• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun karnındaki ve alnındaki tüylerin neredeyse hepsi döküldü

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba 3-4 ay önce tanıdığımız başka Bir tanıdığından iki tane muhabbet kuşunu bize getirdi. Geldiklerinde 4 aylık civarı yavrulardı. Dişi olan kuşumun bir anda karnında çıplaklık derecesinde tüyleri döküldü ama Erkekte hiçbir sorun yok. Veterinere götürdüm mantar olduğunu söyleyip iki tane ilaç verdi sabah akşam sıkılacak bir sprey bir de derisi görünen yerlere süreceğim sarı bir ilaç. İlaçların kullanımı 3 hafta önce bitti kendisi gayet iyi görünüyordu ama bir tane bile tüyü çıkmadı son zamanlard kafasının üstünde alın bölgesindeki tüyler dökülmeye başladı ve kuyruk tüylerinde bir uzama görünmedi aksine kafesin Dibinde bir tane daha kuyruk tüyünün döküldüğünü gördüm ve 2 tüy kalmış sadece kuyruğunda Dışarı çıkarttığımda da uçamıyor maalesef.İştahında bir sıkıntı yok suyunuda içiyor sadece bu aralar ara ara uyumaya başladı.Kıbrıs’ta olduğum için çok fazla veteriner şansım yok. Gitmeden önce veterineri kuş için geleceğimi arayıp söylememe rağmen veteriner kuşlardan anlamadığını söyleyip diğer veterineri beklememi söylemişti. O yüzden çok içime sinmiyor buradaki veterinerler. Bu yazının altına kuşlarımın fotoğraflarını yükleyeceğim ikiside geldiğinden beri beraberler ve yaşları aynı. Kuşum bembeyazdı kullandığım ilaçtan dolayı rengi sarı oldu karın kısmı açık olduğu için banyo yaptırdığımda çok üşüyor ona rağmen rengide akmadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim☺

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuz da ya tüy hastalığı var yada parazit stres gibi durumlar etkilemiş. Bunu da ancak tüy köklerinden örnek alınıp tahliller ile anlaşılır. Lakin kanatlılardan anlayan hekim konumunuzdan dolayı yok diyorsunuz. O zaman gerekli takviyeler ile destekleyip süreci takip etmeniz gerekecek. Öncelikle dış parazit ense damlası yaptırın. Daha sonra kaliteli takviyeler kullanın. B vitaminini ihmal etmeyiniz BT amin forte. Ve biotin takviyesi ile de süreci destekleyin. Uzun bir müddet kullanın bu takviyeleri. Söylediğim ürünler petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. 🌸

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
Öncellikle cevabınız için teşekkür ederim dış parazit ense damlasını veterinerde mi yaptırmam lazım? Ve yaptığım takviyeleri diğer kuşumda mecbur kullanmış olacak ona bir sorun oluşturur mu acaba?
Merhaba yavrunuz da ya tüy hastalığı var yada parazit stres gibi durumlar etkilemiş. Bunu da ancak tüy köklerinden örnek alınıp tahliller ile anlaşılır. Lakin kanatlılardan anlayan hekim konumunuzdan dolayı yok diyorsunuz. O zaman gerekli takviyeler ile destekleyip süreci takip etmeniz gerekecek. Öncelikle dış parazit ense damlası yaptırın. Daha sonra kaliteli takviyeler kullanın. B vitaminini ihmal etmeyiniz BT amin forte. Ve biotin takviyesi ile de süreci destekleyin. Uzun bir müddet kullanın bu takviyeleri. Söylediğim ürünler petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. 🌸

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncellikle cevabınız için teşekkür ederim dış parazit ense damlasını veterinerde mi yaptırmam lazım? Ve yaptığım takviyeleri diğer kuşumda mecbur kullanmış olacak ona bir sorun oluşturur mu acaba?
Söylediğim ürünler ilaç olmadığı için diğer yavrunuzun da kullanmasında sakınca olmaz. Zaten biotin takviyesi de mamasına katıp veriliyor haftada bir. Evet veterinerler yapıyor. Marka olarakta vilmectin olabilir yada zimec, avromec. İsterseniz gittiğiniz veterinere sorun. Yapıyorlarsa onlara yaptırın. Normalde Şehmus bey ense damlası satıyor ama Kıbrıs a kargo var mı o konu hakkında bilgi sahibi değilim maalesef. Öyle bir şey varsa evde damlayı kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yardımcı olup bilgilendirdiğiniz için. İnternette maalesef çok bilgi bulamamıştım umarım bulamamış kişilere de yardımcı olur.☺🥰
Söylediğim ürünler ilaç olmadığı için diğer yavrunuzun da kullanmasında sakınca olmaz. Zaten biotin takviyesi de mamasına katıp veriliyor haftada bir. Evet veterinerler yapıyor. Marka olarakta vilmectin olabilir yada zimec, avromec. İsterseniz gittiğiniz veterinere sorun. Yapıyorlarsa onlara yaptırın. Normalde Şehmus bey ense damlası satıyor ama Kıbrıs a kargo var mı o konu hakkında bilgi sahibi değilim maalesef. Öyle bir şey varsa evde damlayı kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet haklısınız tüylere odaklandığım için o detayı farkedemedim. Yoğun bir mantar görünüyor hemde. Umarım foruma tekrar giriş yapar mantar için gerekli tedaviyi uygular. 🌸🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet haklısınız tüylere odaklandığım için o detayı farkedemedim. Yoğun bir mantar görünüyor hemde. Umarım foruma tekrar giriş yapar mantar için gerekli tedaviyi uygular. 🌸🙏🏻
Erkekte de mantar var ablacım 😔😔gaga belli ediyor, nasıl bu hale gelmiş 😔Kıbrıs ta, Girne, Lefkoşa, Gazimağusa çok iyi kanatlı uzmanları var, Kıbrıs ta bulundum ve gördüm fiyatlar, muayene daha pahalı ama bu canlar için değer😔🤲

