• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun poposu yara olmuş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu kuru havlu ile iyice kurut hasta değilken sen hasta etcen aklında bulunsun zorla yıkanmaz👍 sıcak bir yere al bu ara salma kuşu biraz dinlensin yara falan yok varsada ben göremedim yakınlarda bir veteriner varsa götürüp baktırın eğer imkanınız yoksa kuscuya götürün bir baksın canlı görmek daha iyi belli olur bizler videoda resimlerde tüylerin arasındaki yara dediğinizi göremeyiz ki videoda gördüğüm ıslak halsiz streste bir kuş önce kurutun ve daldari gibi seveceği yemler verin yem yediğinden emin olalım takıp edelim

Denizpoyre321

Aktif Üye
Kuşu kuru havlu ile iyice kurut hasta değilken sen hasta etcen aklında bulunsun zorla yıkanmaz👍 sıcak bir yere al bu ara salma kuşu biraz dinlensin yara falan yok varsada ben göremedim yakınlarda bir veteriner varsa götürüp baktırın eğer imkanınız yoksa kuscuya götürün bir baksın canlı görmek daha iyi belli olur bizler videoda resimlerde tüylerin arasındaki yara dediğinizi göremeyiz ki videoda gördüğüm ıslak halsiz streste bir kuş önce kurutun ve daldari gibi seveceği yemler verin yem yediğinden emin olalım takıp edelim
Yem yemesinde dışkı yapmasında sorun yok tek sorun popo üstü şişmiş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yem yemesinde dışkı yapmasında sorun yok tek sorun popo üstü şişmiş
Dışkının popoya yapıştığıni gördüm bu da sindirimde problem olduğunu belirtir yani dışkı yapmasında sorun var düzenli olarak probiyotik ve multivitamin verin bide grit kum veriyor musunuz? İki parmak kadar Kara lahana yaprağı verin faydası olur 👍 ama ilk yapmanız gereken kurutmak olsun

Denizpoyre321

Aktif Üye
Kuş kuru Bu arada çok önceden o isteyerek yıkanmıştı kuruyunca tüyleri öyle kaldı kuru zaten

Denizpoyre321

Aktif Üye
Az önce veterinerden geldim hepinizden zamanınızı çaldığım için özür diliyorum kuşum aslında dişiymiş! Yumurta oluşturmaya çalışırken oluşturamamış ve sıvı iltihaba dönüşmüş bu yüzden yumurta yuvasında iltihap oluşmuş!

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Az önce veterinerden geldim hepinizden zamanınızı çaldığım için özür diliyorum kuşum aslında dişiymiş! Yumurta oluşturmaya çalışırken oluşturamamış ve sıvı iltihaba dönüşmüş bu yüzden yumurta yuvasında iltihap oluşmuş!
Kuşunuzun güncel durumu nasıl peki iyi mi. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Denizpoyre321

Aktif Üye
İyi şuanda antibiyotik kullanıyoruz o sıvıyı şırınga ile çekmiş veteriner çok iyi şuan

Üst Alt