• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun Rahatsızlığı Ne ?

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşumun yumurtlama sonrası popo ici eti(sanırım) dışına çıkmaya başladı zeytinyağı ile ittirdik içeri zorda olsa girdi fakat tuvaletini büyükçe zorlanarak yapıyor yapınca da geri
çıkıyor bu dünkü hali, bugünde sabah gördüm biraz kenarları morarmış kararmıştı ve küçülmüştü, içinde kaldıkça düzelir mi bilmiyorum ama dikiş atılması mı gerekiyor ?
Çoğu veteriner sıcak bakmadı Gaziantep içi bildiğiniz veteriner varsa yardımcı olabilir misiniz lütfen

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun Mustafa Hocam. Benim Kiziminda Böyle Problemi Vardı. Her Yumurtalamada Çıkardı Ameliyat Oldu. Ben kaybettim Kızımı. İşinin Ehli İyi Bir Hekim ameliyat Yaparsa Sağlığında Sorun Olamaz. Dikkat Edin enfeksiyon Kapmasin.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun Mustafa Hocam. Benim Kiziminda Böyle Problemi Vardı. Her Yumurtalamada Çıkardı Ameliyat Oldu. Ben kaybettim Kızımı. İşinin Ehli İyi Bir Hekim ameliyat Yaparsa Sağlığında Sorun Olamaz. Dikkat Edin enfeksiyon Kapmasin.
Başınız sağolsun ameliyat ile mi kaybettiniz ? Yoksa farklı sebepten mi , bu yumurtlamadan dışkılama yapınca çıkıyor ne yapacağım bilmiyorum üstü başı yağ oldu 9 veteriner aradım birisi döneceğini söyledi biriside bugün kanatlı uzmanı hekiminin olmadığını söyledi, enfeksiyon kapmaması için ne yapmalıyım terramycin merhem var zeytinyağı yağ var , ikisinden birisi ile devam edebilirim ama nereye kadar bilmiyorum,rahim değil gibi bu

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Teşekkür Ederim. Evet Ameliyattan Veteriner Hatası Yüzünden. İyi Bir Hekim Bulabilirseniz Ameliyat Yaptırın. Ama Veteriner Hekime Söyleyin Organlarını İyi Yerleştirsin. Bizde Sıkı Sıkıya dikiş Attigi İçin İçeriden Enfeksiyon Kaptı. 58. Gün Vefat Etti Evladım. En Başında Konusun Lütfen. Enfeksiyon Kapmamasi İçin Creystalin Sprey Var onunla Nemlendirin Poposunu. Allah Yardımcısı Olsun Dualarım Küçük Melekle Olacak 🙏

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür Ederim. Evet Ameliyattan Veteriner Hatası Yüzünden. İyi Bir Hekim Bulabilirseniz Ameliyat Yaptırın. Ama Veteriner Hekime Söyleyin Organlarını İyi Yerleştirsin. Bizde Sıkı Sıkıya dikiş Attigi İçin İçeriden Enfeksiyon Kaptı. 58. Gün Vefat Etti Evladım. En Başında Konusun Lütfen. Enfeksiyon Kapmamasi İçin Creystalin Sprey Var onunla Nemlendirin Poposunu. Allah Yardımcısı Olsun Dualarım Küçük Melekle Olacak 🙏
Tekrardan basınız sağolsun, ben daha ameliyat yapacak hekim bile bulamadım hepsi olumsuz iki tane kararsız vardı onlarda anesteziyi kaldiramayabilir diyip risk almak istemedi bu şekilde iyileşme olasılığı yok mudur acaba sürekli içeride kalırsa ve enfeksiyon kapmazsa 😓 daha geçen pazar kuşum öldü onun hüznünü yaşıyordum çok esrarengiz birsekilde öldü gizliden ağır hastalık taşıyormus , tam eve geldim baktım bu yumurtlamis ve vaziyeti bu , bahsettiğiniz sprey dezenfektan olan mı diğeri mi hocam beyaz ve mavi kutulu var

