Rion
Yeni Üye
Kuşumun nesi var anlayamıyorum. 3 kez veterinere gittim. İlk kez muhabbet kuşu besliyorum forumlardan olabildiğince bilgi edinmeye çalıştım. Değişen davranışları(her sabah kafesten çıkmak için bağırırdı, dışkı yemeye başladı) nedeniyle erkenden bir veterinere danışmıştım ancak veterinerimiz dışkısının normal olduğunu söyledi. Eliyle göğüs kemiğini kontrol edip nefesini dinledi sadece. Bu konularda ne kadar bilgili biri bilmediğim için hiç güvenemedim ancak kuşumda gün içinde sürekli uyku hali ve iştahında azalma da başladı. Aynı zamanda tüye girdi. Derisi kırmızı gözüküyor. Haftada 2 kez suyuna b vitamini damlatıyorum. Kusması yok. Hiç keyfi yok ve son zamanlarda zayıflamış gibi geliyor. Saldığım zaman eskisi kadar uçmuyor biraz etrafta uçtuktan sonra bir yerde durup uyukluyor. Bize geleli 1,5 ay oldu. 9 aylık bir dişi. Dışkılar ekteki gibi. Dışkısını her gün takip ediyorum. Gece kafese tutunarak uyuyor ve dışkılarını bu şekilde büyük yapıyor. Her sabah değiştirip fotoğraflıyorum. Dışkısını yemeye başladığı için sık sık kafesin altını değiştiriyorum. Tuhaf gördüğüm bir dışkısı daha var yeşil dışkısı beyazımsı bir tabakayla kaplı gibi oluyor şeklinde bir bozukluk yok. Gün içinde gördüm ancak fotoğrafını çekemedim bugün. Ayrıca çeşitli hastalıklardan şüphelendiğim için tollisan kombi mix ve med tollyamin aldım. Kür olarak uygulayacaktım ancak tüye girince emin olamadım. Ne yapmalıyım? Ekli dosyayı görüntüle 50776Ekli dosyayı görüntüle 50773Ekli dosyayı görüntüle 50774Ekli dosyayı görüntüle 50775