• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kuyruğu

Mutlusahane

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Minik bebeğimi 45 günlük civarıyken aldım şu an 7-8 aylık civarı. Kuşumu ilk aldığımda yavru olduğu için kuyruğu yok denmişti ama kuyruğu hala uzamadı. Fotoğraf ekliyorum. Normal midir?
Ekli dosyayı görüntüle 65803

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bunu diğer arkadaşlarım yavru alanlar daha net analizini yaparlar ama 45 günlük yavrunun tüyleri eşit oranda olması lazım. Uçabiliyor mu peki.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu süre zarfında uzamadıysa muhtemelen ya vitamin eksikliği yada tüy hastalığı var. Düzenli olarak BT amin Forte b vitamini ve biotin takviseyi kullanmalısınız.

Mutlusahane

Yeni Üye
Bunu diğer arkadaşlarım yavru alanlar daha net analizini yaparlar ama 45 günlük yavrunun tüyleri eşit oranda olması lazım. Uçabiliyor mu peki.
Şu an 7-8 aylık. Fotoğraf güncel fotoğrafı. Yani kanat çırpıyor ama öyle havada salınıp uçmuyor.

Mutlusahane

Yeni Üye
Bu süre zarfında uzamadıysa muhtemelen ya vitamin eksikliği yada tüy hastalığı var. Düzenli olarak BT amin Forte b vitamini ve biotin takviseyi kullanmalısınız.
Bt amin forte kullanıyorum. Daha sıklaştırayım. Diğer tüylerinde sıkıntı yok. Bir zararı olur mu korktum şimdi ne yapmak lazım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bt amin forte kullanıyorum. Daha sıklaştırayım. Diğer tüylerinde sıkıntı yok. Bir zararı olur mu korktum şimdi ne yapmak lazım
Haftada iki gün verin. Yaşamasına engel bir durum yok ama maalesef uçmasına engel bir durum. Biotin de düzenli kullanmalısınız. Vitamin eksikliği mi hastalık mı anlamanın tek yolu tahlil yaptırmak. Her ihtimale karşı vitamin takviyesi yapmanızda fayda var.

Mutlusahane

Yeni Üye
Haftada iki gün verin. Yaşamasına engel bir durum yok ama maalesef uçmasına engel bir durum. Biotin de düzenli kullanmalısınız. Vitamin eksikliği mi hastalık mı anlamanın tek yolu tahlil yaptırmak. Her ihtimale karşı vitamin takviyesi yapmanızda fayda var.
Evet uçmuyor üstümüzdeyken bazen kanat çırpıp kendini yere atıyor. Biz uçmayı sevmiyor diye düşünmüştük. Cok üzüldüm şu an. Yakınlarda kuş veterineri de yok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şu an 7-8 aylık. Fotoğraf güncel fotoğrafı. Yani kanat çırpıyor ama öyle havada salınıp uçmuyor.
7-8 ay uzun bir süre. B vitamini takviyesi yapıyorsanız şimdiye uzanması lazımdı. Tüy hastalığında illa tüm tüyler dökülcek diye bir durum yok. Bazı kısımlardaki tüyler eksik olur uzamaz çıkmaz vs. Ama siz yine de biotin desteği sağlayın b vitaminini haftada iki kez e çıkartın. 🌸

Mutlusahane

Yeni Üye
7-8 ay uzun bir süre. B vitamini takviyesi yapıyorsanız şimdiye uzanması lazımdı. Tüy hastalığında illa tüm tüyler dökülcek diye bir durum yok. Bazı kısımlardaki tüyler eksik olur uzamaz çıkmaz vs. Ama siz yine de biotin desteği sağlayın b vitaminini haftada iki kez e çıkartın. 🌸
Mamaist te biotin stokta görünmüyor, başka tavsiye ettiğiniz marka vs varsa tavsiye alabilirim. Çok teşekkür ederim bu arada ben hiç sorun olacağını düşünmemiştim çok üzgünüm ona iyi bakamamış gibi hissediyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mamaist te biotin stokta görünmüyor, başka tavsiye ettiğiniz marka vs varsa tavsiye alabilirim. Çok teşekkür ederim bu arada ben hiç sorun olacağını düşünmemiştim çok üzgünüm ona iyi bakamamış gibi hissediyorum
İsterseniz Şehmus bey e WhatsApp iletişim hattından ulaşın isterseniz güvendiğiniz siteden bakın. Olur mu öyle şey sizin duygularınızı gayet iyi anlıyorum. Kendinizi suçlamayın. Burda suçlanacak kişiler bunu bile bile bile bile devam ettiren kişiler, üreticiler.

Mutlusahane

Yeni Üye
İsterseniz Şehmus bey e WhatsApp iletişim hattından ulaşın isterseniz güvendiğiniz siteden bakın. Olur mu öyle şey sizin duygularınızı gayet iyi anlıyorum. Kendinizi suçlamayın. Burda suçlanacak kişiler bunu bile bile bile bile devam ettiren kişiler, üreticiler.
Kafesteki tüm kuşlar kuyrukluydu benim bebeğim küçücük kuyruksuz minnoş duruyordu ben seçtim. İyiki seçmişim Allah uzun ömür versin onu bana bagıslasın

Mutlusahane

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 65812
Merhaba kanat altında da böyle tüysüz yerler var fotoğraf ekledim bakar mısınız bu kısım normal mi peki

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kaşınıp kendini yolma gibi bir durumu var mı?

Mutlusahane

Yeni Üye
Kaşınıp kendini yolma gibi bir durumu var mı?
Evet çok fazla kaşıyor kendini parazit ilacı kullandık ona rağmen devam edince belki parazit ilacını düzgün süremedik diye düşünmüştük. Gagasıyla da tüylerini kaşıyor kafasını ahşap tüneğine falan sürtüyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hangi marka parazit damlası kullandınız. Ne kadar oldu kullanalı ve tek sefer mi kullandınız.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şeyhmus bey e yazmıştım o gönderdi onun talimatlarına göre bir defa yaptım 15 gün sonra 2. Defa kullandım şubatta yapmıştım
Şehmus beyin dediği gibi yaptıysanız sıkıntı olacağını sanmıyorum. Takviyeleri kullanın yinede ama sanırım hayatını bu şekilde devam ettirecek 😕

Mutlusahane

Yeni Üye
Şehmus beyin dediği gibi yaptıysanız sıkıntı olacağını sanmıyorum. Takviyeleri kullanın yinede ama sanırım hayatını bu şekilde devam ettirecek 😕
Yakınlarda veteriner buldum. Ona götüreceğim , ona her baktığımda vicdan azabı gibi saplanıyor kalbime🥹🥹

Üst Alt