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Teşekkür Ederim Sizinde Başınız Sağ Olsun. Maalesef Belli Bir Süre Sonra Tekrar Çıkıyor. Bende Mecbur Kalmıştım Ameliyat Oldu. Ama Kotu Dusunmeyelim Hekimin Nasil Ameliyat Yaptigi ile Ilgili Bu Durum. Yakın İllere Gidebilirsineniz Adanada Vardı sanırım Kanatli Uzmani. Yakın Illerede Bakın Lütfen.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür Ederim Sizinde Başınız Sağ Olsun. Maalesef Belli Bir Süre Sonra Tekrar Çıkıyor. Bende Mecbur Kalmıştım Ameliyat Oldu. Ama Kotu Dusunmeyelim Hekimin Nasil Ameliyat Yaptigi ile Ilgili Bu Durum. Yakın İllere Gidebilirsineniz Adanada Vardı sanırım Kanatli Uzmani. Yakın Illerede Bakın Lütfen.
Sizin için özel değilse mahsuru yoksa benim için önemli olan bazı şeyleri sormak istiyorum izninizle, sizin kuşunuzun durumu bundan daha mı iyiydi daha mı kötüydü? Yani şişlik daha mı büyüktü daha mı küçüktü (şuan biraz kararmış halde biraz küçüldü) Ameliyat olmadan kaç gün ay böyle yaşadı? Extra yaptığınız birşey oldu mu ve sanki benimkinde yumurta varmış gibi ama şuan yumurtlamaya çalışsak sorun olur mu bu haliyle acaba

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Maalesef ki şu an Adana'ya gidemem aracım Yok otobüs de olmaz ayrıca çalışıyorum bir günlük izin alırım almasına da aklıma şöyle birşey geldi , aslında bu kuşun yumurtlayıp yumurtlamadığı kesin değil kafeste bir dişi kuş daha vardı belkide onundur , ayrıca yumurtada hiç kan yoktu tesadüf mü bilmiyorum da bu kuş bir haftadır çok fazla kuyruk sekmesi yaşıyor acaba yumurta var da çıkaramıyor mu? Kontrol ettik ufaktan öyle minik bir sertlik var ama acaba kabuksuz yumurta mı oluşmuş çıkmıyor olabilirmi belki hani kuş tecrübesiz de değil yaşlı da değil 4 yaşında çok kez yumurtlayan sağlıklı bir kuş

