• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! kuşumun kanadı kanamış, lütfen bakabilir misiniz

anydayykk

Tutkulu
Günaydınlar.

Ekli dosyayı görüntüle 88437

Her tüy dökümünde oluyor öncekinde de olmuştu kendi kendine iyileşti ama bu sefer daha çok kanatmış kurumuş kan orada. Bugün kanadını kaşırken gördüm. Yani bunu nasıl önleyebilirim? Şu an uçarken yavaş uçuyor muhtemelen acıyor uçarken. Ama genel hali iyi. Ne yapmalıyım bilmiyorum. B vitamini de veriyorum ama her tüy çıkarttığında kanatlarında oluyor bu. bir keresinde uçlarında olmuştu uçları kanamış ama bu sefer neresi onu da göremiyorum net de çekemedim bağıryor sinirlenip dokununca :( Enfeksiyon kapar mı?

Batuş

Paylaşımcı
Günaydınlar.

Ekli dosyayı görüntüle 88437

Her tüy dökümünde oluyor öncekinde de olmuştu kendi kendine iyileşti ama bu sefer daha çok kanatmış kurumuş kan orada. Bugün kanadını kaşırken gördüm. Yani bunu nasıl önleyebilirim? Şu an uçarken yavaş uçuyor muhtemelen acıyor uçarken. Ama genel hali iyi. Ne yapmalıyım bilmiyorum. B vitamini de veriyorum ama her tüy çıkarttığında kanatlarında oluyor bu. bir keresinde uçlarında olmuştu uçları kanamış ama bu sefer neresi onu da göremiyorum net de çekemedim bağıryor sinirlenip dokununca :( Enfeksiyon kapar mı?
Daha net bir fotoğraf yükler misiniz? Uçuşu da bir sorun var mı

anydayykk

Tutkulu
Daha net bir fotoğraf yükler misiniz? Uçuşu da bir sorun var mı
Maalesef yani elimde rahat durmuyor canını da yakmak istemiyorum. Ama biraz açıp baktım kanat tüylerinin arasına üç tane falan yeni tüy çıkmış muhtemelen tüyünü çekiştirip kanattı, kopartmış da olabilir o tüyü. o koyu olan yer kurumuş kan. Uçuşu da yani biraz yavaş uçuyor muhtemelen acıyor uçarken çünkü kanadının iç kısmında bir tüyü kopartmış. Ama uçabiliyor. Sadece yavaş uçuyor, daha temkinli. Sabah yemeğini yedi, şimdi arkadaşını çıkaracağım bakacağım modu yerinde mi diye. Tüyde olduğu için uyukluyor çoğu zaman zaten. Mikrop kapar diye dokunmak da istemiyorum fazla, yıkamadım da hiç kendi haline bıraktım.

Batuş

Paylaşımcı
Maalesef yani elimde rahat durmuyor canını da yakmak istemiyorum. Ama biraz açıp baktım kanat tüylerinin arasına üç tane falan yeni tüy çıkmış muhtemelen tüyünü çekiştirip kanattı, kopartmış da olabilir o tüyü. o koyu olan yer kurumuş kan. Uçuşu da yani biraz yavaş uçuyor muhtemelen acıyor uçarken çünkü kanadının iç kısmında bir tüyü kopartmış. Ama uçabiliyor. Sadece yavaş uçuyor, daha temkinli. Sabah yemeğini yedi, şimdi arkadaşını çıkaracağım bakacağım modu yerinde mi diye. Tüyde olduğu için uyukluyor çoğu zaman zaten. Mikrop kapar diye dokunmak da istemiyorum fazla, yıkamadım da hiç kendi haline bıraktım.
Eczaneden rif ampul alın. Oraya sürün. Ampulü kırdıktan sonra ağzını kapatın hava almasın. 2-3 gün kullandıktan sonra foto atın tekrar bakalım enfeksiyon vs. önleyecektir.

anydayykk

Tutkulu
Eczaneden rif ampul alın. Oraya sürün. Ampulü kırdıktan sonra ağzını kapatın hava almasın. 2-3 gün kullandıktan sonra foto atın tekrar bakalım enfeksiyon vs. önleyecektir.
Orayı ısırırsa peki? Yani o rif ampulu yese sorun olur mu? bir de daha yeni olmuş belli açık yaraya sürülür mü ki? kan kurumuş ama.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Orayı ısırırsa peki? Yani o rif ampulu yese sorun olur mu? bir de daha yeni olmuş belli açık yaraya sürülür mü ki? kan kurumuş ama.
Buyrun
Endişe etmeden kulak pamuğu ile sürün lütfen

anydayykk

Tutkulu
Buyrun
Endişe etmeden kulak pamuğu ile sürün lütfen
Ekli dosyayı görüntüle 88519
lütfen bir bakabilir misiniz? Az önce far ettim soldaki koyuluk önceki kanayan yer, sağdaki küçüğü de şimdi fark ettim. rif ampul alacaktım ama eczaneler kapalı. açılınca temin edeceğim. ama lütfen lütfen bunu nasıl önleyebileceğimi bana söyler misiniz cidden endişeleniyorum. kuşum hep tüy dönemlerini ağır geçirdi, öncekş sefer de kanadında bir yeri kanatmıştı tüydeyken. ama bu sefer daha kötü gibi. yani ben neyi yanlış yapıyorum nasıl önleyebilirim. yeniden kanatmış bir yeri muhtemelen öyle görünüyor. ne yapmalıyım? kanatıp duruyor :(( niye yapıyor bunu tüyü çıkarırken canı mı yanıyor acaba?

