• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşumun kilo değişimi ve küçük sağlık sorunları

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba,
Kuşumun gözünde küçük bir şişlik fark ettim, diğer gözünde bir sorun yok gibi gözüküyor Ayrıca ayağında küçük bir yara var. Genel olarak hafif halsiz gibi ama durumu çok ciddi değil.

Ağırlıklarını da takip ediyorum. Dişi kuşum tokken 93 gramdı, açken 89'a düştü. Erkek kuşum dişiden daha küçük ve hafif. İlk tarttığımda 88 gramdı, aç kaldığında 85'e düştü. Bu kilo değişimleri normal mi? Gözdeki şişlik ve ayağındaki yara için ne yapmalıyım

Meryem demir

Paylaşımcı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ben gözde sorun göremedim. İlacı şimdilik askıya alın. Çay demiyle gün içinde pansuman yapın. Kızarıklık göz çevresi tüylerde dökülmeler olursa damla ve krem öneririz. Durumunuzu da güncellersiniz. Ayağına evinizde fucidin yada terramicyn merhem varsa beş altı gün gece yatmadan sürün ışıkları kapatın. Yemesin. Dışkılar nasıl peki. Yinede genel hâlini göreceğimiz video ekleyin bakalım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Demet ablamın dediklerine ek olarak bacak ve ayaklarına tatlı badem yağı sürün masaj yaparak yedirin 🌸☺

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba, göze bir şey batmış yem, darı çöpü olabilir, bacağını sürtmüş olabilir, fucidin krem varsa iyi gelir, gözüne de çay pansumanı yapın
Gözü sildikçe kontrol edin lütfen
teşekkür ederim ama birkaç sorum daha var çay pansumanının nasıl yapıldığını bilmiyorum detaylı bir şekilde anlatırmısınız birde konuyu açarken aklıma gelmeyen bir soru soracağım erkek kuşumun gagasında hafif soyulma var mantar parazit olabilir mi ve kuşlarımın kilosu normal mi tekrar teşekkür ederim ☺

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba, göze bir şey batmış yem, darı çöpü olabilir, bacağını sürtmüş olabilir, fucidin krem varsa iyi gelir, gözüne de çay pansumanı yapın
Gözü sildikçe kontrol edin lütfen
benim endişelenmemin sebebi yııllar önce kuşlarımda çıkan bir hastalıktı ilacı da yoktu gözlerinden başlamıştı endişelendim ilginiz için teşekkürler