• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun sorunu nedir?

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Merhaba, 3 aylık yavru kuşum ilk başta gayet normaldi fakat sonra poposu ıslak gözükmeye başladı. Baktıgım kaynaklarda yavrularda bu durum normal dendiği için bekledim ama sonra kuşum aşırı zayıfladı (Ondan sonra aspur ve vitamin verdim) ve şuan poposundaki beyaz ince tüyler yok. Bazen sadece sıvı atıyor bazen de üstünde beyaz tabaka olan bir kaka yapıyor. Kardeşiyle olduğu için kafeste tam dışkı kontrolü yapamıyorum fakat biraz yem verdim yaptığı dışkıları ekleyecegim. Eskiden gayet kilosu yerinde bir kustu şuan elime çıkarken kemiklerini hissedebiliyorum. Ne ilaç verilmeli? Nasıl tedavi edebilirim? Yazarsanız çok sevinirim. Elimde eğer işe yarayabilirse mikostasin ve bactrim ilaçları var. Vitamin olarak da apexisol kullanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 10511Ekli dosyayı görüntüle 10512

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Eklemeyi unutmuşum, birkaç gündür onda ve kardeşinin agzının etrafında kaka görüyordum. Mineral eksikliği yazdığı için sade sodayı gazı kaçana kadar bekledim ve öyle verdim. Bir yerde okumuştum.

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Merhaba dal darı ve aspur verin öncelik olarak. Birde kuşun resmini rica edeyim. İlaçlar ve tedavi konusunda üstatlar yardımcı olacaktır ancak kuşuda bir görelim
Normal yemleri kaldırmak gerekir mi acaba? Şuan bir yemlikle bulunuyor.😊 Şuan uyudukları için çekemiyorum, fotoğraf 2 gün öncesine ait. Şuan evde olmadığı için veremiyoruz ama genelde kafeslerinde dal darı bulunuyor.😊😊Ekli dosyayı görüntüle 10514

beyyza02

Müdavim
Normal yemleri kaldırmak gerekir mi acaba? Şuan bir yemlikle bulunuyor.😊 Şuan uyudukları için çekemiyorum, fotoğraf 2 gün öncesine ait. Şuan evde olmadığı için veremiyoruz ama genelde kafeslerinde dal darı bulunuyor.😊😊Ekli dosyayı görüntüle 10514
merhabalar öncelikle kuş yem yiyor mu, normal yemleri kaldırın zaten darı sever ve yer büyük ihtimal. iştahsızsa darıyı elle uzatın ya da mamayla elle besleme yapın. ve kuşunuz sanırım evde degilmis, böyle yer değiştirme gibi strese gireceği şeyler oluyorsa da bunlar yaşanabilir. Onu rahat ettirmeye ve aç kalmamasına odaklanın şu anda bence . halen devam ederse diğer şeyleri düşünmeli.

Bahar Y.

Müdavim
merhabalar öncelikle kuş yem yiyor mu, normal yemleri kaldırın zaten darı sever ve yer büyük ihtimal. iştahsızsa darıyı elle uzatın ya da mamayla elle besleme yapın. ve kuşunuz sanırım evde degilmis, böyle yer değiştirme gibi strese gireceği şeyler oluyorsa da bunlar yaşanabilir. Onu rahat ettirmeye ve aç kalmamasına odaklanın şu anda bence . halen devam ederse diğer şeyleri düşünmeli.
Evde dal darı kalmamış sanırım onu söylemiş :)

Sulusepken

Yeni Üye
Merhabalar kuşum 2 gündür kabarık ve uyuyor tam olarak ne olduğunu anlayamadım diski konrtrolude yapıyorum gayet normal yeşil renkte ve büyük acaba en sorunu olur? Suyuna da biraz limon kattim

Bahar Y.

Müdavim
Dışkı pek normal sayılmaz, probiyotik kullanıyor musunuz? Dal darı yiyor mu? Kuşunuz yoğun tüyde bu arada o yüzden B vitamini yulaf ve duş aldırın

Sulusepken

Yeni Üye
Dışkı pek normal sayılmaz, probiyotik kullanıyor musunuz? Dal darı yiyor mu? Kuşunuz yoğun tüyde bu arada o yüzden B vitamini yulaf ve duş aldırın
Bir şey daha diyebilir miyim ? Benim kuşum dışı mı erkek mi ben anlayamadım biri bana erkek dedi de ben dışı olduğunu biliyorum bana öyle dediler

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Evde dal darı kalmamış sanırım onu söylemiş :)
Evet onu söylemek istemiştim.😊 Normal yem yiyor evet aspur ve normal yem veriyorum. Biraz durgun dışarı çıkınca kardeşi yoksa çok gezen bir kuş değil. Dışarıdayken önüne yem koyup yemesini sağlıyorum. Daha önceden başka bir kuşuma mama ile beslemeyi denedik ama çok tehlikeli ve biz de beceremedik. O zaman dal darıdan başka bir şey vermemeliyim sanırım.

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Kuşumdaki bu sorunlar neredeyse 1 aydır sürüyor yeni bir şey değil yani. Daha da beklersem kötüye gitmesinden korkuyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Ama erkekler hemen konuşabiliyor ben daha önce bir erkek yetiştirdim konuştu bu kuşumu konusturamadim hala dişi özellikleri taşıyor cere kısmı burun deliklerinin olduğu yer açık renk
O zaman diğer üyelerde baksın içiniz rahat etsin

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Merhaba dal darı ve aspur verin öncelik olarak. Birde kuşun resmini rica edeyim. İlaçlar ve tedavi konusunda üstatlar yardımcı olacaktır ancak kuşuda bir görelim
Merhaba tekrardan, ilaç bilgisi olan birini nasıl bulabilirim acaba? Gün geçtikçe başlık düşüyor sanırım.

Sulusepken

Yeni Üye
Dişi olsa açık renk olmaz mı?
İşte sorun şu ki bende bir tane erkek vardı 2 yaşında onu köyü mavi mora doğru bir ceresi vardı anlaşılıyordu ama bu kuş öyle bir renkte ki açık renk ve deliklerinin olduğu yer açık renk diğer yereler bir nebze köyü o kadar kararsız kaldım ondan yoksa bende şüpheleniyordum

Bahar Y.

Müdavim
İşte sorun şu ki bende bir tane erkek vardı 2 yaşında onu köyü mavi mora doğru bir ceresi vardı anlaşılıyordu ama bu kuş öyle bir renkte ki açık renk ve deliklerinin olduğu yer açık renk diğer yereler bir nebze köyü o kadar kararsız kaldım ondan yoksa bende şüpheleniyordum
İnanmanız için yemin mi etmek gerek anlamadım ki, neyse iyi günler :)

Bahar Y.

Müdavim
Arkadaşın konusu meşgul edilmesin ki yardım alabilsin