@Burçak A.
@Şehmus BAKIR

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yara oluşmuştur orda ama korkmayın düzelir eğer Rif den sonra düzelmezse o kırık tüyü dikkatli çekecek tecrübeli birine çektirin kökten alınırsa yenisi düzgün gelir👍

anydayykk

Tutkulu
Yara oluşmuştur orda ama korkmayın düzelir eğer Rif den sonra düzelmezse o kırık tüyü dikkatli çekecek tecrübeli birine çektirin kökten alınırsa yenisi düzgün gelir👍
kanatlarını titretiyor şu an ve çok azıcık yem yedi inat etti yemiyor şu an su içti ama bayağı. Ne yapmalıyım? Bugün yem yedi biber yedi iştahı iyiydi de sanırım canı acıyor ya da tüy dönemi mi ağır geçiyor acaba ki :(( bir de nasıl önleyebilirim bu durumu acaba bir çözümü var mı? her tüye girdiğinde böyle.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Benim Kizimda Tüy Donemi Çok Ağrılı Geçirirdi. B Vitamini Ve Probiyotik Mutlaka Verin. Hatta Tüy Dokumune Başladığı Andan İtibaren Düzenli Verin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
kanatlarını titretiyor şu an ve çok azıcık yem yedi inat etti yemiyor şu an su içti ama bayağı. Ne yapmalıyım? Bugün yem yedi biber yedi iştahı iyiydi de sanırım canı acıyor ya da tüy dönemi mi ağır geçiyor acaba ki :(( bir de nasıl önleyebilirim bu durumu acaba bir çözümü var mı? her tüye girdiğinde böyle.
Süreç normal siz fazla paniksiniz. Akışına bırakın. Önleme diye bir durum olamaz bu onun doğasında olan bir durum. Siz takviyelerini verin ve zamana bırakın.

anydayykk

Tutkulu
Süreç normal siz fazla paniksiniz. Akışına bırakın. Önleme diye bir durum olamaz bu onun doğasında olan bir durum. Siz takviyelerini verin ve zamana bırakın.
Siz böyle söyleyince rahatladım gerçekten🙏🏼 Yani öyle sürekli kanatınca panikliyorum küçücük hayvan diye. Şu an iyi neyse ki

anydayykk

Tutkulu
Merhaba Geçmiş Olsun. Benim Kizimda Tüy Donemi Çok Ağrılı Geçirirdi. B Vitamini Ve Probiyotik Mutlaka Verin. Hatta Tüy Dokumune Başladığı Andan İtibaren Düzenli Verin.
Evet öyle yapıyorum :) Ama entrobac nem almış yine yenisini almam lazım onun yerine zeolit veriyorum lu anlık. Teşekkür ederim

anydayykk

Tutkulu
Az önce bir tanesini daha kanatmış 😓 Yeni duruyor daha yeni kanamış

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Parazit Tarzı Birşey Olabilir. Ense Damlasını Yaptınız mı ?

anydayykk

Tutkulu
Parazit Tarzı Birşey Olabilir. Ense Damlasını Yaptınız mı ?
Hayır. Ama parazit olsa bütün kanatlarını ısırmaz mı? Diğer kanadı tertemiz, sadece sol kanadında var. Ve yeni tüyler çıkarıyor 😓😓 öncekinde de kanatmıştı ama kanadın köşelerindeydi onlar. Bunlar iç kısımda. Eczanelerin hepsi de kapalı bayramdan dolayı rif ampul de alamıyorum. Yani tüy çıkarttığı için endişeli değilim zaten ama sürekli kanatıyor, ondan dolayı endişeliyim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır. Ama parazit olsa bütün kanatlarını ısırmaz mı? Diğer kanadı tertemiz, sadece sol kanadında var. Ve yeni tüyler çıkarıyor 😓😓 öncekinde de kanatmıştı ama kanadın köşelerindeydi onlar. Bunlar iç kısımda. Eczanelerin hepsi de kapalı bayramdan dolayı rif ampul de alamıyorum. Yani tüy çıkarttığı için endişeli değilim zaten ama sürekli kanatıyor, ondan dolayı endişeliyim.
Merhaba
Kanattığı yerlerin fotoğrafını paylaşır mısınız

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Farketmiyor. Bazen tek bir Noktayı Kanatabililir. Creystalin Eczaneden Alıp Deneyebilirsiniz. Uzaktan spreyleme Yapabilirsiniz.

anydayykk

Tutkulu
Merhaba
Kanattığı yerlerin fotoğrafını paylaşır mısınız
Yukarıda var şu an dokunmak istemiyorum
canı yanıyor çünkü.
Ekli dosyayı görüntüle 88607

bakın burada görünüyor. Şimdi bir tane daha kanatmış. Toplam üç yer. Başka bir yerde yok. Yani baktım akar vesaire de görünmüyor ama kanu temizlemedim kabuk bağlar orayı korur diye. ondan tam göremiyorum.

anydayykk

Tutkulu
Farketmiyor. Bazen tek bir Noktayı Kanatabililir. Creystalin Eczaneden Alıp Deneyebilirsiniz. Uzaktan spreyleme Yapabilirsiniz.
Spreyler zararlı olabilir diye duymuştum ama :( Doğru mu bilmiyorum bir de ben beceremem belki gözüne falan gelir. enseye damla olarak dökülen vardı ismini unuttum burada öneriyorlardı hatırlarsanız ismini bana söyleyebilir misiniz? onu alabilirim uygulaması daha basit gibi görünüyor. sanırım mamaistte vardı.

Üst Alt