• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun Kusmasına Engel olamıyorum

mrcn0151

Aktif Üye
Kuş çok yüksek ihtimal kursak mantarı terbisil ve mikostatin tedavisi uyguladım 5 gün boyunca fakat hala çocugun kusması geçmedi iştahı azaldı

Uyguladığım yöntem : 500 ml su dolu kavanoza mikostatinin yanında gelen aparatından 1 pompa boşaltıp 1.5 fıs da terbisil sıkıp 5 gün boyunca suyunu bu şekilde verdim

3 gün probiyotik sonrasında multivitamin e başlıcam ama kusmasının geçmesi gerekiyordu

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dediğiniz yöntemi bilmiyorum ama en etkili yol mikostatini yutturabilirseniz ağızdandır. Sabah akşam yani on iki saat arayla bir damla damlatmak. Yutmazsa yarım suluğa yedi damla kadar damlatmak. Gün içinde ilaçlı suyu tazelemek.

mrcn0151

Aktif Üye
Dediğiniz yöntemi bilmiyorum ama en etkili yol mikostatini yutturabilirseniz ağızdandır. Sabah akşam yani on iki saat arayla bir damla damlatmak. Yutmazsa yarım suluğa yedi damla kadar damlatmak. Gün içinde ilaçlı suyu tazelemek.
5 günlük tedavi gördü ama kuş bugünden sonra dediğiniz yöntemi yapmak zarar verr mi yoksa biraz ara verip öyle mi başlayım o tedaviye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
5 günlük tedavi gördü ama kuş bugünden sonra dediğiniz yöntemi yapmak zarar verr mi yoksa biraz ara verip öyle mi başlayım o tedaviye
Şöyle söyleyeyim kursak mantarı tedavileri 14 gündür duruma göre bu süre daha da uzayabilir. Ama tedavinin yedi, sekizinci gününden sonra kusmalarda belirgin bir azalma görülür. Yani kusma hiç azalmazsa on dört gün tedavi uygulamak çok mantıklı olmaz.

mrcn0151

Aktif Üye
Şöyle söyleyeyim kursak mantarı tedavileri 14 gündür duruma göre bu süre daha da uzayabilir. Ama tedavinin yedi, sekizinci gününden sonra kusmalarda belirgin bir azalma görülür. Yani kusma hiç azalmazsa on dört gün tedavi uygulamak çok mantıklı olmaz.
kusmada azalma yok 5 gün oldu ama dediğiniz tedavi uygulanmadı bir kaç gün de dediğniiz gibi tedavi uygulamak sorun yaratır mı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
kusmada azalma yok 5 gün oldu ama dediğiniz tedavi uygulanmadı bir kaç gün de dediğniiz gibi tedavi uygulamak sorun yaratır mı
Keşke en başından suluğa koyma yada oral yolla verseydiniz. İki üç günde çok bir şey değişeceğini sanmıyorum ama deneyin. Sorun olmaz.

mrcn0151

Aktif Üye
Keşke en başından suluğa koyma yada oral yolla verseydiniz. İki üç günde çok bir şey değişeceğini sanmıyorum ama deneyin. Sorun olmaz.
mikostatin kusma yapar mı hocam 1 damla kuşa verdim biraz kustu kafa salladı falan

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
mikostatin kusma yapar mı hocam 1 damla kuşa verdim biraz kustu kafa salladı falan
Mantarlar öldükçe mide bulantısı yapıp kusturabilir. Ama ilk seferde kusma yaptıysa ilaca tepki vermiş olabilir.