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Sizin için özel değilse mahsuru yoksa benim için önemli olan bazı şeyleri sormak istiyorum izninizle, sizin kuşunuzun durumu bundan daha mı iyiydi daha mı kötüydü? Yani şişlik daha mı büyüktü daha mı küçüktü (şuan biraz kararmış halde biraz küçüldü) Ameliyat olmadan kaç gün ay böyle yaşadı? Extra yaptığınız birşey oldu mu ve sanki benimkinde yumurta varmış gibi ama şuan yumurtlamaya çalışsak sorun olur mu bu haliyle acaba
Tabii ki Her Zaman Sorabilirsiniz. 🙏 Soyle Anlatayım size. Benim Kızım Çok Sik Yumurta Yapiyordu. Bu yüzden Anüs Kısmı Dışarı Çıkmaya Başlıyordu. En Son Çare Ameliyat Oldu. Ama Ameliyat Olsa da Olmasada Durum Biraz Sıkıntılı. Dişki Yaparken Yine Zorlarsa Yine Çıkacak. Ve Bagirsak Kismida Çıkabiliyor. İyi Bir Hekim Olursa Ameliyatta Sorun Olacağını Sanmıyorum. Bizde Hekim Hatası Vardı. Organlarını Kızımın Çok Kötü Yerleştirdi. Hekim Bunu Kabul Etti. Ama Direkt Bana Söylemedi. Kendi Hatasini bastırmak İçin Kızıma Kanser Dedi. İyi Bir Kanatli Uzmanı Olursa Sorun Olmaz. Zor Bir Ameliyat Değil. Dışarıdan veya İçeriden Ameliyat Oluyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Maalesef ki şu an Adana'ya gidemem aracım Yok otobüs de olmaz ayrıca çalışıyorum bir günlük izin alırım almasına da aklıma şöyle birşey geldi , aslında bu kuşun yumurtlayıp yumurtlamadığı kesin değil kafeste bir dişi kuş daha vardı belkide onundur , ayrıca yumurtada hiç kan yoktu tesadüf mü bilmiyorum da bu kuş bir haftadır çok fazla kuyruk sekmesi yaşıyor acaba yumurta var da çıkaramıyor mu? Kontrol ettik ufaktan öyle minik bir sertlik var ama acaba kabuksuz yumurta mı oluşmuş çıkmıyor olabilirmi belki hani kuş tecrübesiz de değil yaşlı da değil 4 yaşında çok kez yumurtlayan sağlıklı bir kuş
Kabuksuz Yumurtasi Varsa Belli Olmaz. Rontgen Bile Çekilse Belli Olmuyor. Yine de Hafiften Şişlik Olur. Ama Kabuklu Yumurta Gibi Şişlik Oluşmaz. Siz Bir Süre Probiyotik Verin Diskilamasi Rahat Olsun Ve Sebze Verin. Tekrar Çıkmasın Organi Dışarı. Ve Mikrop Kalmasın Lütfen.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Durum güncellemesi yapıyorum kuşun bugünkü hali böyleydi normalde o bölge 2 saatte bir çıkardı çünkü dışkıyı 2 saatte bir yapıyordu sultan papağanı kadar büyük yapıyordu, bugün öğlenden sonra 20 dkda bir çıkmaya başladı ve düne göre renk değişimi de oldu bayağı küçüldü de , yumurtası olduğunu hissettik akşam biraz yokladık tam ne yapsak diye düşünürken 15 dk sonra yumurtlamaya çalıştığını gördüm poposunun dışı bayağı büyüdü rahmi sanırım dışarı çıktı ve birden yumurta düştü bayağı kanlıydı çıkarırken zorlanmadan kaynaklı bayağı yanlardan kan gelmişti, tam bakamadım birazdan ağrısı geçince bakacağız ilk gozlenimde Screenshot_2025-08-16-21-01-42-966_com.google.android.apps.photos.jpgEkli dosyayı görüntüle IMG_20250816_201521.jpg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Durum güncellemesi yapıyorum kuşun bugünkü hali böyleydi normalde o bölge 2 saatte bir çıkardı çünkü dışkıyı 2 saatte bir yapıyordu sultan papağanı kadar büyük yapıyordu, bugün öğlenden sonra 20 dkda bir çıkmaya başladı ve düne göre renk değişimi de oldu bayağı küçüldü de , yumurtası olduğunu hissettik akşam biraz yokladık tam ne yapsak diye düşünürken 15 dk sonra yumurtlamaya çalıştığını gördüm poposunun dışı bayağı büyüdü rahmi sanırım dışarı çıktı ve birden yumurta düştü bayağı kanlıydı çıkarırken zorlanmadan kaynaklı bayağı yanlardan kan gelmişti, tam bakamadım birazdan ağrısı geçince bakacağız ilk gozlenimde Ekli dosyayı görüntüle 92659Ekli dosyayı görüntüle 92658
Geçmiş Olsun 🌸Yumurta Yaparken Zor Zorlanmış. Kizginlik Yumurtasi Değil mi ? Siz Zaten Bilirsiniz Ama Kalsiyum Takviyesi Mutlaka Yapın. Umarım Bir daha Yumurta yapmaz da Organi Dışarı Çıkmaz. Siz Yine Güncelleme Yapın.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Geçmiş Olsun 🌸Yumurta Yaparken Zor Zorlanmış. Kizginlik Yumurtasi Değil mi ? Siz Zaten Bilirsiniz Ama Kalsiyum Takviyesi Mutlaka Yapın. Umarım Bir daha Yumurta yapmaz da Organi Dışarı Çıkmaz. Siz Yine Güncelleme Yapın.
Maalesef ki dışarı çıkıyor yine hatta girmedi de tam ucunda duruyor bu sefer içeri sokamadık ama hiç kuru olmayacak şekilde kalmasını sağlıyoruz terramycin merhem ve fucidin ile , temennim hemen toplaması artık o bile ikinci plana kaldı kuş çok halsiz ve kötü oldu zorlandığı için , yumurta başladım onu yiyor şuan az bişey kendine geldi

