• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kuyruğu ve tırnak

limonkus2626

Yeni Üye
Merhabalar kuşum tünekte dururken kuyruğu böyle sanki çok aşağı doğru gibi geliyor sizfe normal mi? Bir de gaga ve tırnak uzunluğu nasıl kestirmeli miyim?

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşum tünekte dururken kuyruğu böyle sanki çok aşağı doğru gibi geliyor sizfe normal mi? Bir de gaga ve tırnak uzunluğu nasıl kestirmeli miyim?
Merhabalar ,gaga ve tırnak boyu normal gaga için mutlaka kalamar kemiği bulundurun ki onu gagalar kemirirken bile gaga zaten törpülü kalır bakım için tatlı badem yağı alabilirsiniz aktardan.Harici kuyruk ile ilgili yem yemesi kötü sürekli kabarık duruyor ise bir probleme işaret olabilir am dışkı formu güzelse yem yemesi enerjisi iyiyse her şey normal gibi bir de dışkı görseli paylaşın istiyorsanız ona bakalım.

limonkus2626

Yeni Üye
Merhabalar ,gaga ve tırnak boyu normal gaga için mutlaka kalamar kemiği bulundurun ki onu gagalar kemirirken bile gaga zaten törpülü kalır bakım için tatlı badem yağı alabilirsiniz aktardan.Harici kuyruk ile ilgili yem yemesi kötü sürekli kabarık duruyor ise bir probleme işaret olabilir am dışkı formu güzelse yem yemesi enerjisi iyiyse her şey normal gibi bir de dışkı görseli paylaşın istiyorsanız ona bakalım.
var var kalamar kemiği ve gaga taşı var kafesinde daha çok gaga taşını terci h ediyor yem yemesi iştahı iyi kabarıklık da çok hafif var sanırım ama benim kuşum bebeklikten beri öyle duruyor hasta gibi aşırı kabarması yok

limonkus2626

Yeni Üye
badem yağı da sürüyorum hatta geçen yanlışlıkla gözüne geldi çok korktum

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
var var kalamar kemiği ve gaga taşı var kafesinde daha çok gaga taşını terci h ediyor yem yemesi iştahı iyi kabarıklık da çok hafif var sanırım ama benim kuşum bebeklikten beri öyle duruyor hasta gibi aşırı kabarması yok
O zaman bir sorun yok gibi yine de dışkı görselini paylaşabilirsiniz😊

limonkus2626

Yeni Üye
Biraz sulu ama form güzel geldi biraz aspur veya daldarı verirseniz oda toparlar gibi 😊
tamamdır çok teşekkürler daldarı haftada bir kere veriyorum aspur da yağlanma yaparlar dedi diye korktum ekstra vermeye sadece mama ve kuş kumu veriyorum kafeste bir de haftada bir yeşillik havuç

perfectr

Aktif Üye
Tüy sağlığı, kuyruğunun uzaması için vitaminlerin düzenli verebilirsiniz.
Vitamin, takviyeler:

Röhnfried Bt-Amin Forte 10 ML
Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi 10 ML(Bölünmüş)
Röhnfried Entrobac Probiyotik Katkısı 15 GR (Bölünmüş)
Mamaist Grit Kuş Kumu 500 GR Kutu

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
tamamdır çok teşekkürler daldarı haftada bir kere veriyorum aspur da yağlanma yaparlar dedi diye korktum ekstra vermeye sadece mama ve kuş kumu veriyorum kafeste bir de haftada bir yeşillik havuç
Aspur verin sağlıklıdır aldığım garden mix yeminde az oranda olduğu için haftada 1 2 defa yemiyle karıştırarak veriyorum. Dışkısı normal azıcık sulu olabilir formu sıkıntı yok. Tırnağı için törpüleyebilirsiniz kesilecek gibi durmuyor çok uzun olsa 1777403767262.png şuradaki eklemi biraz daha geride olurdu sivriyse törpüleyin. Kuyruğu bana aşağıda geldi biraz bir kaç dışkısını daha paylaşır mısınız ?

Üst Alt