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Erkekte de mantar var ablacım 😔😔gaga belli ediyor, nasıl bu hale gelmiş 😔Kıbrıs ta, Girne, Lefkoşa, Gazimağusa çok iyi kanatlı uzmanları var, Kıbrıs ta bulundum ve gördüm fiyatlar, muayene daha pahalı ama bu canlar için değer😔🤲
Evet ablacım ikisine de hızlı şekilde yayılmış mantar 🥺 Kıbrıs'ı hiç bilmiyorum abla. Umarım foruma girerde kanatlı uzman tavsiyesinde bulunuruz 🩷

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
Evet maalesef öğrenciyim ve bu iki ilaç için bin küsür tl para ödemiştim. Veteriner diğer kuşuma da bakmıştı Gagası bu şekilde olmasına rağmen şu ana kadar buluşmadıysa bulaşmaz demişti. Peki mantar için nasıl bir yol izleyebilirim acaba fotoğrafını koyduğum ilaçlara devam mı etmeliyim.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet maalesef öğrenciyim ve bu iki ilaç için bin küsür tl para ödemiştim. Veteriner diğer kuşuma da bakmıştı Gagası bu şekilde olmasına rağmen şu ana kadar buluşmadıysa bulaşmaz demişti. Peki mantar için nasıl bir yol izleyebilirim acaba fotoğrafını koyduğum ilaçlara devam mı etmeliyim.
Trosyd krem ile başlayabilirsiniz yeterli gelir mi bilemiyorum heryer yayılmış, fakat kuş sarı yeşil karışımı, pigmentler beyazdan sarıya nasıl dönmüş anlayamadım

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
İlk yüklediğim fotoğraf veterinere götürmeden birkaç gün önceydi diğeri ise ilaçlara başladıktan 10 gün sonra.

Ekli dosyalar

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
Trosyd krem ile başlayabilirsiniz yeterli gelir mi bilemiyorum heryer yayılmış, fakat kuş sarı yeşil karışımı, pigmentler beyazdan sarıya nasıl dönmüş anlayamadım
Kuşum normalde beyazdı fakat dermacumin adlı sarı ilacı kullanınca rengi değişti hayvanın.her akşam sürmemi söylemişti veteriner.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fotodaki dermacunin adlı ilacı bilmediğim için yorum yapamicam. Ama hemen sağ tarafta az şekilde yazısı çıkmış crystalin i gün içinde kullanabilirsiniz. Demet ablanın dediği merhemi temin ediniz. On gün boyunca iki yavrunuza da gagaya ayaklara ve popo ya bu kremden sürünüz. Yani sadece gagaya sürmeyin dediğim üç bölgeye sürün Kulak çubuğuyla. Akşamları yatmadan önce sürün sonra ışıkları kapatın uyku moduna geçsinler. Daha sonra kafesi tüm ekipmanları komple dezenfekte ediniz. Ve dış parazitle birlikte diğer takviyeleri de temin edip kullanmaya başlarsanız süreci hızlandırmış olursunuz. 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşum normalde beyazdı fakat dermacumin adlı sarı ilacı kullanınca rengi değişti hayvanın.her akşam sürmemi söylemişti veteriner.
Trosyd krem kullanın diğer kuşun gagaya, hasta kuşun önce gaga ve ayaklara, akşamları uyumadan önce sürün
Eczanelerde bulunuyor
Gelişme oldukça geceleri yavaş yavaş vücuduna geçersiniz, çok geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İlk yüklediğim fotoğraf veterinere götürmeden birkaç gün önceydi diğeri ise ilaçlara başladıktan 10 gün sonra.
Normali beyaz evet ilaç sürüldükçe tüylerde kalmış, sarı krem mavi tüy ile birleşince yeşil görünümü vermiş, inşallah yapacağımız tedavi iyi gelir🤲😊

Sılaaaaaaaaaa

Yeni Üye
Teşekkür ederim yarın hemen kremi alıp başlayacağım takviyeleride en kısa zamanda Türkiye’den getirip başlayacağım. İnşallah tedavi olumlu sonuç verir🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim yarın hemen kremi alıp başlayacağım takviyeleride en kısa zamanda Türkiye’den getirip başlayacağım. İnşallah tedavi olumlu sonuç verir🥰
Takviyeler orada da vardır, röhnfried Alman markası ve dünya çapında satıştadır
Ufak bir araştırma ile bulunur, inanıyorum 💓😊

Üst Alt