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Maalesef ki dışarı çıkıyor yine hatta girmedi de tam ucunda duruyor bu sefer içeri sokamadık ama hiç kuru olmayacak şekilde kalmasını sağlıyoruz terramycin merhem ve fucidin ile , temennim hemen toplaması artık o bile ikinci plana kaldı kuş çok halsiz ve kötü oldu zorlandığı için , yumurta başladım onu yiyor şuan az bişey kendine geldi
Sevindim. İnşallah Kendi Kendine Toparlar. Biraz Zaman Alsa da Umarim Ameliyata Gerek Kalmaz. Kolay Bir Ameliyat Olmadığı İçin Çok İyi Cerrahi Alanda Uzman Kanatli Uzmanınin Yapmasi Gerekir. Bu Durumda Siz Bol Bol Nemlendiririn. Demet Ablada Bir Okusun Onun da Fikri Olabilir @Demet bükay 🙏

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Mustafa Hocam durumu Nasil Yavrunun şuan?
Teşekkür ederim sağolun sorduğunuz için 😊
Kuşa ilk müdahale ederken zeytinyağı kullanmıştık ve üstü başı berbat olmuştu daha öncede yaşadık benzerini ama o an hiç aklıma gelmedi maalesef ki🙂↕ sonra bizde yıkadık mecbur elde yıkadık başka türlü arınacağı yoktu ilkinde çok birşey olmadı resimdeki kadar oldu bugün akşam yine yıkadık bu sefer birazcık dalin damlattım zarar gelmesin diye başka da daha yıkamam çok riskli birşey çünkü ama bu iki defa yeterli gelecektir diye düşünüyorum , kuşun durumu ise o bölge giderek çok da yavaş olsa da küçülüyor gibime geldi neyseki, ve artık her dışkı yaptığında degil de 3-4 seferde bir çıkıyor yani 2-3 saatte bir ve bu bizim için yeterlidir yinede dışarıda kalmasından iyidir dışarı çıkınca da tırnak kalınlığında çıkıyor çok az yani ayrıca tek sorun o parçanın ucuna dışkı yapışması o da enfeksiyon riski yapıyor onun haricinde zaten alabildiğimiz zaman alıyoruz genellikle çıkıyor kolayca , terramycin ve fucidin kullanıyoruz ikiside var kanatimce ameliyata gerek kalmayacak yavaşta olsa iyileşecek gibi ama bunun için fazla yumurtlamaması lazım onu sağlamam gerekiyor, çalışıyorum ama gözüm arkada kalmıyor kardeşim benden çok daha iyi yapıyor bu işi IMG_20250817_183146.jpg

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Çok Sevindim Zamanla Daha da Küçülür Diye Tahmin Ediyorum 🤗 Bu Süre Zarfında Evet Yumurta Yapmamasi İyi Olur. Merhemlerine Devam Edin. Ameliyatsız İnşallah İyileşecek. Rica Ederim Konuya Arada Bir Yazın Lütfen Merak Ediyorum Durumunu. Rica Ederim Hocam Geçmiş Olsun. 😇🙏

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Çok Sevindim Zamanla Daha da Küçülür Diye Tahmin Ediyorum 🤗 Bu Süre Zarfında Evet Yumurta Yapmamasi İyi Olur. Merhemlerine Devam Edin. Ameliyatsız İnşallah İyileşecek. Rica Ederim Konuya Arada Bir Yazın Lütfen Merak Ediyorum Durumunu. Rica Ederim Hocam Geçmiş Olsun. 😇🙏
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sağolun hocam 🙏🏻😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Güncelleme;
Kuşum bugün dahil 3 gündür poposu dışına çıkmıyor neyseki iyileşti sayılır bu arada her 2-3 saatte bir terramycin merhem sürüp içeri ittirdik parçayı, cristalin animal health aldım fakat geç aldım geç akıl ettim tamda iyileştiği günün öncesinde elime ulaştı bir kez kullanma fırsatım oldu maalesef ki kuş artık yarım olduğundan yani bu parça her yumurtlamada çıkacağı için yinede işimize yarar, kuşun çiftleşmesini önleyeceğim zaten kendisi de o olaydan sonra çok değişti hiç o yanlı olmuyor bile biraz neşesi azaldı çünkü tüyü de yağlanmıştı yıkadım düzelmesi 2 ayı bulur gibi , dışkısı iyi fakat normalin 2-3 katı büyüklüğünde neredeyse Sultan papağanının en küçük dışkı boyutu kadar diyebilirim bundan mıdır bilmiyorum ama dışkılama yaparken zorlanıyor nedense , şimdilik böyle hayati tehlikesi kalmadı inşallah geçti sayılır 😊