• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun Neyi var?

F1nnX

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göbek kısmında tüysüzleşme
4 gündür göbek kısmındaki tüyler fotoğraftaki gibi,dün yumurta sarısını karıştırıp mama şeklinde verdim,enerjisinde hiçbir sıkıntı yok gayet enerjik ve her zamanki gibi ama tüyleri bu şekilde ve dağınık,acaba ne sıkıntısı var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba göbek kısmı ıslak yada nemli gibi geldi. Yem yemiyor mu yumurta sarısını mama şeklinde vermişsiniz. Kaşıma yolma gibi durumlar oluyor mu. Birde verdiğiniz takviyeler var mıdır.

F1nnX

Yeni Üye
Merhaba göbek kısmı ıslak yada nemli gibi geldi. Yem yemiyor mu yumurta sarısını mama şeklinde vermişsiniz. Kaşıma yolma gibi durumlar oluyor mu. Birde verdiğiniz takviyeler var mıdır.
Islaklık yok 4 gündür bu şekilde,yemek yiyor iştahı yerinde,kaşınma oluyor ama yolma kendi gözümle görmedim,şu anda aktif olarak verdiğim bir takviye yok,ne önerirsiniz?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Nerden temin edebilirim,ve ne kadar aralıklarla vermeliyim?
Her hafta günde 1 defa galiba şuan tüy dönemi diye düşünüyorum ben bt amini ondan doalyı haftada 2 defa ardından temiz içme suyu . Mamaisten veya internetten alabilirsiniz bölünmüş olarak alın. Hepsi 50 ml suya olacak şekilde , entrobac mercimek tanesi kadar , gerwit w 0.25 ml , bt amin 0.75 ml olacak şekilde .

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kaşınma varsa da dış parazit ense damlası yaptırmanız iyi olur. Takviyeleri de düzenli kullanın. Bazen tüy döneminde bölgesel dökülmelerde olabiliyor. Yemesi içmesi yerindeyse de önerdiğimiz tavsiyelerle birlikte zamanla düzelir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun 🌸

F1nnX

Yeni Üye
Kaşınma varsa da dış parazit ense damlası yaptırmanız iyi olur. Takviyeleri de düzenli kullanın. Bazen tüy döneminde bölgesel dökülmelerde olabiliyor. Yemesi içmesi yerindeyse de önerdiğimiz tavsiyelerle birlikte zamanla düzelir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun 🌸
Gerwit
Entrobac
BT amin Forte
Derinol
15 Gr Calcilux
Zimec

Yarın bunları alıyorum,kuşun görülen başka bir sıkıntısı var mı?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. B Vitamini Takviyesi Yapın. Bende tüy döneminden olduğunu Düşünüyorum. 🤗