• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun karnı şişti

ddegirmenci

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, kuşumun karnında bir şişlik var. 2 gün önce daha çok şişti ama şişlik biraz indi. Kursak mantarı olabileceğinden şüphelendim ilk başta fakat sizlere de danışmak istedim. Bulunduğum yerde kuşlardan anlayan herhangi bir veteriner malesef yok. Birkaç haftadır normalden çok fazla yem ve su tüketiyor. Oyuncağına da kusmaya başladı. (Kur yaptığını düşünüyorum o yüzden bugün aşırı bir kusma gordugum için oyuncağı çıkardım) fakat karnındaki yumurta gibi şişlik neden olmuş olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim. Herhangi bir halsizlik söz konusu da değil uçuyor, sürekli konuşuyor, neşeli. Karnı 2 gün önce ekteki yakından karın fotoğrafı gibiydi fakat biraz azalma var şişlikte.

Bahar Y.

Müdavim
Kuşa hamur tarzı şeyler veriyor musunuz?

Semihatlgn123e

Aktif Üye
Karnında gaz olabilir hemen veterinlere gitmesi gerekiyor bugün kuş veteriner hesabına bakınıyordum bir muhabbet kuşu da böyle olmuştu aynı gaz yani siteden cevap bekleme direk veterinere götür

Bahar Y.

Müdavim
Oradaki tüyleri üfleyip fotoğrafını çekme imkanınız var mı

kuzukulagi

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, kuşumun karnında bir şişlik var. 2 gün önce daha çok şişti ama şişlik biraz indi. Kursak mantarı olabileceğinden şüphelendim ilk başta fakat sizlere de danışmak istedim. Bulunduğum yerde kuşlardan anlayan herhangi bir veteriner malesef yok. Birkaç haftadır normalden çok fazla yem ve su tüketiyor. Oyuncağına da kusmaya başladı. (Kur yaptığını düşünüyorum o yüzden bugün aşırı bir kusma gordugum için oyuncağı çıkardım) fakat karnındaki yumurta gibi şişlik neden olmuş olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim. Herhangi bir halsizlik söz konusu da değil uçuyor, sürekli konuşuyor, neşeli. Karnı 2 gün önce ekteki yakından karın fotoğrafı gibiydi fakat biraz azalma var şişlikte.
Şişliğin ne olduğunu bulabilmek için röntgen çektirmeniz gerekiyor. Röntgen çekebilecek bir veteriner bulun görüntüleri İzmir Kuş Veteriner Kliniği'ne atın uzaktan danışmanlık hizmeti veriyorlar. Önce bir görüşün tabi

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Günaydın Muhtemelen lipom gelişmiş. O bölgeyi üfleyip resim çekerseniz daha iyi olur bu tür kitleler cerrahi operasyon ile alınabilir