• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun kanaması oldu acil

Mervakyz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli boş yumurta yapıyordu suan zor nefes aldıgınu dusunuyorum ve suyla karısık kan gibi geldi ne yapmalıyım
IMG_9301.jpeg

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba fazla yumurta yapmasından dolayı tahrişe sebep olup kan gelebilir. Şuan yumurta var mı peki. Genel durumu nasıl videosunu da atar mısınız. Yine de Demet ablanın yorumunu bekleyin.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Şuan Yumurta Var Gibi Duruyor. İmkanınız Varsa Kanatli Uzmanına Götürün.

Mervakyz

Yeni Üye
Merhaba fazla yumurta yapmasından dolayı tahrişe sebep olup kan gelebilir. Şuan yumurta var mı peki. Genel durumu nasıl videosunu da atar mısınız. Yine de Demet ablanın yorumunu bekleyin.
Hafif diyafram şeklinde nefes alıyor huzursuz bunu hissediyorum nasıl destek oolabilirim

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yuvalığı çıkarın. Poposuda çok büyümüş maalesef. Yumurta mı var yoksa yağ bezesi mi belli olmuyor ama sert ise yumurta olma ihtimali var.Eğer yumurta var ise poposuna yağ döküp masaj yapar gibi yavaş hareketlerle çıkarmaya çalışın ama çok dikkat edin içinde kırılmasın yumurta. Yapamam derseniz Aslı arkadaşımın yazdığı veterinere gidin. Çok geçmiş olsun.

Mervakyz

Yeni Üye
Yumurta sıkışması yaşıyor büyük ihtimalle. Ağıza bir iki popo içine de bir iki zeytinyağı damlatın. Ama durumu iyi görünmüyor müdahale gerekli.
Yağ sürdüm cok hafif sürdüm hafif acıklık var ve yumurta var emınım cunku sertlık var ıcınde, suan salıncakta sallanıyor sanki keyiflendi hafif, dediğiniz yerlerede götüreceğim

Mervakyz

Yeni Üye
Yuvalığı çıkarın. Poposuda çok büyümüş maalesef. Yumurta mı var yoksa yağ bezesi mi belli olmuyor ama sert ise yumurta olma ihtimali var.Eğer yumurta var ise poposuna yağ döküp masaj yapar gibi yavaş hareketlerle çıkarmaya çalışın ama çok dikkat edin içinde kırılmasın yumurta. Yapamam derseniz Aslı arkadaşımın yazdığı veterinere gidin. Çok geçmiş olsun.
Yağ sürdüm cok hafif sürdüm hafif acıklık var ve yumurta var emınım cunku sertlık var ıcınde, suan salıncakta sallanıyor sanki keyiflendi hafif, dediğiniz yerlerede götüreceğim, yumurtayı o acıklıga dogru hafıf masaj mı yapıyım ittirir gibi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yağ sürdüm cok hafif sürdüm hafif acıklık var ve yumurta var emınım cunku sertlık var ıcınde, suan salıncakta sallanıyor sanki keyiflendi hafif, dediğiniz yerlerede götüreceğim, yumurtayı o acıklıga dogru hafıf masaj mı yapıyım ittirir gibi
Vakit kaybetmeden götürün.
Aynen öyle ittirir gibi masaj yapın yavaşça.

Mervakyz

Yeni Üye
00B85CEB-F6B5-4659-8F00-4A80F7314333.jpegDediğinizi yaptım yumurta cıktı sımdı ne yapmaklıyım çok sevındım

Mervakyz

Yeni Üye
Gözünüz aydın hiç dokunmayın, popoya fucidin krem varsa sürebilirsiniz, rahim içeri girdi mi
Çok sağolun fito var bepantol var bunlar olur mu, bide suan ayakları her seyı saglam ucabılıyor ama gözlerını kapattı dınlenıyor sanırım yumurta haslayıp koydum beklıyorum , rahım dısarı sarkmıs gibi degıl aynı sekılde kapandı geri

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. Çok sevindim. 🤗 Biraz güç toparlasın. Sevdiği tohumlar daldarı vs de varsa verin. Yuvalığı çıkarın ama. Yem içeriğinde kızıştırıcı tohumlar varsa yeminide değiştirin. Papatya çayı sakinleştirir verebilirsiniz. Popoda hala şişlik var mı şu an nasıl?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok sağolun fito var bepantol var bunlar olur mu, bide suan ayakları her seyı saglam ucabılıyor ama gözlerını kapattı dınlenıyor sanırım yumurta haslayıp koydum beklıyorum , rahım dısarı sarkmıs gibi degıl aynı sekılde kapandı geri
Sıcak tutun annesi doğum yaptı 🥰💓🤲 kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin, yulaf doğal probiyotiktir, yarına daha rahatlamış olur inşallah, hadi bakalım yıl sonu yumurtaları bunlar🥰💓🤲

Üst Alt