• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun neyi var?

Neptünlü hnm

Yeni Üye
Merhaba 28 ekimde evime bazı yerlerindeki tüyleri kopmuş bir muhabbet kuşu girdi. Ev ortamında büyüdüğü belli ele filan geliyor. Tüyleri ufaktan çıkmaya başlamış eğer kaçtığı yerden sonra saldırı almışsa bir kaç gündür dışarıda demektir. Kuş ilk geldiğinde uçuyordu çok kötü değildi. Yem verdim ama su içmiyor. İlk geldiği günden beri uyumaya çalışıyor. Suyuna antibiyotik koyduk çok az bir şey içmiş daha koymuyoruz. Hep uyukluyor tabi yorgun olduğu için olabilir. Kanatlarını açıp titriyor. Arada bir uyurken yapıyor bunu. İlk geldiğinde baya ishaldi şimdi daha iyi. Sizce neyi var ne kadar zamanda toparlayabilir? Veterinere götürmelimiyim yoksa zamana mı ihtiyacı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Neptünlü hnm

Yeni Üye
Sanırım dün biraz ateşi vardı ayakları sıcaktı. Veterinere götürmeye karar aldım ama yine sizdende bilgi alıyım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz:)
Antibiyotik neden verdiniz? Antibiyotiği ne kadar ölçüde ve hangi antibiyotigi verdiniz? titremesi aşırı dozdan olabilir bir gün daha bekleyin düzelmezse mutlaka kanatlı uzmanına götürün bu arada ağızdan şırıngayla biraz su icirin ve hergun suyunu tazeleyin eğer ev sıcaksa banyoluk alıp kafese takın kendi yapmak isterse banyo yapsın..evde farklı bir gıda vermeyin.. sadece yem ve su verin yeterli şimdilik

Neptünlü hnm

Yeni Üye
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz:)
Antibiyotik neden verdiniz? Antibiyotiği ne kadar ölçüde ve hangi antibiyotigi verdiniz? titremesi aşırı dozdan olabilir bir gün daha bekleyin düzelmezse mutlaka kanatlı uzmanına götürün bu arada ağızdan şırıngayla biraz su icirin ve hergun suyunu tazeleyin eğer ev sıcaksa banyoluk alıp kafese takın kendi yapmak isterse banyo yapsın..evde farklı bir gıda vermeyin.. sadece yem ve su verin yeterli şimdilik
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir yakınım kuşlarla bayağı ilgili onun bize verdiği antibiyotiği verdik. Suyuna ekledi kendisi. Zaten suda çok küçük bir azalma vardı içmedi bizde daha vermedik. Antibiyotiği adı üstünde yazmıyordu bu yüzden bilmiyorum adını. Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim bu arada dün temizdi suyu ilaç yoktu içmedi ama bugün hala bir titreme var. Bir sorum daha olucak dün hiç kafesten çıkmayıp uyudu bugün onu çıkarmalımıyım kafesindemi kalmalı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafes dışında olmasında sıkıntı yok sadece titreme olayını merak ettim acaba kısa bir video buraya eklebilirmisiniz

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bence aşırı stres altında kaldığı için birkac gün çıkarmayıniz aspurda verin iyi gelir sade kanarya yemi

Neptünlü hnm

Yeni Üye
Bence aşırı stres altında kaldığı için birkac gün çıkarmayıniz aspurda verin iyi gelir sade kanarya yemi
Haklısınız. Dediğiniz yemden alacağım. Dün akşam suluğunu değiştirdim. Bayağı bir su içti ve yem yedi. Kendini bayağı bir toparladı hep uyuklamıyor artık tek sorunumuz titremesi. O hala daha devam ediyor. Titreme videosunu buraya koymaya çalıştım ama olmadı. Şöyle anlata bilirim ama kanatlarını biraz açıyor ve titriyor. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Titremesi strese bağlıysa zamanla geçer merak etmeyin.tekrar geçmiş olsun