• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kanadı kırılmış ödem oluşmuş

lilav

Yeni Üye
Ayağı sıkıntılı idi son zamanlarda ayağını bir yere çarptı zannetmiştim ayağı iyileşti. Artık iyi olduğu için dışarı çıkarmıştım sırtına baktım ur oluşmuş. Son zamanlarda ayağının sıkıntılı olmasının sebebi bu olabilir diye aklıma da geldi, çünkü ayağını bir tarafta yaylandırıyor otururken. Beyaz sirke, sirke ruhu falan denilmiş evde tedavi için. Tavsiye verebilecek var mı? En az bir ay şehirden ayrılmayacağımız için bu zaman boyunca kuştan anlayan bir veterinere götüremeyeceğiz, oturduğumuz yerde kuşlarla ilgili çok bilgisi olmayan veterinerler var. Ayrıca tekrar zayıflamaya başladı, yeni toparlanmıştı. Bununla mı alakası var bilmiyorum.

Ekli dosyalar

lilav

Yeni Üye
Biraz sert bölge yumuşak değil

lilav

Yeni Üye
İştahı, su içmesi iyi zayıflamak dışında şu an da yem yiyor zaten. Öncekine göre daha az neşeli ve bazen kafeste dururken öne doğru gidiveriyor ama kendini toparlıyor sonra. Bu genelde sabah kestirirken oluyor gecw olduğunu görmedim. Kafesin dibine gitmiyor hep yerden yem yerdi kaka yemeye çalışırdı onu düzelttik ama hala yem yerken etrafa yem saçıyor. Uçması iyi o konuda enerjisi yerinde. Ayağı sakat zanmettiğim için birkaç gündür dışarı çıkarıyordum, bugün beni dışarı çıkar beni dışarı çıkar diye bağıra bağıra her tarafı toz yaptı, bayağı da uçtu sonra koluma kondu. O zaman sırtında ur olduğunu fark ettim. Ucunda iltihap görünmüyor sadece kitle var.

lilav

Yeni Üye
Bir de ameliyat gerekecek bir durum ise tahmini olarak ne kadar gelir biliyorsanız yazar mısınız

lilav

Yeni Üye
Muğla'da kuştan anlayan veteriner varsa bilginiz dahilinde yazın lütfen

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Geçmiş olsun , lokal anestezi ile parçanın operasyon ile alınması gerekiyor , tüyün üzerinde pek göremedim fakat sanırsam kitle benzeri parça , sirke ruhu tehlikelidir uygulamayınız ,bu veteriner kliniği ile görüşünüz büyük ihtimalle yapabilirler Screenshot_2024-05-18-01-24-56-378_com.android.chrome.jpg

lilav

Yeni Üye
Oraya gidemeyiz büyük ihtimal çünkü orası bize üç saat, İzmir'e gitsem aynı mesafe. Bugün iki veterinere gideceğiz onlara da bir baktıracağız bilen buluruz umarım

lilav

Yeni Üye
Götürdüm veterinere ur değilmiş ödem imiş çünkü ayağı kırılmış. Ameliyat olabilirmiş ya da böyle yaşamaya devam edebilirmiş fakat ameliyat riskli dedi bu durumda ne yapabilirim daha önce ayağı kırık kuş ile ilgilenmiş ilan var mı?

lilav

Yeni Üye
Veteriner bir ilaç verdi, ameliyat yapmayacağız çok tehlikeli olurmuş kuş için bayağı içeride kırılmış kemiği, röntgende ben bile fark ettim. Ödem yakın zamanda inermiş biraz. İlaç iki üç hafta kadar kullanılacak o süreçte diğer kuşlardan ayrı tutacağız. Tünekler yere yakın koyulacakmış çok yorulmaması için. İyi olur umarım.