• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun nefes aldığı iki delikten

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dikkatli olmak kaydıyla altını ciziyorum tuzlu suyla yumusattiktan sonra burun deligindeki pislisi kurdanla almaya calis :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ve yeşillik maydanoz salata marol gibi besinleri çok şık verme ishal olur haftada 1 kere bilemedin 2 kere maydanozun yaprağını hiç verme sapını ver

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Rüzgara karşı aşırı derecede direncsiz bu hayvanlar sıcak dahi olsa rüzgar bu hayvanları hasta eder soğuk demiyorum rüzgar hayvanı ruzgardan gözün gibi koruyacaksin yoksa hasta olur ilk kuşun olduğu için bahsediyorum. Hayvana yazık olmasın bilinçlenmen adına hayvana yeşillik verme dediğim gibi mevsim değişimlerinde tuye girerler o zamanlar havuç vermeyi ihmal etme temin edebilirsin b vitamini ve tüy spreyi iyi olur Apex vs gibi dandik markalar alma :) petshoptakiler genellikle dandik oluyor bazı petshoplar professiyonel kuş ilaçları vitaminleri temin ediyor satıyor üreticilere öyle bir petshop bulabilirsen istediğin tüm ilaçları bulabilirsin. Satıcıya sor o sana isine yarayacak ilacı verir

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Haşlanmış yumurta verebilirsin haftada bir kere yumurtanın kabuklarının arkasındaki zarı soyarak kabuğunu verirsin (Kalsiyum) açısından kafeste çok bekletmemelisin yağlanır ve kuşun ucmakta güçlük çeker kuşun yavru olduğu için bu zamanlarda nasıl bakarsan daha sağlıklı ömrü olur vitaminlerini eksik etme eğer tek bakacaksan ilgini eksik etme stresse girer

horizon

Aktif Üye
Haşlanmış yumurta verebilirsin haftada bir kere yumurtanın kabuklarının arkasındaki zarı soyarak kabuğunu verirsin (Kalsiyum) açısından kafeste çok bekletmemelisin yağlanır ve kuşun ucmakta güçlük çeker kuşun yavru olduğu için bu zamanlarda nasıl bakarsan daha sağlıklı ömrü olur vitaminlerini eksik etme eğer tek bakacaksan ilgini eksik etme stresse girer
Sürekli ilgileniyorum hocam akşamları oturma odasında otururken felan çıkarıyorum kafesten bir yere yemini koyup oturtuyorum elimden yem yedi fln hiç korkmuyo bizden biraz üstüne fazla gidince irkiliyo sadece o zamanda bırakıyoruz zaten. Rüzgar konusunda bende endişeliyim ilk önce benim odamdaydı benim odam ikinci katta ve balkon var balkonu açtım mı ceryan yapıyordu aşağı balkon da açık olduğu için dün yerini değiştirdim 1. Katta ki antreye koydum umarım etkilenmez(Yukarı kattaki balkonu elimden geldiğince kapalı tutmaya çalışıyorum. Evde başka nereye koyabilirim yani genellikle nerelere koyuyorlar kuş severler yardımcı olurmusunuz). Başka verebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa keyifle okurum hocam ilgilendiğiniz için teşekkürler

horizon

Aktif Üye
Dışarıya çıkarttığımda uzun zaman dışarıda kaldığında elimizdeyken uçuyor (uçmayı bilmiyorum sanırsam) bazen duvarlara çarpıp bişey olmaması için dua ediyorum resmen uçtuğu an sakinleşsin diye şhh şhh diye sesleniyorum psikolojik olarak sanki işe de yarıyor. Uçmayı öğrenmesi sürekli bir yerlere çarpmamasını nasıl önleyebilirim hocam

