• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun sorunu ne çözemedim

Devrim

Yeni Üye
Kuşum dünden beri kanatlarını açıp titretip geri kapıyor ve kanatları düşük tüyleri yapışık şekilde hafif halsizliği var ne yapmam gerek bilmiyorum.
Video:

Devrim

Yeni Üye
Çok emin olamadım diğer üstatlar da inceleyince dönüş yapacaktır tekrar bakarız
Veterinere götürdüm şu an tüy değişiminde halsiz sesiz olması normal dedi ve kendi yaptığı ilacı verdi her gün suyuna koyun dedi.
Ama 2 gündür kafasını ileri geri yapıyor sanki kursağına bir şey takılmış kusarmış gibi.

Devrim

Yeni Üye
Halsizlik sessizlik tüyden olabilir ama diğer hareketlere bir anlam veremedim. Muhtemelen verdiği ilaç sadece b vitamini. Diğer üstatlarda yorumda bulunacaktır ona göre bakalım duruma
o hareketleri kesti ama ishal ve kabarıklık başladı ardı ardına sorun üstatlar yazana kadar kuş gidicek

Devrim

Yeni Üye
Şuan dal darı ve aspur verin. Hiç yemiyorsa elle besleme yapın üstatlar dönecektir
Dünden beri dediğiniz aspuru kendi elime az az yedirdim yedirebildiğim kadar ishali geçmedi hayvanın durumu aynı
ve şu kafa her yem yedikten sonra kafa hareketi yapıyor ileri geri kusacakmış gibi

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullanın verdiği sürece düzelme olmazsa ilaç onerebiliriz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuz tuyde ve bu durumda iyi beslenmesi gerekir eğer az yiyorsa elle besleme yapın ve suyuna vetin verdiği muhtemelen aminosol vitamindir onu koyun ayrıca Yulaf ve daldari verin kabarma ve zayıflama artarsa bizimle irtibata geçiniz birde güncel dışkı resmi yollayın ama peçete üstünde dışkı 👍

Devrim

Yeni Üye
Kuşunuz tuyde ve bu durumda iyi beslenmesi gerekir eğer az yiyorsa elle besleme yapın ve suyuna vetin verdiği muhtemelen aminosol vitamindir onu koyun ayrıca Yulaf ve daldari verin kabarma ve zayıflama artarsa bizimle irtibata geçiniz birde güncel dışkı resmi yollayın ama peçete üstünde dışkı 👍
elle besleme hakkına pek bilgili değilim ve ayrıca alla yem yedikten sonra yaptığı kafa hareketini çözemedim 3 gündür yapıyor kusacakmış gibi ileri geri yapıyor.

Devrim

Yeni Üye
Kuş çok zayıfladı elime alınca gövdesi elime batıyor aşırı kabardı dediklerinizi yapıyorum ama hiç bir şey değişmedi.

Son düzenleme:

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşunuz kuruma olmuş olabilir göğüs kemiği batması ani zayıflama bunlar belirtileridir Nystatin ismindeki ilaç muhabbet kuşlarındaki kuruma rahatsızlığını önlemek için kullanılan yaygın bir ilaç türüdür. Şurup şeklindedir ve kuşun suyuna ilave edilerek içirilmesi sağlanır.
Amphoterecin B isimli ilaç ise kuşlara serum biçiminde damar yolu sistemi ile uygulanmaktadır. Ağızdan alınan formu ise henüz ülkemizde fazla yaygınlaşmamıştır. Genellikle diğer Avrupa ülkelerinde uygulanmaktadır.
Fluconazol isimli ilaç muhabbet kuşlarının suyuna ilave edilerek ağız yoluyla verilmektedir. Hap veya şurup formunda çeşitleri bulunmaktadır ve kuruma hastalığı tedavisi bu ilaçlarla sağlanabilmektedir. Tedavi sürecinin en az 1 ay devam etmesi gerekmektedir.
Kuruma hastalığında ilaç tedavisinin yanında bazı ek işlemler de uygulanmalıdır.