hata yapmışım demek ki kuşu kabın içinde yıkayarak. Burnuna su gelmemesine dikkat ettim ama bundan sonra kendisinin yıkanmasını sağlayacağım. Ballı yemi de bir süre söküp marul, meyve ve yumurtayı diyetine ekleyeceğim. Elle tutacak kadar bir tüy dökmüyor daha yavru zaten. Pamuklu çubukla yavaşça hallettim şimdilik. İyi şu anda. Hava akımı az olan bir yere aldım kafesini. Teşekkür ederim hepinize.

Üst Alt