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sürekli ilgileniyorum hocam akşamları oturma odasında otururken felan çıkarıyorum kafesten bir yere yemini koyup oturtuyorum elimden yem yedi fln hiç korkmuyo bizden biraz üstüne fazla gidince irkiliyo sadece o zamanda bırakıyoruz zaten. Rüzgar konusunda bende endişeliyim ilk önce benim odamdaydı benim odam ikinci katta ve balkon var balkonu açtım mı ceryan yapıyordu aşağı balkon da açık olduğu için dün yerini değiştirdim 1. Katta ki antreye koydum umarım etkilenmez(Yukarı kattaki balkonu elimden geldiğince kapalı tutmaya çalışıyorum. Evde başka nereye koyabilirim yani genellikle nerelere koyuyorlar kuş severler yardımcı olurmusunuz). Başka verebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa keyifle okurum hocam ilgilendiğiniz için teşekkürler
kendimden örnek veriyim daha önce muhabbet kuşu üretimi yapıyordum ama hobiye iş dolayısıyla son verdim şuan sadece 1 çift cennet papağanım var odada kapı açılması önemli değil oksijenlede yaşayacaklar elbetteki kuşlar örnek veriyorum iki odada pencere açık ise odanızın kapısını kapatıp balkon kapısını açabilirsiniz ceyran yapmaz o şekilde ve odanın balkon kapısının karsı köşelerine değildde kapının sağ veya sol köşelerine koyarsanız balkon kapısı açık olsa bile oraya rüzgar gelmeyecektir. aynı anda 2 pencere açık olmamasına özen göstermen lazım kuşa bilmiyorum yeşillik verdin mi yeşillik verdiysen verme örneğin ( maydanoz, marol, salatalık) veriyorsanda haftada 1 gün vermeni öneririm kuşunun iştahı güzel ise bir tane patatesi ikiye böl suya koyup haşla haşladıktan sonra kabuklarını soyup ez üzerine yeminden biraz döküp yemliğiyle birlikte hayvana ver eğer ki sadece patatesi elimde yer diyorsan patates ver. Birde hayvan sağlığı açısından ek bilgi olarak şunu öneririm kuşların kışın soğuğa daha dirençli olması için ben her zaman suya sarmısak koyarım nasıl yapıyorum 1 diş sarmısağı 1 bardak su içerisine 4 e bölerek atıyorum 1 gece bekletip suluğuna koyup veriyorum sarmısak doğal antibiyotiktir. hasta oldugundada yapabilirsin. ve özellikle elma sirkesi. haftada en az 1 gece suyuna 3,4 damla elma sirkesi kat bu bahsettiğim aromalı suları 1 gün yani 24 saatten fazla bekletme

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışarıya çıkarttığımda uzun zaman dışarıda kaldığında elimizdeyken uçuyor (uçmayı bilmiyorum sanırsam) bazen duvarlara çarpıp bişey olmaması için dua ediyorum resmen uçtuğu an sakinleşsin diye şhh şhh diye sesleniyorum psikolojik olarak sanki işe de yarıyor. Uçmayı öğrenmesi sürekli bir yerlere çarpmamasını nasıl önleyebilirim hocam
kuşu yeni aldıysan kuşu uçurma evi tanıması için yada tanımadığı bir odaya götürürsen kuş nerelere konacagını bilmediğinden duvara çarpar ve ölebilir. En az 3 gün kafeste durması lazım odayı tanıması için

horizon

Aktif Üye
Ve hocam son sorum sizi de rahatsız ettim biraz kuşu çıkartıp masaya koyuyorum nutella kapağı var ona da yem koyuyorum yeme vurup gelmesini istiyorum dikkatini çekmeye çalışıyorum ama hiç işe yaramıyor hareket bile etmiyor önüne götürdüğümde ya da elimle verdiğimde ise yiyor neden olabilir hiç hareket etmemesi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ve hocam son sorum sizi de rahatsız ettim biraz kuşu çıkartıp masaya koyuyorum nutella kapağı var ona da yem koyuyorum yeme vurup gelmesini istiyorum dikkatini çekmeye çalışıyorum ama hiç işe yaramıyor hareket bile etmiyor önüne götürdüğümde ya da elimle verdiğimde ise yiyor neden olabilir hiç hareket etmemesi
parmak hareketiyle istediğin yere gelmesi için yapıyorsan önce kuşun elinden korkmamasını sağla elinle sürekli yem ver ilk aşamalarda uzağına koyma önüne koy o yem yerken sende parmağınla göster sonra sonra mesafeyi arttırarak yap :)

horizon

Aktif Üye
kuşu yeni aldıysan kuşu uçurma evi tanıması için yada tanımadığı bir odaya götürürsen kuş nerelere konacagını bilmediğinden duvara çarpar ve ölebilir. En az 3 gün kafeste durması lazım odayı tanıması için
Antrede duruyor şuan 2 gündür akşamları oturma odasına getiriyorum ortama alışsın diye ilk gün uçmadı hiç bugün bir kere denedi lambaya gitti alışmasın diye indirdim yerine koydum sonrasında elimdeyken bir daha uçtu duvara doğru yöneldi fln sakinleştirmeye çalıştım ardından antredeki lambaya kondu ondan sonra kafese koydum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
zamanla alışacaktır hem sana hem ortama :) kuş ilk zamanlar ötmez bile ama alıştıktan sonra susmaz

Üst Alt